Glamping in Slovenie, camping bled, Glamping hut op camping Bled

“Na wat aarzeling of we in deze kou en vieze regen wel zin hebben om in de hottub te gaan, worden we door onze mannen overgehaald. Zij staan al ruim een half uur buiten in de stromende regen om met het hout de hottub te verwarmen. Geen kans van slagen dat we niet hoeven nu en stiekem is het wel romantisch dat zij de regen voor ons trotseren. Rillend en bibberig kleed ik mij om. Bikini aan en rennen. Voorzichtig één teen in het water, twéé tenen in het water, auch, dat water is heet! Na een kwartier, haleluja wat een mietje, durf ik dan in het water te gaan zitten. Precies op dat moment weet ik ook weer waarom dit juist de perfecte combinatie is. Buiten zittend in een gloeiend heet bad, terwijl de regen langs de bomen en de tent sijpelt, is de perfecte mindfulness. Rust en genieten.”

Glamping hut op camping Bled

Eerder kampeerde ik 4 maanden in een tent met helemaal niets. Tijdens mijn stage in Venetië was de tent (samen met tentgenoot!), mijn huis. Elke dag moest ik douchen, naar de w.c. en mijn tandenpoetsen met honderden campinggasten. Maar ik vond het niet erg. Ik vond het wel wat hebben en wonder boven wonder ben ik toen ook voor een groot deel van mijn smetvrees afgekomen. Dat was echt kamperen. Niet te vergelijken met de (ook) super gave ervaring die wij in Slovenië hebben gehad tijdens het Glamperen.

Glamping is een term die je vast en zeker voorbij hebt zien komen. Het is kamperen, maar dan luxe. Tot een week of drie geleden, kon ik mij maar weinig voorstelling maken van dit luxe kamperen. Wat hoort daar dan bij? Hoe kampeer je luxe? Diamanten slippers? Een haardvuur van goud en glitters? Een bed waar je u tegen zegt? Laat mij je introduceren in de wereld van het Glamperen:

Glamping in Slovenie, camping bled, Glamping hutten op camping Bled

Glamping in Slovenie, camping bled, Glamping hutten op camping Bled

De Clamping Hutten op Camping Bled zijn gemaakt van hout. In deze houten hut vind je een heerlijk, comfortabel bed. De achterkant van het huisje is gemaakt van glas. Wanneer je bij heldere hemel mag slapen in de Glamping hut, kun je hier samen romantisch naar de sterren kijken. In het huisje liggen twee badjassen, die je aan kunt trekken (note: wanneer het niet regent) als je van- en naar de achterkant van het huisje loopt om te genieten en tot rust te komen in de hottub, die warm wordt gestookt door het vuur. De hottub is los bij te boeken.

Op zo’n 50 meter afstand van de Glamping Hut vind je de toiletten en douches, welke je privé bij je Glamping hut kan huren. Deze w.c. en douche zijn dan alleen voor jou. Je kunt er ook voor kiezen om deze er niet bij te huren, dan douche je op de normale camping douche. Ook voor het ontbijt kun je kiezen of je dit er wel of niet bijboekt. Wanneer je dit wel doet, kun je rond 08:00 ‘s morgens een mandje met verse broodjes, beleg als kaas, worst en zoet samen met een bakje yoghurt en koffie verwachten in een gezellig picknickmand.

Ben je deze zomer in Slovenie, dan moet je zeker een nachtje (of twee) boeken op deze camping. Een Glamping Hut boek je vanaf €51,00 zonder hottub, ontbijt en privébadkamer in het naseizoen, in het hoofdseizoen betaal je zonder deze mogelijkheden €61,00. All-inclusive kost je in het hoofdseizoen €101,00 per nacht en in het laagseizoen €81,00.

Ik vind deze Glamping Hutten echt een aanrader. Het is knus, voelt als kamperen, maar heeft net dat beetje extra luxe waar ik stiekem ook wel naar kan verlangen. Vooral om de dag af te sluiten met een warm bad in de buitenlucht is fantastisch. Het ontbijt was erg goed, maar ik zou er zelf voor kiezen om in Bled op zoek te gaan naar een leuk café of bakkertje.

Glamping in Slovenie, camping bled, Glamping hut op camping Bled

Glamping in Slovenie, camping bled, Glamping hut op camping Bled

PS: Volg je ons al op Facebook? Onze eerste twee filmpjes die gemaakt zijn met de drone staan online!