Zo vind je de goedkoopste vliegtickets en hotelovernachtingen

Zo vind je de goedkoopste vliegtickets en hotelovernachtingen
Zo vind je de goedkoopste vliegtickets en hotelovernachtingen

Geld besparen op vliegtickets en/of hotelovernachtingen is dat niet iets wat we allemaal willen? Door dit op een slimme manier te doen (yes, dat leggen we in dit artikel uit!), kun je soms (flink) wat geld besparen, wat je uiteraard aan de kant kunt zetten voor een volgende of misschien wel extra trip. Hoe krijg je nu de beste vakantiedeals bij het reserveren van vluchten en hotelovernachtingen? Wellicht heb je de geruchten wel eens gehoord of het zelf meegemaakt dat als je vaker eenzelfde vlucht bekijkt, de luchtvaartmaatschappij of boekingswebsite een hoger tarief handhaven. Door middel van het tracking cookies en het monitoren van je IP-adres kunnen/willen websites tarieven aanpassen. Waarom? Ze weten dat je geïnteresseerd bent in een bepaalde vlucht binnen een bepaald tijdsbestek en dat geldt ook voor het boeken van een hotelkamer via websites als booking.com bijvoorbeeld. De grote vraag is natuurlijk; hoe omzeilen we dat? Lees deze blog met onze tips, want zo vind je de goedkoopste vliegtickets en hotelovernachtingen:

Maak gebruik van een VPN

Een VPN is een Virtual Private Network. Dit ‘virtuele privénetwerk’ stelt gebruikers in staat om hun dataverkeer via een versleutelde, beveiligde verbinding naar een externe VPN-server te sturen. Van daaruit wordt het dataverkeer dan weer het internet op gestuurd. Dit betekent dat je fysieke locatie en IP-adres worden veranderd.

Daarmee is het dus een gunstige optie om een vliegticket te boeken met een VPN of door een VPN-app te gebruiken. Door gebruik te maken van een VPN lukt het soms om goedkoper te vliegen of hotelkamers te boeken voor een flink gereduceerd tarief. Je laat boekingswebsites geloven dat je hun website of app gebruikt vanuit een ander land. Zo kunnen vliegtickets in bijvoorbeeld Polen of Kroatië worden aangeboden voor een veel lagere prijs dan in Nederland! Ben je nieuwsgierig geworden naar het gebruik van een VPN? Je kunt het gratis 30 dagen uitproberen. Voor ons staat een VPN voor in het nieuwe huis in ieder geval op de lijst

Check websites als Momondo & Skyscanner

Is je reisschema nog blanco en maakt het niet uit in welke maand of op welke dag je vliegt? Dan is Skyscanner ideaal. Voer je bestemming in en kijk welke maand en dag het goedkoopste zijn om te vliegen. Het is zelfs mogelijk om ‘bestemming overal’ in te voeren en enkel te kijken naar de prijs.

Zo vind je de goedkoopste vliegtickets en hotelovernachtingen

Momondo is de perfecte reiszoekmachine die prijzen voor vluchten, hotels en reisdeals vergelijkt. Momondo moedigt reizigers aan om de wereld te ontdekken en zoekt graag voor ze uit hoe dat zo goedkoop mogelijk kan door de juiste hoteldeals en goedkope vluchten te vinden. Wist je bijvoorbeeld Nederlanders tot wel 38% op vliegtickets naar Europese bestemmingen besparen als ze 32 dagen voor vertrek boeken? Boek zo’n 5 maanden voor vertrek naar een buiten Europees land en bespaar daarmee tot 37%. Het fijne aan Momondo is dat het ons ook helpt met het vinden van de goedkoopste overnachtingen. Na het boeken van je vlucht klik je direct verder naar het zoeken van een hotel.

Zo vind je de goedkoopste vliegtickets en hotelovernachtingen

Bekijk de originele website

Het bekijken van de originele website van de vliegtuigmaatschappij of hotel(keten) kan zeker schelen in prijs. Het kan zijn dat de prijsvergelijkingssites niet helemaal up-to-date zijn, of dat de maatschappij of het hotel heeft besloten een deal online te gooien enkel op hun eigen website. Ook is het zo dat vergelijkingssites niet altijd alle wensen mee kunnen nemen in de zoekcriteria. Bijvoorbeeld extra bagage of fees. Soms kom je er ook achter dat het boeken via een boekingssite wel goedkoper is en de keuze is uiteraard snel gemaakt als een van de twee een betere deal heeft;-).

Samenvatting + Extra tips

  • ●  Maak gebruik van een VPN en laat boekingssites daarmee denken dat je via een ander IP-adres of zelfs locatie boekt
  • ●  Check websites als Skyscanner en Momondo om vluchten en hotelovernachtingen te vergelijken. Denk er ook aan om een Google Flight alert in te stellen. Je kunt jezelf aanmelden en e-mail notificaties ontvangen van de prijs voor een vlucht waar je in geinteresseerd bent.
  • ●  Er zijn goedkopere maanden (zie voorbeeld Skyscanner), maar ook weken, tijden en dagen om te vliegen. Als je flexibel bent, zal dit je het meeste op leveren. Vliegen op een onmenselijke tijd (midden in de nacht opstaan…) zorgt vaak voor tickets die voordeliger zijn.
  • ●  Boek minimaal 4-6 weken van te voren en voor een vlucht buiten Europa zelfs 5 maanden.
  • ●  Duhh… try to travel off season!
  • ●  Vergelijk via vergelijkingssites, maar check ook de originele website van de vluchtmaatschappij en hotel(keten).
  • ●  Een hele goede tip voor de mensen die net als ik dicht bij Duitsland wonen: probeer vliegveld Weeze of Dusseldorf. Dit scheelt vaak enorm in prijs! Hetzelfde geldt overigens voor Brussel op veel momenten.

 

Wat zijn jouw tips om goedkopere vliegtickets en hotelovernachtingen te boeken? Laat het ons weten in de comments of via Instagram!

 

lees meer

Gerelateerde artikelen