Winter in Antwerpen
Image by olafpictures from Pixabay

Welkom bij Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen belooft ieder jaar magischer te worden. Dit jaar verwelkomt de stad je van 7 december tot en met 5 januari voor al zijn winterse activiteiten in een feeëriek decor. Een magisch winterbos? Een vuurboom en plein met vele kacheltjes? Fonkelende lichtjes en groot versierde kerstbomen? Ja hoor, Winter in Antwerpen heeft het allemaal!

Op zaterdag 7 december opent Winter in Antwerpen. Het openingsfeest bestaat uit verschillende shows en optredens verspreid over de stad. Bijna elk plein in Antwerpen heeft zijn eigen kalender tijdens Winter in Antwerpen. Zo opent de Groenplaats met een prachtige ijsshow en op de Scheldekaaien vind je een snowboard-event. De activiteiten en shows zijn zéér uiteenlopend en je vindt in deze gezellige stad voor ieder wat wils tijdens de feestmaand. Óók de kerstmarkt opent in het weekend van 7 december. Op- en rondom de Grote Markt gooien zij hun deuren (luikjes) open en kun je er naast de winterklassieker zoals spekpatatjes en chocomelk óók terecht voor lekkernijen uit andere landen en originele eindejaarsgeschenken. Het aanbod is enorm! Wij laten je graag zien op welke magische plekken je in de stad terecht kunt voor alle winterse activiteiten!

Winter in Antwerpen

Locaties & activiteiten tijdens Winters Antwerpen

Grote Markt
De Grote Markt straalt één en al magie uit. Het is moeilijk om niet onder de indruk te raken van de grote, mooi versierde boom. Ik als christmaholic kan géén genoeg krijgen plaatjes en bomen als deze. Maar niet alleen deze boom.. ook het stad huis is prachtig verlicht en dat geldt eveneens voor de gildenhuizen. Ook vind je hier de feeërieke hangende wintertuin met zijn honderden fonkelende lampjes. Oh and a kiss under the mistletoe.. die geef je elkaar hier ;-). Op- en rondom de Grote Markt vind je de Antwerpse kerstmarkt. Deze loopt uit richting het Steenplein, de Groenplaats en Suikerrui.

Handschoenmarkt
Op de handschoenmarkt vind je het magisch winterbos. Magisch voor zowel kinderen als volwassenen. Wandel hier door een decor van betoverend mooie boomsculpturen en mos! Het bos wordt opgelicht door wel bijna duizend schitterende lampjes. ja, tijdens een dag of weekend Winter in Antwerpen mag je dit plein zeker niet overslaan.

Overnachten en lekker eten in Antwerpen? Check onze food- city guide!

Groenplaats
Wat er het meest bijzonder is aan de Groenplaats? De ijspiste! Op dit plein kun je je heerlijk uitleven als je het leuk vindt om te schaatsen. Ze doen óók enorm hun best om het nog aantrekkelijker en gezelliger te maken: de piste heeft een doorzichtig dak met sterrenhemel. Als dat niet romantisch is? Naast een schaatsbaan vind je hier ook de pop-up Winterbar en vinden er tijdens de feestmaand vele optredens plaats.

Steenplein
Een van de meest gezellige en knusse plekken tijdens Winter in Antwerpen is het Steenplein. Het plein waar de vuurboom en vele kacheltjes om bij op te warmen centraal staan. Zin om even op te warmen in de buitenlucht? Dan ga dicht bij een van de vuurkorven staan. Gezelliger wordt het niet!

Op het Steenplein vind je óók Bar Den, welke is opgedeeld in drie zones: de Kindertuin, de centrale bar en een groot terras. De kindertuin is leuk voor de allerkleinsten. De centrale bar bevindt zich in een grote houten schuur, waarvan het decor ervoor zorgt dat je je even in het hoge Noorden van Canada bevindt. Naast de centrale bar is hier ook een food-corner waar iedereen terecht kan voor een hap.

Winter in Antwerpen

Plan je bezoek aan Winter in Antwerpen

Het is verstandig om je bezoek aan Winters Antwerpen goed te plannen. Niet omdat er geen plek meer is, maar zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je overnachten in Antwerpen tijdens de feestmaand? Boek je hotel dan niet te laat!

Openingsdagen en -uren

• maandag tot donderdag: 12 tot 22 uur
• vrijdag en zaterdag: 12 tot 24 uur
• zondag: 12 tot 22 uur
• uitzonderingen op 24 en 31/12, 1 en 5/01: 12 tot 18 uur

Belangrijke data

• zaterdag 7 december: openingsfeest
• zaterdag 7 december tot en met zondag 5 januari: Winter in Antwerpen
• zondag 1, 8, 15, 22 en 29 december en 5 januari: winkels open in Antwerpen
• dinsdag 31 december: Vuurwerkshow boven de Schelde
• zondag 5 januari 2020: winter-BBQ op de Plantinkaai

Meer informatie over Winter in Antwerpen lees je hier.