Stedentrip New York in december: het meest magische en idiootst idee

Stedentrip New York in december

Een stedentrip New York in december? Dat is het beste en slechtste idee ooit. De stad is magisch mooi rondom de kerstperiode. Overal zijn lampjes. Ja, nog meer dan de hoeveelheid die je er toch al vindt. Hotels en grote ketens pakken evenals de stad zelf uit met versieringen. Je loopt geen straathoek voorbij zonder kerstversiering of een heuse kerstboom te hebben gezien. De vibe is zó gezellig. Knus. Warm. Zelfs wanneer je door de sompige platgestampte niet zo verse sneeuw meer wandelt. En dat laatste is meteen hetgeen wat het samen met een massa aan extra toeristen een slecht idee maakt om in december naar New York te vliegen. Of ik het je dan afraad? Welnee ;-). Maar, ik heb het je in ieder geval verteld. Dan neem ik je nu mee in de wondere, winterse New York wereld en waarom je die kans niet wil missen om dan in de Big Apple te zijn!

Zoek je een plek om te overnachten? Wij tippen er 6!

New York in december: het meest magische en idiootst idee

Eerlijk is eerlijk toen ik in New York was en voor het eerst sneeuwvlokjes zag vallen huilde ik letterlijk van geluk. Dit zag je alleen in films!? Maar nu zag ik het met mijn eigen ogen al slurpend van mijn cappuccino tijdens het ontbijt bij CitzenM op Times Square. Terwijl we warme croissants en chocoladebroodjes in een mandje meenamen naar de tafel waren onze ogen enkel gericht op alle ramen. JA. Sneeuw! De medewerkers zagen ons enthousiasme en begonnen te lachen. Want sneeuw in New York dat was een hel. Op dat moment konden we ons daar nog niets bij voorstellen. later, terwijl we al slenterend met onze koffers door de straten moesten kwamen we erachter wat ze bedoelde; voor werkend New York is dit minder. Op veel plekken is er bijna geen doorkomen aan. Goed, neemt niet weg dat als toerist het toch wel een magisch beeld blijft. Dus wij probeerden er vooral van te genieten.

Om het uur schieten we ergens naar binnen om op te warmen met een warme drank. Koffie, thee, cappuccino’s er gaan er heel wat doorheen deze dagen. De stad is op zijn allercharmantst, maar de kou (voelt aan als -9) met vlijmscherpe wind is behoorlijk pittig. Aanrader is daarom ook om warme schoenen, sokken en een dikke jas, dikke sjaal en wanten mee te nemen als je NYC in december bezoekt!

We zoeken op waar de mooiste kerstbomen te vinden zijn en plannen een route om ze allemaal te zien. Van Bryant Park tot Rockefeller Center en uiteraard slaan we de bekende kerstboom en versieringen zoals te zien in Gossip Girl (Palace Hotel) niet over. En wat er allemaal te doen is in New York rond december? Dat vertellen we je graag!

5x kerstbomen spotten in New York inclusief route!

Lotte Palace Hotel

5x doen tijdens een stedentrip New York in december

1. Loop een kerstbomentour

Zoals hierboven al aangegeven is het enorm de moeite waard om zelf ‘de kerstbomenroute’ te lopen. Op vele plekken staan enorme bomen die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Begin aan het einde van de middag (tegen 16.00), dan heb je voldoende tijd en zie je de bomen toch in de schemer en in het donker, wat de sfeer zeer ten goede komt. Lees hier meer over de route die gelopen kan worden. Een heel rondje maken? Dan raden we aan af te sluiten bij Barnes & Noble met een warme choco en een rondje langs de boeken.

2. Kerstverlichting- en versiering bewonderen in Dyker Heighst

Wie kent ze niet, de over-de-top hysterische kersthuizen zoals je denkt enkel in films te zien. Nou, think again, want je kunt ze in Dyker Heights in real life bewonderen! Dit district is evenals het Bay Ridge district in Brooklyn helemaal verlicht voor het feestseizoen en mensen pakken uit! Bewonder de versieringen van de locals van New York en zie wat je nog nooit eerder zag.

Leuk is om dit te doen met een gids. je gaat samen met de gids 3.5 uur op pad in een busje. Je ontdekt de meest extreme (wel erg leuk) versieringen als kerstbomen, rendieren en kerstmannen tijdens deze tocht. Een tour kun je hier boeken.

Dyker Heights en Brooklyn tour

3. Schaatsen in de stad

In de wintermaanden zijn er verschillende schaatsbanen te vinden in New York. De schaatsbanen zijn het perfecte decor voor een leuke winteractiviteit! Zo heb je bijvoorbeeld de Wollman Rink in Central Park, een grote ijsbaan waarop kinderen ook gratis schaatsles kunnen krijgen en waar ijshockey wedstrijden plaatsvinden. Een andere bekende schaatsbaan in Manhattan is natuurlijk The Rink at Rockefeller Center. Hier krijg je in tijdsblokken van 90 minuten toegang tot de schaatsbaan. Je vindt hier ook chocolademelk, versgebakken koekjes en nog veel meer lekkers. Ideaal cozy uitje!

4. Bekijk de etalages van Macy’s

De kerstetalages van Macy trekken een hoop mensen tijdens het winterseizoen. Op de drukste momenten komen er meer dan 10.000 mensen kijken, wow! het is absoluut de moeite waard om de kerstversiering van Macy’s te bekijken. Kinderen en volwassenen vergapen zich aan het moois. Maar het blijft niet alleen bij de etalages. Op de begane grond gaat het gewoon door. Op de achtste verdieping vind je zelfs een Santaland. De versieringen zijn vanaf Thanksgiving tot en met 26 december te bewonderen.

New York in december: schaatsbaan Central park

New York in december: Rockefeller Center kerstboom

5. Kerstshoppen

Kerstshoppen, ja, duh! Je bent immers in New York en met lege handen naar huis gaan kan niet! Eind oktober verschijnt vaak de eerste kerstmarkt van de stad al, namelijk in Bryant park. Een bezoek aan deze kerstmarkt is alleen voor de sfeer al erg leuk. De kerstmarkt in Bryant Park bestaat uit ruim 125 kleine huisjes waar van alles verkocht wordt. Ook op Union Square is elk jaar een mooie kerstmarkt, vergeet daar niet langs te gaan! Hier koop je voornamelijk handgemaakte producten van lokale kunstenaars en ambachtslieden. Ook gewoon shoppen in de decembermaand is geen straf. Macy’s is alleen al tof voor de etalages, maar ook cadeautjes voor onder de boom of een nieuw kerstoutfit zijn in New York te shoppen. Zeker als het zo koud is, is het geen straf om een middagje van winkel naar winkel te gaan.

Streets of NYC

Stedentrip New York in december: Central Park

Stedentrip New York in december: koffie

Stedentrip New York in december: sneeuw


Ben jij wel eens in New York geweest tijdens de feestdagen? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je het wel graag eens doen? Voor vragen, opmerkingen of tips kan je ons altijd contacten. Via een berichtje onder deze post of anders via Instagram!