Overnachten in Amsterdam, INK Hotel Amsterdam

Persoonlijk, maar ook voor mijn blog overnacht ik regelmatig in hotels. Wanneer ik echt onder de indruk ben van een mooi, innovatief of apart hotel, deel ik dit graag als tip op mijn blog met jullie. Ik ben geen type dat perse in erg luxe hotels wil slapen, wel ben ik dol hotels en hostels die net een beetje anders zijn. Zo sliep ik al eens in een kneuterige kamer waar alle muren bedekt waren met bloemetjesbehang, of die ene keer in Rotterdam in het King Kong Hostel waar je kunt apenkooien. Ja, aparte en verrassende verblijven maken je citytrip of lange reis toch zeker een beetje leuker.

Dat overnachten in Amsterdam en dus in ons eigen kikkerlandje ook erg tof kan zijn, bewijst o.a. dit hotel. Al snel rijden we ‘s avonds terug richting huis als we een stad in Nederland bezoeken, maar overnachten is juist zo leuk! Ga samen met een vriendengroep of je partner eens een weekend weg in eigen land en zoek dan meteen een gave locatie om te overnachten. Maakt het uitje (vind ik persoonlijk) juist af!

Overnachten in Amsterdam, INK Hotel Amsterdam

Bijzonder overnachten in Amsterdam


Afgelopen week verbleef ik in het INK Hotel in Amsterdam. Na een hele drukke dag was het ontzettend fijn om te kunnen douchen onder de warme stralen die uit de regendouche kwamen en daarna op het heerlijke bed (matras te ploffen). Het is lang geleden dat ik zo lekker heb geslapen in een hotelbed.

Vooral de muur, waar een kaart van Amsterdam op staat met allerlei leuke weetjes over de stad vond ik erg gaaf! Ook de kleine dingen als design gloeilampen in de badkamer, een koffiemachine en een waterkoker in de slaapkamer en een bank en stoel om lekker te relaxen maken het verblijf aan het INK hotel meer dan de moeite waard.

Het INK Hotel was vroeger de thuishaven van de Nederlandse krant. Het was een plek waar verhalen ontstonden, werden geschreven en uiteindelijk ook gedrukt werden. De functie van het pand toen, verklaart waar de benaming van het hotel vandaan komt. De drie thema’s ‘verhalen, inkt en tijd’ spelen de hoofdrol binnen het INK hotel. Dat zie je terug van binnenkomst, tot lounge (pressroom), en hotelkamers.

Overnachten in Amsterdam, INK Hotel Amsterdam

Overnachten in Amsterdam, INK Hotel Amsterdam

Bijzonder overnachten in Amsterdam, INK Hotel Amsterdam

Bijzonder overnachten in Amsterdam, INK Hotel Amsterdam