Reizen naar Cuba Bron foto: Schoonbroer en zus.

Cuba in trek uit vrees voor verwestering

Wie van jullie is er al eens in Cuba geweest? Niet? Als dit land op je wishlist voor het reizen staat kun je er beter nu dan volgend jaar een bezoek brengen. In december kondigden de Verenigde Staten aan de ze de banden met Cuba willen herstellen en daarmee zou het handelsembargo versoepeld kunnen worden.

Wat dat betekent? Dat commercie en grote bedrijven als bijvoorbeeld een McDonalds zich hier ook kunnen vestigen. Het zou een einde maken aan de vredige dictatuur in Cuba. De beperkingen die Cuba op dit moment heeft, zorgt juist voor die sterke aantrekkingskracht voor toeristen. Verschillende reisorganisaties merken een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar naar het Caribische eiland.

So grab your bags and go!

Leeuwen versus stekelvarken, wie rent eerder weg?

Toen ik dit filmpje zag heb ik echt genoten, het is mooi, maar ook hilarisch om te zien. Er lopen wel 10 leeuwen om het beestje heen, maar direct happen durven ze niet… benieuwd? Kijk het filmpje!

bloemenvelden nederland Foto.

Ons mooie Nederland bedekt met bloemen

In mijn vroegere (zo dat klinkt oud!) jaren was ik veel in de bloemen en bollenstreek te vinden. De treinreis om er te komen was misschien wel het mooiste van het hele weekend dat ik er was. In de lente bloeiden daar namelijk bloemen in elke hoek, straat of dorp waar je doorheen raasde. Velden vol gekleurde bloemen. Ik keek mijn ogen uit. Ook fietstochtjes langs deze velden deden me glimlachen. De geur, de kleur, een klein sprongetje dat je hart maakt, omdat Nederland ook best wel heel erg mooi is.

Reizen jullie wel eens weekendje die kant op? Het is echt een aanrader om er doorheen te fietsen of wandelen. Prima te combineren met een weekendje Noordwijk aan zee!

rivier colombia

cano-rivier Foto’s.

Caño Cristales, de mooiste rivier op aarde

Volgens kenners is de Caño Cristales rivier in Colombia de mooiste op onze aardbol. De rivier heeft vele benamingen en wordt o.a. ‘De rivier van de 5 kleuren’, ‘Rivier uit het paradijs’ en ‘De vloeibare regenboog genoemd’. Dat klinkt toch niet verkeerd? Tijdens de maanden juli tot november bloeit de rivier op. Groene, gele, zwarte, blauwe en vooral rode kleuren geven de rivier zijn fantastische look. Deze rivier wordt een wereldwonder genoemd. En als ik eerlijk ben… ik krijg de reiskriebels als ik naar deze prachtige beelden kijk. Dit is toch een droom?

Wat zijn jullie afgelopen week aan reisnieuwtjes tegengekomen? Deel ze gerust in de comments!