Voyage en Culture, geschiedenis en cultuur tijdens je reizen

Reizen waarin cultuur, geschiedenis, architectuur en kunst tastbaar worden

Dat lijkt me dus enorm gaaf! Ik ben zelf een groot fan van mooie architectuur en verhalen waarin een rijke geschiedenis(les) wordt verteld. Ik kan genieten van een gids die echt van zijn stad houdt en met liefde niet alleen over de hedendaagse, maar juist over de geschiedenis kan vertellen. Toch valt het me vaak op dat een gids wel wat weet… maar eigenlijk net zoveel als hetgeen dat ik uit de reisboekjes haal. Dat ik daar echt warm van word? Mehh… Ik vroeg me dus van de week ineens af of daar speciale reizen voor zijn, want gek genoeg is het nooit eerder in me op gekomen daar naar te kijken. Ik vond de website Voyage Culture en ik was aangenaam verrast! Naast een gids die je alle ins- en -outs van de stad of van het land kan vertellen, kun je ook lezingen volgen en kom je in contact met bijzondere mensen die veel weet hebben van wat jij maar vragen en weten wilt van een bepaalde stad. Wie boekt er een retourtje (ROME!) met me mee?

Saint Tropez & Brigitte Bardot


Ook al ben ik er zelf nog nooit geweest, Saint Tropez trekt me op de een of andere manier wel. Niet perse door de rijkelui die daar hun jaarlijkse vakantie vieren, nee… helemaal niet zelfs. Juist om de andere zijde van deze stad, zijn kunstenaars. Saint-Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur in het departement Var. Het is sinds de jaren 50 een trefpunt van kunstenaars en de beau monde. Er wonen ongeveer 6000 mensen en wordt bezocht door 5 miljoen mensen per jaar. En op de een of andere manier moet ik altijd aan Brigitte Bardot denken bij Frankrijk en Saint Tropez. En dit liedje? Ja, daar moet ik lekker om lachen en vond ik veel te leuk om niet met jullie te delen, krijg er een instant zomergevoel van!… wat vinden jullie?

noorwegenbron foto

Noorwegen is het beste land ter wereld om te wonen

Uit verschillende onderzoeken die in 2013 en 2014 zijn gedaan blijkt dat Noorwegen het beste land ter wereld is om te wonen. Noorwegen stond voor de 9e keer op plaats 1! Als het aankomt op welvaart en levensstandaard zul je het nergens beter treffen dan hier. Noorwegen is niet alleen een rijk land, het heeft veel goede voorzieningen, men heeft een uiterst goede leefomgeving en voldoende natuur om bij te komen of lekker uit te waaien. Daarnaast zijn de gezondheidszorg en het onderwijs ook uitstekend geregeld. Dus jongens, vind je het tijd om te emigreren? Denk dan een na over Noorwegen, want behalve dat het land rijk is en een zeer goede welvaart heeft… wie zou hier nou niet willen wonen? Het is er adembenemend.

Albanie Bron foto

Het goedkoopste land om vakantie te vieren in Europa is Albanië

Op nummer 1 van Europa (in de top 10) van landen waar je het goedkoopste kunt reizen staat Albanië. Het mag dan grenzen aan Griekenland, maar door het het strenge communistische regime dat tot 1991 in het land heerste, is het lang niet zo toeristisch. Lange tijd werden toeristische activiteiten verboden door dictator Enver Hoxha. Nog steeds komen de meeste toeristen in het land uit Albanië zelf. Doordat de opkomst van het toerisme nog maar zo jong is, is de infrastructuur niet wat je bij een vakantieland mag verwachten. Maar misschien is dat ook juist wel de charme van het land. Albanië beschikt over een lange kustlijn voor de nodige zon en zee. Maar ook cultureel en historisch erfgoed vind je hier genoeg. Wellicht een mooie plek om mijn geschiedenisreishonger wat te stillen ;-).

Hebben jullie wel eens een reis geboekt, puur gebaseerd op geschiedenis en cultuur? Ik ben namelijk erg benieuwd hoe dat is. En is een van jullie wel eens in Albanië geweest? Lijkt me toch zo’n bijzonder land.