Mijn favoriete apps op reis

Ik kan het me niet voorstellen hoe het is om zonder telefoon te reizen. Als ik naar school ga en op het station kom ik erachter dat mijn telefoon thuis ligt… dan draai ik om. Mijn projectgroep kan me niet bereiken, mijn vriend niet, mijn zusjes niet en oooh, wat als die en die belt voor werk? Man de spanningen en benauwdheid die ik dan voel, het slaat toch eigenlijk nergens op!? Het is te gek voor woorden, maar helaas is het wel de waarheid.

Ook op tripjes die verder reiken dan mijn school gaat mijn telefoon steevast mee. Om contact te houden met vriendlief, de familie, maar vooral voor het gemak. Voor ik op reis ga download ik talloze apps om de reis gemakkelijker te maken. Daarnaast gebruik ik mijn telefoon vooral om foto’s te maken en bij een koffietent met wifi-spot om even door te geven dat ik still kicking en alive ben.

Mijn favoriete apps die ik op reis gebruik heb ik hier voor jullie op een rijtje gezet. Ook ben ik erg benieuwd welke apps jullie altijd gebruiken als je op reis bent?

TripAdvisor

tripadvisorapp

Wat mij betreft een must voor elke citytrip! Praktische tips zoals hotels of restaurantjes die in de buurt zijn, maar ook bekende bezienswaardigheden of leuke winkels. Typ ze in en de app zal je precies vertellen waar het allemaal zit. Nog een pluspunt aan deze app: hij is offline te gebruiken! Daarnaast kan ik via deze app heel goed kaartlezen… iets dat me met Google Maps nog steeds niet lukt.

Instagram

instagram, favoriete reisapps

Mijn favoriete app om tijdens onze reizen foto’s te delen. Mooie en handige manier ook om later zelf een select aantal foto’s terug te kijken. Ook handig om deze serie foto’s aan vrienden en familie te laten zien ipv de hele stapel (zeg gerust 3000) na een reis. Pluspuntje: je krijgt hele mooie sfeerbeelden door de bewerking van Instagram. Minpunt: Je kunt de foto’s pas delen vanaf een wifi-punt of je moet een extra internetbundel hebben. Natuurlijk vind je mij op Insta, volgen jullie me al?

Unit converter

unitconverter
Deze app is ideaal! Makkelijk om direct op te zoeken wat een (of 100) Euro in andere valuta waard is, hoeveel graden Celsius het nu is i.p.v. Fahrenheit, maar ook snelheden (miles/kilometers), gewicht en tijd. Deze app gebruiken mijn vriend en ik beiden heel vaak als we op reis zijn, vooral om even te checken hoeveel het in euro’s zou zijn!

Google Translate

vertaal
Om net dat dat ene woord waar je zo snel niet op komt op te zoeken, om het personeel van het hotel vriendelijk aan te spreken, of gewoon omdat je het leuk vindt om nieuwe woorden te leren van een andere taal. Ook handig als iemand tegen je praat en deze persoon verstaat geen Engels om het hier te vertalen. Ook te gebruiken als tolk. Praat tegen je telefoon, je telefoon praat in de andere taal tegen je gesprekspartner. Of scan teksten, die direct vertaalt worden!

TripIt

tripit
Voor klunzen die altijd papieren en reistijden etc kwijtraken. Ik dus. En ook voor personen die het gewoon handig vinden alles bij de hand te hebben;). TripIt is ideaal als je voor je reis alle gegevens op een en dezelfde plek wilt verzamelen en daarna bekijken wanneer nodig. Alle gegevens direct digitaal en eenvoudig terug te vinden. TripIt haalt bevestigingen uit je mail en bouwt op deze manier een reisschema op. Stuur hotel-, vlucht-, of treingegevens en andere bevestigingen door naar plans@tripit.com é voila. Alles binnen een klik terug te vinden.

 

Mobile Downloads