Tuesday Travel Notes: handige tips en reisweetjes#2

Parkeren vliegveld, schiphol, lang parkeren vliegveld, goedkoper, reserveren

Boek en/of reserveer je parkeerplaats op het vliegveld

Wanneer je op reis gaat en je bent van plan je auto te parkeren op het vliegveld, kan dat een duur grapje worden. Maar wanneer je (online) een parkeerplaats boekt of reserveert, kan je daar best wel veel geld op besparen. Soms wordt je auto zelfs bij de deur afgehaald en teruggebracht. Niets idealer dan wanneer je terugkomt en je hoeft de auto maar in te stappen.

Ieder vliegveld in en om Nederland heeft goedkopere parkeeroplossingen. Kijk wel even of er recensies beschikbaar zijn en zorg dat je het reserveringsnummer en telefoonnummer meeneemt, zodat je bij terugkomst niet hoeft te zoeken en gewoon kunt bellen. Als je je vluchtnummer achterlaat bij het desbetreffende autobedrijf, dan blijven zij je zelfs volgen via internet en heb jij geen zorgen als er eventuele vertragingen zijn.

De goedkoopste oplossing is natuurlijk als je ouders of schoonouders zo lief zijn om je te brengen en ophalen ;-)!

tips voor tijdens de roadtrip

Roadt(r)ips

Een lekker muziekje is best belangrijk tijdens een roadtrip, het zorgt voor gezelligheid en sfeer, ook als het even tegen zit of saai wordt. Zorg dus voor leuke cd’s die je in iedere huurauto kunt afspelen, niks vervelenders dan kilometers rijden zonder radiobereik, een saai praatprogramma in een onverstaanbare taal of hele slechte regionale muziek. Wissel tijdens de roadtrip ook cd’s uit met andere roadtrippers, zo ontdek je nog eens leuke nieuwe muziek! (Roadt(r)ips een leuke om elke week iets mee te doen?)

uitgaven bijhouden, geld, reizen met budget

Uitgaven bijhouden

Het klinkt wellicht wat bemoederend of tuttig, maar houd je uitgaven bij! Dit kan door middel van een applicatie op je telefoon, of gewoon op een papiertje in je portemonnee. Op deze manier is het inzichtelijk wat er nog op je rekening staat, of wat je waar hebt uitgegeven. Meer dan gedacht, of misschien wel minder? Zo is het budget voor de volgende plaats waar je naartoe gaat ook beter te berekenen. Reken je totale budget ook eens om van euro’s naar de lokale valuta, zodat je niet in euro’s blijft rekenen. Een handige app is de Valuta omreken app.

Ik heb zelf wel eens reisjes gehad waar ik totaal niet op mijn budget let. Natuurlijk moet dit soms kunnen, maar het is niet fijn als je thuiskomt en je schrikt van de uitgaven die je zelf hebt gedaan.

applicaties op je telefoon voor het reizen

Download relevante apps vóóóór je op reis gaat

Citytrips laten je vaak met een kaart door de stad struinen, wat meteen een aantal nadelen heeft. Meest vervelende? je ziet eruit als een toerist. Eigenlijk niets mis mee hoor, want je bent het ook. Maar bepaalde types vinden toeristen erg interessant (lees: jatten van eigendommen). Aan het eind van de straat heb je je handen vol folders ‘bustour, please is cheap’, ‘ you want a ride on the horse, no much money’, maar daar doen we toch niets mee!

Er zijn tegenwoordig voor (bijna) iedere stad wel offline maps van de stad beschikbaar. De City-Apps van tripadvisor, zijn erg goed. Je GPS locatie wordt weergegeven en je vindt de weg zonder op een reusachtige kaart te hoeven kijken. Inmiddels heb ik trouwens best wel wat favoriete reis-apps op mijn telefoon staan, maar daarover in een volgende post meer!

En waarom vóóór je op reis gaat? Omdat je dan zeker bent van internet en je jezelf vast kunt inlezen of de applicatie eigen kunt maken! Ook een prima bezigheid om te doen als je met de trein reist en deze wifi-verbinding heeft.

Wat voor een tips geven jullie anderen graag mee, of is er een tip die je ooit hebt gekregen en nog steeds gebruikt?

lees meer

Gerelateerde artikelen