Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst Het inpakken van je koffer voor de zomervakantie. Ik hoor maar weinig mensen die daar echt veel plezier aan beleven. Dat snap ik wel. Je hele kast en kamer gaan overhoop, je bent altijd bang dat je spullen vergeet en als een kip zonder kop lopen de meeste de laatste uren door het huis voor een check-up of ze écht niets vergeten. Zal ik je een geheimpje verklappen? Als je naar een warm oord gaat dan is het vooral belangrijk dat je wat luchtige jurkjes, veel bikini’s en je badslippers bij je hebt. Voor de avond misschien één paar hakken, wat nettere jurkjes en dan ben je eigenlijk al een heel eind. Vergeet je de zonnebrand? Je betaalt er wellicht wat meer, maar ook die verkopen ze op de meeste plekken wel. Relaxt op vakantie gaan, dat is het beste medicijn voor een top vakantie.

Natuurlijk heb ik wel een aantal favorieten die ik zelf altijd meeneem wanneer we twee weken gaan relaxen op Ibiza of door de straatjes van Zuid-Italië struinen. Laat ik beginnen met mijn topper van een koffer. Ik straal helemaal wanneer ik op het vliegveld loop met deze parel van SuitSuit. Het liefst vlieg ik in een huispak met slippers en een knot op mijn hoofd. Maar een gave koffer, leuke gympies, een hoed en wat lippenstift doen al veel voor het feminine gevoel en daarmee je zelfvertrouwen. Geeft stiekem wel een goede boost zo voor je het vliegtuig instapt!

Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst

Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst

Summer travel essentials

Het allerbelangrijkste wat er met mij meegaat het vliegtuig in? Mijn Vitamine-C spray! Het is voor mij een tikkeltje verslavend… het is een instant-oppepper voor je huid. Hij verkwikt, verfrist en werkt vochtregulerend. Daarom is deze spray ideaal als je aantal uur in het vliegtuig zit, want dat is helaas wat minder goed voor je vochtgehalte en je huid. Voor een gladde huid, stralende teint en voor de huid die snel vochtarm wordt is dit echt een must!

Naast de vitamine-C spray neem ik ook elke zomer een bodyspray mee. Wanneer je een lange dag hebt gewandeld in de hitte en daarna een frisse douche neemt, is er niets lekkerder dan jezelf in te smeren met aftersun en jezelf en je huid te verwennen met een heerlijk, zacht en naar zomer geurende bodyspray. De bodyspray op de foto heb ik twee weken geleden uit de nieuwe collectie van Rituals gekocht. Jep, nieuwe addiction. En nog beter wanneer je óók de doucheschuim, doucheolie en bodycream gebruikt.

Een hamamdoek is sinds een jaar of vier niet meer weg te denken uit mijn tas of koffer. Als dekentje wanneer het koud is in het vliegtuig, als neksteun als ik even niet meer lekker zit, als bedekking wanneer we op pad gaan en monumenten of gebouwen bezoeken waarbij je armen/bovenlichaam bedekt moet zijn of gewoon in plaats van de veel te zware strandhanddoeken. Hij weegt niks, ziet er leuk uit en is echt een manusje-van-alles voor je!

Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst

Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst

Niet te vergeten tijdens (alle) reizen. Een flesje die na de douane op de w.c. weer gevuld kan worden met water. Zo heb je altijd water bij de hand. Ook handig wanneer je (wel in Europa) verblijft en je gaat veel op pad. Je vult de fles gewoon met kraanwater voor je het hotel verlaat en tijdens de lunch of een koffiepauze vul je de fles bij. Wanneer je even geen winkeltjes tegenkomt die koude flesjes water verkopen, heb je in ieder geval vocht bij je!

Mijn zomer ‘badjas’. ‘s avonds na het douchen en ‘s ochtends als ik wakker word doe ik niets liever dan een badjas aan. Mezelf insmeren met bodylotion of zonnebrand en dan niet meteen kleding aan, maar nog even genieten in de tuin of op bed in een flinterdun jasje. Ik durf bijna te zeggen dat je dag beter begint als je dat doet. Zeker op vakantie wanneer je wat meer tijd en rust hebt om even te relaxen.

En last but not least, voor de zomertripjes zijn er drie essentials die ik echt niet wil vergeten. Mijn (of meerdere) zonnebril, slippers en een grote zonnehoed. Voor een dagje strand, als bescherming tegen de zon, voor een bad hairday, voor de ‘niet in mijn ogen kijken ik heb een kater’ dagen en omdat het je zomeroutfit compleet maakt.

Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst

Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst

Summer travel Essentials, Zomer inpaklijst
 

Wat zijn jouw summer travel essentials?

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met: Duifhuizen tassen & koffers.