reisverzekering afsluiten

Bij het kiezen van een reisverzekering zijn er veel dingen waar je op moet letten. Een reisverzekering moet goed aansluiten op de plannen die je hebt. Om te beginnen is het goed om te weten voor hoe lang je op reis gaat, hoe vaak, waar je naartoe gaat en of je op die plek gaat werken of stage zal lopen. Wanneer je dit weet en duidelijk hebt, kun je kiezen uit drie soorten reisverzekeringen.

Het kiezen van een reisverzekering

Er bestaan drie soorten reisverzekeringen waar je gebruik van kunt maken. De kortlopende reisverzekering, de doorlopende reisverzekering en de globetrotter reisverzekering. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen en allemaal sluiten ze aan bij een ander soort reis of duur van een reis. Om te voorkomen dat je ineens niet verzekerd blijkt te zijn voor bijvoorbeeld extreme sporten, een tocht in de wilderness of een reis die langer duurt dan +-60 dagen, is het verstandig om deze verzekeringen goed uit te pluizen.

reisverzekering afsluiten

De reisverzekeringen

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten reisverzekeringen die er zijn. Ben je nou benieuwd wat je voor welke reisverzekering betaalt en waar jij je reisverzekering het beste af kan laten sluiten? Dan vind je hier meer informatie over reisverzekeringen en krijg je direct een overzicht van de goedkoopste aanbieder passend bij jouw reis! Hier kwam ik erachter dat ik met mijn wensen en mijn leeftijd voor minder dan €5,00 per maand doorlopend verzekerd ben.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vaak een goede en handige verzekering voor de gene onder ons die een keer per jaar op vakantie gaan. Het woord zegt het al ‘kort’. Dit betekent dat je deze reisverzekering af kunt sluiten voor een verblijf van maximaal 21 dagen in het buitenland. Reis je vaker per jaar? Dan is deze verzekering geen aanrader. Denk hierbij ook aan weekendtripjes naar bijvoorbeeld onze buurlanden of een midweekje Londen. Ook voor deze reizen is het verstandig jezelf te verzekeren. Je betaalt voor deze reisverzekering per dag en dat is niet voordelig. Voordeel aan de kortlopende reisverzekering is dat je hem niet het hele jaar door betaalt en dat deze vanzelf afloopt. Wanneer je terug bent in Nederland stopt deze automatisch.

Doorlopende reisverzekering

Deze reisverzekering is voor veel vakantieliefhebbers en reizigers een uitkomst. De meeste mensen in mijn omgeving zijn verzekerd met de doorlopende reisverzekering (wel allemaal aangepast naar eigen wens). Met deze verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Wanneer je een last-minute richting de zon boekt of met vrienden een weekend naar Berlijn gaat, hoef je je geen zorgen te maken over je verzekering, je bent immers het hele jaar door verzekerd! Je kunt zelf kiezen hoe groot je dekkingsgebied is. Naast de basisdekking kun je deze verzekering eenvoudig afsluiten met meer, aanvullende modules. Denk hierbij aan extreme sporten, verhoogde kans op ziekte etc.

Met deze verzekering kun je +-60 dagen aaneengesloten in het buitenland zijn en ben je verzekerd. Deze reisverzekering is ideaal voor wanneer je vaker per jaar op reis gaat en daar tot maximaal twee maanden verblijft. Ga je langer op reis, stage lopen of werken in het buitenland? Dan is de globetrotter reisverzekering misschien meer iets voor jou!

De Globetrotter reisverzekering

Ben je van plan om een wereldreis te maken of om voor langere tijd rond te reizen in Zuid-Amerika, ga je stage lopen in Nieuw-Zeeland en wil je graag zonder zorgen kunnen genieten van je trip? Dan past de Globetrotter reisverzekering waarschijnlijk het beste bij jou! Waarom? De globetrotter reisverzekering is handig wanneer:
– Je langer dan 60 dagen aaneengesloten in het buitenland zal verblijven,
– Je tijdens het maken van de wereldreis tussendoor gaat werken bij een boer of in een hotel bijvoorbeeld,
– Je vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen,
– Je gaat stage lopen of studeren in het buitenland.

De uitgebreide basisdekking binnen de Globetrotter verzekering is van harte aan te raden bij een van bovenstaande reizen. Het fijne aan deze verzekering is dat bagage, ongevallen en ziektekosten al zijn inbegrepen bij de basisverzekering. Wanneer je buiten Europa gaat reizen, is er nog een optie tot werelddekking. Heb jij Europa standaard aanstaan, vergeet dan niet om dit te veranderen als je verder over de wereld gaat reizen! Wanneer je dit vergeet ben je namelijk niet verzekerd.

Houd rekening met de medische kosten

Wanneer je voor langere tijd gaat werken, stage gaat lopen of gaat studeren in het buitenland, kijk dan ook goed naar je zorgverzekering. Houdt je die aan (kun je die aanhouden)? Dan kun je medische kosten meeverzekeren met je reisverzekering. Houdt je deze niet aan, dan kun je deze volledig laten verzekeren bij je reisverzekering.

De reisverzekering afsluiten

Weet je waar de reis naartoe gaat, hoe lang je weg blijft en wat voor een soort reis je gaat maken? Dan is bovenstaand lijstje een handig hulpmiddel om te kijken wat het beste bij je past! Kijk goed waar je jezelf verzekerd, want er zitten vaak grote verschillen in per verzekeraar voor welke reisverzekering je méér of juist mínder betaalt. Succes!

social media, instagram anouks_deliciousjourney

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Op dit moment bevinden wij ons in Zuid-Afrika. Wil je kiekjes uit het Krugerpark of meegenieten van de wijnproeverijen in Stellenbosch? Dan zien we je graag terug op INSTA!