New York, van het vliegveld naar de stad

New York, van het vliegveld naar de stad

Ik heb de vraag al héél vaak gehoord en voorbij zien komen op social media: Hoe kom ik in New York het snelst, makkelijkst of goedkoopst van het vliegveld naar de stad? Een logische vraag, er zijn veel opties en ook qua prijzen zijn er enorme verschillen. Daarom vertellen we je vandaag in dit blog graag over de legio aan mogelijkheden om eenmaal geland in New York, van het vliegveld naar de stad te komen.

Met de taxi van het vliegveld naar de stad

De gele taxi’s in New York zijn een iconisch beeld en ik weet dat velen het alleen al een droom vinden om er eens in rond te rijden. Snap ik. Maar weet wel dat de taxi de duurste optie is om te kiezen. Ik koos er in 2014, toen ik voor het éérst voor lange tijd alleen weg ging wel voor. Gemak dient de mens.. maar óók omdat ik het wel erg spannend vond allemaal, koos ik voor deze optie. Op elk vliegveld je in New York ook aankomt, gele taxi’s staan in grote rijen klaar voor iedere terminal. Een rit van vliegveld JFK naar Midtown Manhattan kost je gemiddeld $60,00. Daar komt nog $5,50 bij voor de tolbrug en het is gebruikelijk om $6 fooi te geven. Vanaf Newark kost een taxi tussen de $55-$80 + $8 toll en + fooi. Vanaf La Guardia kost de rit tussen de $25 en $60 (geen vaste prijs), ook hier is de prijs weer exclusief tol en fooi.

Het kost je een fix bedrag om van de vliegvelden naar de stad te komen per taxi. Een groot voordeel is dat de taxi je recht voor de deur van je hotel afzet. Ben je doodmoe, vind je het geen probleem om wat meer uit te geven om direct op je hotelbed neer te ploffen? Dan is dit een goede optie. Ook als je met een grotere groep bent vallen de kosten eigenlijk wel mee en betaal je samen net zoveel als met een shuttlebus bijvoorbeeld. Ben je voor het éérst in New York? Dan kan ik je van harte aanraden met de taxi te gaan.

Met een grote of kleine shuttlebus van het vliegveld naar de stad

New York Airport Service Express bussen verzorgen pendelbussen tussen JFK, Newark, La Guardia en Manhattan. De bussen rijden tussen 05.45 en 22.15. Tickets voor deze shuttlebus kosten tussen de $15 en $20 vanaf JFK en Newark. Prijzen vanaf La Guardi liggen tussen de $10 en $15. Deze grote shuttles stoppen op:
• Grand Central Terminal, 125 Park Avenue (tussen 40th & 41st Street)
• 8th Avenue & 42nd St. Wing
• Penn Station, 34th Street (tussen 7th & 8th Avenue)

De kleine shuttlebussen zijn nog iets gemakkelijker, ze brengen je namelijk tot aan je hotel in Manhattan. Vanaf JFK of Newark naar Manhattan betaal je gemiddeld $15 tot $30. Deze busjes zijn ideaal voor de héén- en terugreis. Het is handig om deze shuttle vooraf te boeken en dat kan hier.

New York, van het vliegveld naar de stad Photo by: Craig Adderley

Met de subway van het vliegveld naar de stad

De “subway” in New York telt meer dan 465 stations en 24 verschillende routes, dat is meer dan welk metronetwerk ter wereld. Routes worden aangegeven door letters, zoals A, B, C en door nummers, zoals 1, 2, 3. Er zijn gratis metroplattegronden te verkrijgen bij elk station. Over het algemeen rijden de metro’s elke 2 tot 5 minuten tijdens de spits, elke 10 tot 15 minuten overdag en om de ongeveer 20 minuten tussen middernacht en 05.00. Er rijden metro’s vanaf/ naar het vliegveld vanaf ca. $ 2,50 per enkele reis. Deze verbinding duurt 1.5 uur. De kosten zijn erg laag, maar na een lange vlucht is deze optie niet perse aan te raden.

Met de trein van het vliegveld naar de stad

Er is een trein die het vliegveld JFK en Newark verbindt met alle grote stations. De rit van/naar JFK kost $8 en vanaf Newark $12,50. De reis duurt 20-30 minuten. Dit betekent dat het einde van je rit op een treinstation (naar keuze) is. Vanaf daar moet je vaak nog een stuk lopen, een taxi of de subway nemen.

Met een limo van het vliegveld naar de stad

Ha.. deze optie zullen niet heel veel mensen kiezen, maar is er zeker! Het is héél grappig om dit een keer te doen en mee te maken. De prijzen vallen redelijk mee (iets duurder dan een taxi). Boek wel vroeg, want dan heb je de beste prijzen. Prijzen beginnen bij +/- $30. Als je geheel in stijl wil aankomen in de stad… is dit zeker een optie ;-).

New York, van het vliegveld naar de stad, dit is hoe je dat doet!

Nog wat praktische tips & handige linkjes

Wil je meer lezen over de mogelijkheden, prijzen en tijden om vanaf de New Yorkse vliegvelden naar Manhattan, Queens of Brooklyn te komen? Dan zijn deze pagina’s handig om te lezen voor je vertrekt!
Ik vlieg op JFK
Ik vlieg op Newark
Ik vlieg op la Guardia

Hoewel we met de subway reizen vanaf het vliegveld niet perse aanraden, is het voor ín de stad juist wel een goede manier om rond te reizen. Het allerleukste en mooiste is om véél lopend te doen, maar na een lange dag is het ideaal om met de metro terug te kunnen reizen naar je thuisstation. Een handige app om te downloaden is de MyTransit NYC. Hier staat alle informatie omtrent Subway, bus en trein in! Hier vind je een subway map.

New York, van het vliegveld naar de stad, dit is hoe je dat doet!

Meer weten en lezen over New York? Wat dacht je hiervan:

Wij tippen je 6 verschillende plekken om te overnachten in New York!
Voor de éérste keer in New York? Neem een New York City PASS.
25x doen in New York!
New York bezoeken in December? Dit is waarom je dat zou doen!

Volg je ons al op Instagram? Dat zouden we leuk vinden!

PS: Prijzen in dit artikel kunnen iets afwijken vanwege de dollarkoers. Het is een indicatie.