In de test: SuitSuit koffer Fab Seventies '76

In de test: SuitSuit koffer Fab Seventies ’76

Ik heb al jaren een SuitSuit koffer waar ik enorm tevreden over ben. Een middenformaat reiskoffer van 66cm in de crocodile look. Dit formaat is ideaal voor reizen van ongeveer een week. Zeker naar zonnige bestemmingen is deze koffer fijn. Voldoende ruimte, niet te groot en daardoor handzaam. De laatste jaren reizen we steeds vaker naar Noordelijker gelegen landen- en steden. Zo vertrokken we onder andere naar IJsland, Finland en Noorwegen.

Je spullen en koffer inpakken voor deze gebieden is heel anders dan wanneer je naar het zuiden trekt. Niet alleen wandelschoenen- maar wellicht ook extra snowboots, dikke truien- en vesten, handschoenen, skikleding. You name it.. je snapt in ieder geval dat een groter formaat koffer voor deze tripjes soms wenselijk is. Een grotere koffer is overigens óók handig wanneer je samen een koffer wilt delen. Zeker naar warmere bestemmingen doen wij dat met regelmaat.

Om onder andere bovenstaande reden, naast dat ik echt verliefd ben op de look van deze koffer, voegde ik een aantal maanden geleden de SuitSuit koffer Fab Seventies 76cm in de kleur Lemon Curry aan ons assortiment toe. In deze blog lees je mijn uitgebreide review over deze SuitSuit koffer.

In de test: SuitSuit koffer Fab Seventies '76

Mijn eisen voor een ruimbagage koffer

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe koffer, heb ik een aantal eisen voor mezelf op papier gezet. Hoewel mijn handbagagekoffer van de Action al 10 jaar meegaat, is een goede reiskoffer doorgaans niet goedkoop. Ik zocht een koffer die we eventueel kunnen gebruiken met zijn tweeën, een koffer die perfect is voor langere reizen en waar, als het nodig is voldoende dikke(re) & warmere kleding inpast. Dit waren mijn eisen voor een nieuwe reiskoffer:

– Veel vakjes aan de binnenkant
– Een koffer die soepel rijdt en vier wielen heeft
– Een koffer die een hardcase heeft en stevig is
– Lichtgewicht
– Degelijk merk, koffer moet lang meegaan en ruime tijd garantie hebben
– Een mooi uiterlijk is een dikke plus

Tijdens mijn zoektocht kwam ik via Bagageonline al snel uit bij de koffers van SuitSuit. Veel van de koffers van SuitSuit hebben 5 jaar garantie, dus je kunt hier lang reisplezier van hebben!

De keuze toen ik bij SuitSuit uitkwam was snel gemaakt. De Lemon Curry koffer werd ik instant happy van. De kleur was er in het formaat dat ik wilde (76cm), de koffer heeft 4 wieltjes, een hardcase en ziet er prachtig uit.

In de test: SuitSuit koffer Fab Seventies '76

De koffer: SuitSuit koffer Fab Seventies ’76

De SuitSuit Fab Seventies is een opvallende, chique, nette en stevige reiskoffer. De koffer heeft een hardcase buitenkant gemaakt van ABS/ Polycarbonaat. De chique uitstraling komt door de kleur van koffer in combinatie met de kleur van de rits en de letters Suitsuit die niet op de koffer zijn geplakt, maar erin zijn gedrukt.

Ik zocht een koffer met veel vakjes. Dat vind ik handig om bijvoorbeeld kleding en schoenen te scheiden, maar ook voor de e-reader, een boek of toiletspullen. Wanneer ik vergeet om een tas mee te nemen voor vuile was, dan zijn die aparte vakjes ook handig. De voornaamste reden dat ik een nieuwe koffer zocht was de ruimte. Voor verre reizen, reizen naar een kouder klimaat of om met zijn tweeën één koffer te gebruiken – ruimte heeft deze SuitSuit koffer meer dan voldoende. De inhoud is 94 liter.

Review koffer bagageonline

Hoe bevalt de koffer?

Ik ben héél erg blij met de koffer! Ik wilde een koffer die niet te zwaar was en soepel kon rijden. De vier wieltjes onder deze koffer zorgen daar zeker voor. Zelfs wanneer je de koffer helemaal vol inpakt, heb je amper het idee dat je zoveel kilo met je meesleept. De koffer heeft 4 dubbele 360° wielen voor ultieme stabiliteit en dat merk je. Hoewel ik mijn vorige SuitSuit koffer óók al fijn vond, rijdt deze vele malen soepeler.

De reiskoffer is groot genoeg voor vakanties van twee of drie weken en óók met zijn tweeën heb je voor een korte vakantie meer dan genoeg ruimte. In de koffer zitten verschillende vakken zodat je alles goed op kunt bergen. Hij is geschikt voor zowel privé vakanties als (langere) zakenreizen, netjes genoeg is hij absoluut. Ook handig? Je vindt deze koffer snel terug op de bagageband.

Door het TSA-slot hoef je er niet bang voor te zijn dat iemand anders de koffer open krijgt. Wel fijn is dat, wanneer security de koffer open wilt maken ze met een TSA-slot de koffer gewoon open kunnen maken en de koffer niet open hoeven breken. Zowel de binnen- als buitenkant zijn met een vochtige doek goed afneembaar. Fijn als je terugkomt na een reis. De koffer heeft een uittrekbare stang met 3 standen en weegt 4.1 kilo. Niet heel licht, maar voor zo’n formaat ook zeker niet zwaar.

De koffer is afgelopen maand al op verschillende plekken geweest. Ook over kinderkopjes lopen was géén probleem. De koffer kwam soepel achter mij aan gereden. Dat is niet altijd zo, dus fijn om te weten.

De specificaties:

Buitenmaat: 76 x 50 x 28 cm (incl. slot, wielen & handvat)
Gewicht: 4,1 kg
Materiaal: ABS/ Polycarbonaat
Garantie: 5 jaar
Inhoud: 94 liter
Type: Reiskoffer
Kleur: Lemon Curry – verkrijgbaar in zes kleuren

De koffer kost €169,00 en is onder andere te koop bij Bagageonline.nl

Koffer review bagageonline

Verantwoording: Van Bagageonline mocht ik een koffer uitzoeken om te reviewen.