Ibiza Hotspot: Sunset Ashram

Ibiza is meer dan het eiland voor de BN’ers. Ibiza heeft alles voor een fantastische vakantie en voor ieder wat wils. Aan goed en gezond eten geen gebrek, maar ook voor de zoetekauw of alcoholliefhebber ben je op Ibiza aan het juiste adres. Duik die strandstoel op, rijd rondjes in de jeep of neem een kijkje in het nachtleven. Tot rust komen? Boek een yoga-strandsessie of ga lekker shoppen bij een van de vele hippiemarktjes. Ibiza is booming! En wij nemen je mee langs 5 Ibiza Hotspots.

Sunset Ashram Ibiza, Hotspot Ibiza, Wat te doen op Ibiza

Sunset Ashram Ibiza, Hotspot Ibiza, Wat te doen op Ibiza

Zie de zonsondergang bij Sunset Ashram

Na dagje strand, shoppen, snorkelen of scooteren even bijkomen met een drankje en een prachtige zonsondergang zien? Dan is Sunset Ashram onze aanrader. Wat is dit een geweldige plek. De Ibiza lounge muziek hoor je al zodra je de auto parkeert op een nabijgelegen parkeerplaats. Bestel binnen eerst een gin-tonic of biertje en neem deze lekker mee richting het strand. Plof neer op je strandhanddoek, geniet van het sfeertje en tot slot van de geweldige zonsondergang. Sunset Ashram is gebouwd op een rots, wat de ervaring erg bijzonder maakt. Eten bij Sunset Ashram is ook een aanrader, maar reserveer dan van te voren in het hoog seizoen!

Secret Beaches Ibiza, Cala Llentrisca

Secret Beaches Ibiza, Cala Llentrisca

Secret Beach: Cala Llentrisca

Rust, geen of weinig toeristen, een strakblauwe zee en in voor een avontuur? Dan is Cala Llentrisca ook een strand voor jou! Je parkeert de auto halverwege de heuvels in het bos (let op: vooral de terugweg is steil en hobbelig) en wandelt daarna binnen 45 minuten naar beneden om het strand te bereiken. Ik had geen idee, dus had slippers aan, dichte schoenen zijn een aanrader voor deze klim… Onderweg stop je om prachtige plaatjes te schieten en te genieten van het mooie uitzicht. Eenmaal beneden kan het relaxen beginnen. Weinig mensen, een blauwe zee en totale rust. Vergeet niet om je lunch/waterflesjes mee te nemen, er is hier namelijk niets!

Hotspot, Ibiza Stad, Ibiza

Dwaal door en boven Ibiza Stad

Ibiza-Stad, de hoofdstad van het Spaanse Eiland. Een plek die je niet mag overslaan tijdens je reis. Ibiza-Stad is hip, hot and happening. Bekende winkelketen in de grote winkelstraat, veel restaurants, cafés en barretjes, een strand, grote haven, maar ook schattige, pittoreske straatjes om doorheen te dwalen.

Maak een wandeling door de vele straatjes van Ibiza of klim de trappen omhoog om te genieten van een mooi en romantisch uitzicht als Ibiza-Stad zijn straten in de avond verlicht.

Ibiza Hippy Market Punta Arabi

Ibiza Hippy Market Punta Arabi

Bezoek de Hippy Market in Punta Arabi

Shoppen? Dat doe je op Ibiza bij een van de vele Hippy Markten die het eiland rijk is. De mening over te veel toerisme en te commerciële markten zijn verdeeld. Ik voelde me fijn op deze Hippy Market in Punt Arabi. Nippend aan een drankje genoten we van de muziek en keken we onze ogen uit. Liepen rondjes over de markt en namen sieraden en kleding mee naar huis als aandenken. Ondanks de drukte, is er een rustige, maar fijne sfeer op deze markt. De verkopers, maar ook de bezoekers zijn relaxt, je voelt meteen wat ze bedoelen met ‘no stress’ en ‘down to earth’.

Verblijf bij Can Chiquet Appartement Ibiza

Verblijf bij Can Chiquet Appartement Ibiza

Verblijf bij Can Chiquet Appartement Ibiza

Verblijf bij Can Chiquet

Met het gevoel dat we wel een oké appartement hadden geboekt vlogen we richting Ibiza. Bij aankomst werden we aangenaam verrast. Can Chiquet heeft alles voor een relaxte vakantie. Je hebt een eigen appartement met grote badkamer, eigen keuken, een terras en ruimte om te bbquen. Het zwembad deel je maar met een ander stel of gezin, dus ook daar heb je vaak het rijk alleen. Een heerlijke plek net buiten het centrum van Sant Antonio om tot rust te komen en ‘s avonds nog een wijntje te drinken met z’n twee. Voor de prijs van dit appartement hoef je het in elk geval niet te laten!

Zijn jullie wel eens op Ibiza geweest? Wat zijn jullie hotspots?