Tuesday Travel Notes: Handige tips en reisweetjes #8

Tuesday Travel Notes,reistips en reisweetjes

Terug van weggeweest, de Tuesday Travel Notes. Hier deel ik elke dinsdag handige tips en reisweetjes. Heb jij iets leuks ontdekt in de reiswereld? Heb je een tip die vele anderen ook moeten weten? Laat hem gerust achter in de comments, of mail ons even, dan kunnen we de tips altijd delen in de volgende Travel Notes!

KLM Werelddeal Weken

handige tips en reisweetjes, KLM werelddeal weken

Sla je slag! Tot en met 14 september zijn het weer Werelddeal Weken bij KLM! Dit betekent fikse kortingen op de meest uiteenlopende bestemmingen. Van New York tot Delhi en van Bangkok tot Moskou. Ben jij van plan de komende maanden op reis te gaan? Dan zijn deze deals de moeite waard om te bekijken. Naast fikse kortingen zijn er ook pakketaanbiedingen waarbij je vliegticket + hotel + auto voor een leuke deal kan krijgen. Altijd al Business Class willen reizen? Als je over 3 maanden of langer vliegt profiteer je van vroegboekkorting en krijg je tot wel 60% korting op een Business Class Seat!

Fotograferen met Instagram


Klopt, dat kon natuurlijk al! Maar sinds vorige week heeft Instagram weer nieuwe filters toegevoegd voor zowel foto’s als video’s. Daarnaast heeft dit sociaal medium wel iets heel speciaals gedaan. Waar foto’s eerst altijd vierkant werden gemaakt en dit eigenlijk het kenmerk van Instagram is, kun je nu foto’s zowel horizontaal als verticaal plaatsen. De afbeelding wordt op de tijdlijn van jouw volgers geshowd zoals jij hem upload. In jouw eigen feed wordt hij nog wel afgebeeld als vierkante foto. Handige tip en goed om te weten dat je de foto’s op je eigen manier kunt maken en uploaden, wat ik er zelf precies van vind weet ik nog zo niet.. Het is fijn dat niet elke foto moet bijsnijden achteraf, aan de andere kant vind ik de tijdlijn nu wel wat minder mooi;-).. wat is jullie mening over deze toevoeging van Instagram?

Papieren en pasjes in een hoesje of leuke map

papieren en pasjes Jarenlang heb ik mijn ticket, ESTA, of blaadjes met extra informatie opgevouwen en ergens in mijn koffer of handtas gedaan. Gewoon ergens los en dat was altijd zoeken. Hoe groot of klein het tasje ook was. Sinds een jaar gebruik ik daarom insteekhoesjes waar ik alles instop. Soms met een roze sticker (ticket), andere weer met een groene sticker (informatie over het land). Op deze manier is het voor mezelf goed geordend en weet ik wanneer ik wat nodig heb en heb ik ook alles in één keer uit de tas gehaald. Ook maak ik van te voren een lijst met de juiste pasjes en papieren die ik sowieso nodig heb en wat ik daar voor/mee moet doen. Zo vergeet ik mijn pinpas nog wel eens op “Wereld” te zetten en mag ik weer in mijn handjes klappen dat de creditcard ook mee is. Sommige dingen leer ik volgens mij nooit. Binnen Europa gaat dat reizen wat makkelijker. Een ID-kaart en je ‘gewone’ pinpas zijn genoeg. Ik heb alleen een paspoort en reis daar ook altijd mee, scheelt voor mij switchen en dan weet ik zeker dat ik eraan denk en mijn paspoort dus meeneem.

Buiten Europa reizen vraagt om meer kleuren mapjes. Ik neem altijd papieren mee waar opstaat welke vaccinaties ik heb gehad en heb nog een extra hoesje voor een visum of ESTA. In Amerika had ik bijvoorbeeld een ESTA nodig, voor Israël een visum. Mocht je bijvoorbeeld richting Australië reizen, dan heb je ook een visum nodig. Het visum is voor 12 maanden geldig en je mag gedurende die periode maximaal 90 dagen aan een stuk in Australië verblijven. Je mag Australië meerdere keren bezoeken tijdens de geldigheidsduur van het visum. Check de regels voor elk land waar je op reis gaat, want dit kan verschillend zijn. Oh en per land de spullen (achteraf) bewaren in een leuk hoesje doe ik tegenwoordig ook;-).

Próóóóósten, dat doen ze in elk land dus anders!

Als ik op reis ga wil ik minstens een woord of 5 uit de taal van het land kennen. Ik vind het beleefd ‘Goedemorgen’, ‘Goedenavond’ en ‘Hoe gaat het?’ te kunnen zeggen tegen de werknemers in een hotel, in een restaurant etc. Ook vind ik het leuk te kunnen proosten in de taal van het land waar we op visite zijn. Nu kwam ik er een tijdje geleden achter (wist ik dus gewoon niet) dat het in sommige landen echt niét de bedoeling is dat je met de glazen klinkt terwijl je ‘Proost’ of ‘Santé’ zegt. Best goed om te weten als je op reis bent. Bovenstaand filmpje is een leuke animatie over diverse landen en hoe daar wel moet proosten ;-).

Heb jij iets leuks ontdekt in de reiswereld? Heb je een tip die vele anderen ook moeten weten? Laat hem gerust achter in de comments, of mail ons even, dan kunnen we de tips altijd delen in de volgende Travel Notes!

lees meer

Gerelateerde artikelen