Fjällräven legging

Mijn liefde voor Fjällräven schuif ik niet onder stoelen of banken. Je mag gerust weten dat ik een groot fan(girl) ben van dit merk! Een aantal weken geleden kwam deze blog over de perfecte outdoorjas online en vandaag deel ik mijn ervaring met de Abisko Trekking Tights met je. Deze Fjällräven legging kocht ik in Noorwegen. Tijdens onze trip werden we onverwachts verrast met temperaturen die véél kouder waren dan voorspeld. Ik liep daarom een sportwinkel binnen voor een extra warme trui en liep niet veel later de deur uit met deze wandellegging. De trekking legging werd direct uitgebreid getest; tijdens hikes in de bergen, in de sneeuw en met -8 graden.

Fjällräven legging

Fjällräven Abisko Trekking Legging

Tijdens onze roadtrip door Noorwegen kregen we te maken met temperaturen die vooraf niet voorspeld waren. Hoewel je met het weer in Noorwegen net als in Schotland, Ierland, maar óók ons eigen land rekening moet houden met zon, regen en storm op één en dezelfde dag, hadden we niet gedacht dat de temperatuur zou zakken tot -15. Na een stadswandeling door Røros, zoeken we snel een winkel waar ze outdoorkleding verkopen. Het scheelt dat er wel vijf winkels zijn die outdoor-gear verkopen en zo loop ik niet veel later zonder trui, maar met trekking legging naar buiten.

Ik had de Fjällräven legging al eerder gezien online, maar twijfelde toen enorm door het prijskaartje, een goedkope outdoorlegging is het namelijk niet. Mijn vriend zei ‘pas hem toch gewoon’ en zo geschiedde. De broek zat zo ontzettend lekker, ik voelde mij er prettig en zelfs mooi in. Mooi is wel het laatste waar ik normaal aan denk bij outdoorbroeken. Die zijn vaak praktisch, maar daar houdt het ook mee op. De broek voelde comfortabel, warm en zacht. Daarom nam ik hem toch mee. Door mijn vooronderzoek wist ik dat hij na een paar keer wandelen en na het wassen wat losser zou gaan zitten, daarom koos ik voor maat M.

Fjällräven legging

Hoe zit de Fjällräven legging?

Zoals al aangegeven is de legging niet goedkoop; €169,95. Daarom ging ik er vanuit dat de legging goed zou zitten en dat doet hij gelukkig ook! De legging is gemaakt van een zeer functionele stretchstof en je hebt voldoende bewegingsvrijheid. Door de verstevigingen op de knieën en aan de achterkant is de legging ook bestand tegen het contact met rotsen, stenen en vocht als je op een vochtige plek zit.

Ik heb de legging aan gehad tijdens een wandeling in de bossen, in de bergen én in de sneeuw. De legging heeft mij tijdens geen enkele trail teleurgesteld. We hebben zelfs geluncht in de sneeuw op een rots. Ook daar hield ik droge billen en was de broek warm genoeg. Temperaturen tot ongeveer -8 kan de broek zeker aan! Fjällräven beloofd al dat de legging geschikt is alle soorten wandelingen zoals in de bergen en andere ruigen gebieden en dat is écht zo.

Fjällräven legging

De legging en praktische zaken

De legging is licht en is daarom makkelijk mee te nemen tijdens een korte of langere reis. Wanneer het gaat regenen zit deze legging comfortabel onder een shell broek. Hij sluit mooi aan, dus een broek eroverheen is geen probleem. De zakken op de broekspijpen bieden praktische opslag: de rechterpijp heeft één grote zak, waar zelfs plek is voor een kaart, je telefoon of bijvoorbeeld pasjes. In de kleinere zak past bijvoorbeeld een kompas, oortjes of wat zakdoeken. Deze kleine zak sluit met een ritssluiting.

De legging heeft een brede en hoge tailleband. Vooral dat de band hoog zit is erg prettig. Zo zakt de broek tijdens het wandelen, springen of klimmen niet af, heel fijn! Met wandelbroeken heb ik vaak een riem nodig, mijn benen en heupen zijn wat breder, maar mijn bovenlichaam smaller. Dat is niet erg, maar zeker met outdoorkleding niet altijd makkelijk. Een legging biedt daarom uitkomst. De kleding van Fjällräven is daarnaast óók nog eens vrolijk, kleurrijk en er wordt goed nagedacht over vrouwelijke vormen.

Wandelbroek

Fjällräven legging

Je outdoor kledingkast uitbreiden met deze wandellegging?

YES! Ik ben enorm blij met deze wandellegging. Ik heb best wat (wandel)broeken die ik meeneem als we op reis gaan, maar ik ben nu ZO gewend aan deze legging, dat ik hem niet meer thuis laat! Een wandeling in de Nederlandse bossen, een trip door de bergen van Noorwegen of een hike in Canada op het menu staan? Ik kan het je aanraden om één hele fijne wandellegging mee te nemen en dat is deze van Fjällräven zeker. Jezelf verstoppen in treurige wandelbroeken die niet mooi aansluiten of meer weg hebben van een hobbezak is écht niet meer nodig.

Je koopt deze Fjällräven legging onder andere bij Bever en bij Fjällräven in de webshop. De Abisko Trekking tight kost €169,95. Ik draag de legging in de maat M, ik las al reviews en zag dat hij na wat wandelingen losser gaat zitten. Ik ben daarom ook blij met deze maat. Mijn Fjällräven legging heeft de kleur Dark Grey.

Outdoorbroek

 
In deze blog staan affiliate links. Mocht je via één van deze links iets boeken dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.