Wat te doen in Toronto, Universiteit Toronto

In de zomer van 2014 bezochten wij Toronto. Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Hoewel de stad voor ons aanvoelde als klein New York, maar dan met véél meer groen, is Toronto de vijfde stad van Noord-Amerika. Wanneer je door de straten van de stad slentert heb je het idee dat je door een dorp dwaalt. Het is een immense stad, maar door de vele groenvoorzieningen, de vriendelijkheid van de mensen en aangename vibe voelt het kleinschalig aan, iets dat voor ons op reis een dikke plus is!

Wat veel mensen niet weten is dat je voor de USA en Canada een ander soort ‘Visum’ aan moet vragen. Voor Amerika is dat de ESTA voor Canada de ETA. Het aanvragen van een ETA is verplicht voor Nederlanders die Canada willen inreizen. Het ETA geeft je reistoestemming voor Canada. Zorg ervoor dat je dit ‘Visum’ ruim voor de reis aanvraagt, zodat er geen problemen ontstaan en je gemakkelijk naar Canada mag reizen.

ETA aangevraagd en klaar voor vertrek? Lees dan snel onze tips voor de stad Toronto en sla deze plekken vooral niet over!

Wat te doen in Toronto, Universiteit Toronto

1.Loop rondjes op en rond de universiteit van Toronto

Zoals vele grote steden heeft ook Toronto een hele bekende en prachtig mooie universiteit. In Nederland zijn we het niet gewend dat de universiteit tevens een plek is waar veel mensen naar toe komen om te bewonderen, foto’s te maken en zeer onder de indruk zijn van de gebouwen. In het buitenland is dat vaak wel zo. Rondom het Universiteitsgebouw vind je verschillende tuinen waar je rustig rond kunt lopen of gezellig kan gaan zitten en genieten van een lunch. Binnen kijk je je ogen uit… altijd al nieuwsgierig geweest naar de geweldige gebouwen die ze je laten zien in typisch Amerikaanse films? Dan waan je je hier in een droom. Daarnaast had het voor mij persoonlijk ook zo’n heerlijk Harry Potter gevoel toen we langs de gebouwen struinden.

Wat te doen in Toronto, St Lawrence Market

Wat te doen in Toronto, St Lawrence Market

2. Bezoek en koop lekkers op de St.Lawrence Market

In Nederland zijn we zeker bekend met het begrip markt. Maar markten zoals ik ze zag in New York en Toronto… dat concept kennen wij hier niet zo goed. De St. Lawrence Market wordt door zowel bewoners als toeristen gezien als één van de beste voedselmarkten ter wereld. Het is een enorme hal waar allemaal kraampjes te vinden zijn met werkelijk waar (bijna) alle soorten voedsel. Groente, fruit, vlees, vis, kruiden, brood… en dan nog de kraampjes die typisch gerechten uit alle delen van de wereld verkopen. Wat hebben we genoten van deze fijne plek. Met brood, kaasjes, fruit, groente en een fles wijn zijn we tevreden weggegaan en hebben we heerlijk gesmikkeld op de strandjes van de Toronto Islands. Naast heerlijk eten en gezelligheid is deze markt ook nog een historisch stukje van Toronto.. al meer dan 200 jaar wordt hier voedsel verkocht!

Wat te doen in Toronto? Bezoek de Toronto Islands.

Wat te doen in Toronto? Bezoek de Toronto Islands.

Wat te doen in Toronto? Bezoek de Toronto Islands.

3. Kom tot rust op de Toronto Islands

Iedereen die de drukte in het midden van Toronto wilt ontsnappen pakt het pondje naar de Toronto Islands. Deze kleine eilandjes liggen op zo’n 20 minuutjes varen van de stad in het Ontario lake. In deze kleine, maar fijne oase van rust komen veel toeristen, maar ook de Canadezen samen met hun kids gaan hier met enige regelmaat naartoe. Een fijne plek waar je een mengelmoes van toerist en bewoners zult vinden. De eilandjes zijn perfect om een middag in het gras of om op het strand te liggen. Huur een bootje en vaar door de kleine slootjes heen, zwem in de zee (lake) of huur een fiets en verken de eilandjes. Heerlijke plek en absoluut de moeite waard!

Wat te doen in Toronto? Bezoek de CN Tower.

Wat te doen in Toronto? Bezoek de CN Tower.

4. Treed de CN Tower binnen

De CN Tower is de uitkijktoren van Toronto. Lange tijd was dit het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld (tot 2007) en absoluut het bekijken waard. De lift brengt je supersnel omhoog en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving. Voor de echte waaghalzen is het zelfs mogelijk om op een paar honderd meter hoogte op de buitenkant van de toren te lopen. Ook heb je er een stuk glazen bodem, waar je dus op kunt gaan staan en helemaal naar beneden kunt kijken. Er wordt beweerd dat het glas sterk genoeg is voor minimaal 1 Orka en dan nog zou het glas houden. Toch durfde ik bijna niet op het glas te gaan staan… mooie vergelijking he ;-)? En mijn vriend maar lachen.

Toronto,Dundas Square bezoeken, tips voor Toronto

5. Bezoek en winkel op Dundas Square

Dundas Square is een gezellig plein met enorm veel winkels erom heen. Daarnaast vind je er veel straatartiesten, restaurants en leuke shop om souvenirtjes te scoren. in de avond wordt dit plein verlicht en heeft het wat weg van Times Square in New York (maar dan net even rustiger, verademing!). Op Dundas Square vind je tevens een van grootste Malls van Canada, Het Toronto Eaton Centre. Veel bekende Amerikaanse ketens hebben zich hier gevestigd, maar dat mag de pret niet drukken. Als Nederlander kennen we dit soort Malls gewoon niet en dat maakt het al bijzonder. Als je van winkelen en een lekkere hap tussendoor houdt, dan ben je hier aan het goede adres. Je kunt je met gemak een hele dag vermaken hier.

toronto12

Toronto17

6. Wandel door Chinatown

Zoals het elke groot stad betaamt, heeft ook Toronto zijn eigen Chinatown. Je vindt deze kleurrijke, gezellige en bijzondere wijk op de kruising van Spanida Avenue en Dundas Street. Je vindt hier een enorm aanbod aan winkels (zelfs een Chineeswinkelcentrum) en natuurlijk tal van Aziatische restaurants.

Toronto was voor ons echt een verademing. Een grote stad waar je gemakkelijk 24/7 op de been kunt zijn, maar net dat beetje rust waar je naar een bezoek aan New York en Niagara wel aan toe bent. Ga je binnenkort op reis en wil je graag nog meer tips? Stuur me dan zeker een Tweet!