Deze 10-handige producten neem je voortaan mee op reis

Deze 10-handige producten neem je voortaan mee op reis

De laatste jaren gaat het inpakken van mijn tas of koffer voor een lange- of korte trip steeds sneller. Ik weet wat ik sowieso mee op reis wil nemen en op onze zolder is een aparte bak met spullen die we voor we op reis gaan enkel in de koffer hoeven te stoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wereldstekker, een toilettas, mini’s, reistandenborstel, koptelefoon en zo nog een aantal dingen meer. Het is superfijn om te weten dat je bepaalde dingen niet perse hoeft te kopen last-minute, maar dat ze al in huis zijn op een plek waar je het direct kan vinden. We delen daarom met je. Deze 10-handige producten neem je voortaan mee op reis!

1. Wereldstekker + verlengsnoer
Met alle elektronische apparaten die mee gaan op reis is het wel zo fijn dat je deze op kunt laden. Een wereldstekker is daarom een uitkomst! Naast een wereldstekker nemen we sinds een aantal reizen óók een verlengsnoer (wij hebben een hele fijne van de HEMA) mee. Het is fijn als je ’s nachts alle elektrische apparaten op kunt laden. Zo hebben wij onder andere onze telefoon, Canon Camera, GoPro en laptop die we dagelijks opladen. Met een verlengsnoer heb je maar één wereldstekker nodig en altijd voldoende stopcontacten.
2. Een goede rugzak voor dagtrips
Wij zijn dit met regelmaat vergeten. Hele koffer vol, alles bij ons, maar geen rugzak om mee te nemen tijdens dagtrips wandelen bijvoorbeeld. Sindsdien hebben we al vele rugzakken getest en vergeten we er nóóit meer een mee te nemen 😉. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Eastpak rugzakken? Je kent ze vast van naam; want wie heeft er nou geen gehad op de middelbare school? Juist, bijna iedereen. En als ze goed genoeg zijn om tientallen kilo’s aan boeken te dragen, dan kunnen ze ook perfect als dagtrip rugzak dienen. Natuurlijk moet je goed kijken welke het beste bij je past, maar zodra je er een hebt gevonden die goed zit, dan is het een toprugzak voor dagtrips. Wij hebben zelf een heerlijke kleurrijke, valt lekker op en daarmee ook niet zo makkelijk kwijt te raken als je hem even af doet voor een lunch bijvoorbeeld.

3. Naald en draad
Oftewel een naaisetje. Oh wat is dit al vaak van pas gekomen! Een knoop van een blouse, een rok op de naad gescheurd, knopen van een spijkerbroek. Ver of dichtbij; dit is altijd fijn om bij je te hebben. Ook als ik moet reizen voor mijn werk in Nederland, heb ik dit vaak bij me. Het is mij op de een of andere manier al vaker overkomen dat er onderweg iets gebeurde, waardoor het setje goed van pas kwam.

4. Extra camerabatterijen + extra SD-kaartjes
Als je graag fotografeert of video’s maakt tijdens je reizen, dan zijn extra batterijen en SD-kaartjes onmisbaar! Je hebt natuurlijk ’s nachts de mogelijkheid om de batterij op te laden, maar zeker in gebieden waar het vrij koud is, gaan batterijen sneller leeg. Dit kan zomaar betekenen dat je overdag al vaker moet wisselen. Wij hebben meestal 4-5 SD-kaartjes mee. Verschillende voor foto en video, voor als de SD-kaart vol zit, maar ook voor eventuele problemen (spreek uit ervaring). Dan heb je altijd een extra kaart bij de hand.

5. Externe oplader (Powerbank)
We kunnen niet meer zonder powerbank! Toch? Op reis gaat bij mij de batterij overigens niet leeg door de hoeveelheid tijd die ik erop spendeer voor spelletjes of Instagram. We filmen veel, maken foto’s en gebruiken de telefoon met Google Maps. Ook kijk je vaak in het vliegtuig al een film of serie en dan is een externe oplader onmisbaar. De laatste jaren zijn ze steeds beter geworden. Minder zwaar, makkelijk mee te nemen en vaak met de mogelijkheid om de telefoon 5x op te laden.

6. Zakmes
Let op; deze kan alleen mee als je óók ruimbagage inpakt 😉. Een zakmes is bij ons al zo vaak van pas gekomen! Tijdens wandelingen om schoenveters kapot te maken (om ze daarna te fixen), om hout mee af te snijden, maar ook om stokbroden tijdens een picknick mee open te maken. Een zakmes is multifunctioneel en we gaan eigenlijk nóóit meer zonder op pad! Er ligt in onze reisla inmiddels een hele verzameling. Van Zwitserse zakmessen tot aan Sami messen uit Finland.

7. Hamamdoek
Een hamamdoek is ideaal voor bijna alles! In het vliegtuig gebruik ik hem, zeker tijdens lange vluchten, als kussen of deken. Op de bestemming zelf is het ideaal als picknickkleed, als doek voor op het strand of om even om te knopen over je badpak of bikini heen. De hamamdoek is niet meer weg te denken uit mijn koffer! Als je op het gewicht wilt letten kies je voor de linnen variant zonder badstof eraan.

8. Essentiele oliën: Pepermunt – Lavendel – On Guard – Digest Zen
Het afgelopen jaar heb ik mij erg verdiept in essentiele oliën. Al langer ben ik erg geinteresseerd in de werking ervan en ik besloot er meer over te lezen. Vanaf het begin zijn er een aantal olien die altijd met mij meegaan. Op reis, maar die ook gewoon in mijn tas zitten voor dagelijks gebruik. Pepermunt, Lavendel, On Guard en Digest Zen zijn echt life-safers wanneer je je op reis niet zo lekker voelt. Pepermunt en Digest Zen zijn goed tegen buikpijn/maagklachten. On Guard zorgt voor je immuunsysteem en lavendel kan je rust, maar ook energie geven! Ik durf zonder dit setje bijna de deur niet uit, ik vertrouw erop dat ze mij ondersteunen. Wil je er meer over weten? Dan is NourishingNest leuk en interessant om te volgen op Instagram!

9. Camera + ActionCam + Laptop
Obviously gaan deze items allemaal met ons mee op reis! Als ik er één moet kiezen die echt overal mee naartoe gaat is dat onze camera. We proberen de laptop nog wel eens thuis te laten en de ActionCam gebruiken we ook minder dan de camera. Maar over het algemeen zitten al deze attributen in onze tassen/koffer. Wij maken gebruik van een Canon 70D en 80D voor het fotograferen en filmen van onze content. We hebben een iets verouderde GoPro, maar de Hero7 of 8 staat op ons lijstje voor de volgende reizen.

10. Waterfles
Ook zonder hervulbare waterfles ga ik niet meer op pad. Het is vele malen beter voor het milieu dan altijd plastic flesjes kopen en in héél veel landen is er de mogelijkheid om je fles te vullen. Er zijn ook waterflessen met zuiverfilter, deze zorgen ervoor dan zelfs bij water dat niet zo goed is, de bacteriën eruit worden gehaald. Daarnaast is het fijn om tijdens activiteiten altijd water bij je te hebben om te kunnen drinken. Vlieg je? Dan kun je de fles voor de douane opdrinken/leeggooien en daarna weer vullen.

Ik ben erg benieuwd wat jij sowieso meeneemt wanneer je op reis gaat?

 

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via één van deze links iets boeken dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.