Most Romantic Cities in Europe, Venice

1.Venetië

Ik zal niet ontkennen dat Italië wellicht een piepkleine voorkeur heeft in mijn hoofd, mijn hart en in deze post waarin ik de 5 meest romantische steden in Europa met jullie deel. Voor degene die mijn blog al langer lezen is dat geen verrassing. Desalniettemin weet ik zeker dat Venetië echt in het rijtje van meest romantische steden (misschien zelfs wel van de wereld) thuis hoort. Samen dwalen door smalle straatjes, over sierlijke bruggen struinen, waar gondels onderdoor varen, waar Italianen in gestreepte shirts liedjes zingen, waar je samen een pizza eet en een fles wijn deelt voor de lunch, het tussendoortje en het diner.

Venetië is een unieke stad gebouwd op 117 eilanden, die met ruim 400 bruggen en meer dan 150 kanalen met elkaar verbonden zijn. Je loopt over de mooiste pleinen en bezoekt prachtige paleizen, kerken of Musea. Een ding is zeker Venetië zal je zeker niet teleurstellen.

Most Romantic Cities in Europe, Venice

Most Romantic Cities in Europe, Venice

2. Parijs

Een stad als deze, het altijd benoemde, romantische, mooie, toch wel onbereikbare, oude, kleurrijke Parijs, mag in een rijtje van de meest romantische steden in Europa niet ontbreken. Zelfs op een druilerige dag, wanneer de straten grijs kleuren en de gebouwen grauw aandoen, dan nog is er geen betere plek om de liefde te vieren dan in Parijs. Hand in hand langs de Seine, een slotje ophangen aan de Pont des Arts en ’s avonds met een fles wijn en stokbroodje op een bankje voor de Eifeltoren die wordt verlicht. Samen op de trappen voor het Sacré-Coeur een biertje drinken terwijl je over de hele stad uitkijkt doet daar ook zeker niet aan onder.

Most Romantic Cities in Europe, Parijs

Most Romantic Cities in Europe, Parijs

Most Romantic Cities in Europe, Parijs

3. Rome

Deze stad is een groot openluchtmuseum. Je hoeft maar naar links of rechts te kijken en er zal weer een nieuw gebouw, park of kerkje opduiken in je ooghoeken. Al lopend langs het water over de vele bruggen die Rome heeft, waar het water schittert van alle mooie maar bijna duizelingwekkende lampjes voel je de romantiek wel bloeien. Met zijn Spaanse trappen, het, Colosseum, Forum Romanum en de Sint Pieter Basilic in het Vaticaan heb je veel moois te bekijken samen met je lief. Vergeet tussen door trouwens niet te genieten van de heerlijke ijsjes die ze in Rome hebben!
(naar mijn mening waren de Italiaanse ijsjes hier oprecht lekkerder dan in Milaan en Venetië!)

Most Romantic Cities in Europe, Rome

Most Romantic Cities in Europe, Rome

4. Brugge

Ook wel klein Venetië genoemd en ja, die mening deel ik wel met de menigte. Moet je natuurlijk de overheerlijke ijsjes, pizza’s en knappe Italiano’s wel even indenken… want die heb ik daar niet gevonden;).

Je kunt heerlijk slenteren door Brugge zonder dat je het moe wordt. Geen enkel straatje is hetzelfde, wat er voor zorgt dat je je niet verveeld. De weg ken je binnen no-time, want groot is Brugge niet! Deel een mossel-panneke, wat biertjes in de bierbrouwerij en vergeet vooral niet om de overheerlijke chocolade te eten en nog wat mee naar huis te nemen! Een rondvaart per boot is ook in Brugge een must-do. Kruip lekker tegen je geliefde aan en geniet van al het moois waar de boot je brengt. Jep, het is hopeloos romantisch om samen in Brugge te kunnen zijn.

Most Romantic Cities in Europe, Brugge

Most Romantic Cities in Europe, Brugge

5. Praag

De enige stad in het lijstje waar ik nog nooit ben geweest, maar waar ik door alle positieve verhalen, mijn hand voor op durf te steken dat deze in mijn lijstje thuis hoort! Het zijn de torentjes, de smalle straatjes, de fijne en gezellige pleintjes die zorgen voor de romantiek. Enkel en alleen een stadwandeling zou de liefde al aan moeten wakkeren. Deze stad is oud en dit zie je terug in zijn prachtige gebouwen. Het doet mij/ons altijd veel als we ronddwalen in een stad die schittert door zijn oudheid. Vergeet als je in Praag bent niet je muntje in het water te gooien vanaf de Karelsbrug. Dit staat namelijk garant voor veel geluk, wijsheid en eeuwige liefde.

Most Romantic Cities in Europe, Brugge

Hebben jullie een van deze steden wel eens bezocht? En wat is voor jullie de meest romantische stad in Europa?