restaurant Gent, Amadeus, Dineren gent

Wat te doen in Gent?

Op zoek naar leuke plekjes om te eten en drinken in Gent? Dan ben je hier aan het goede adres! Pak je reisboekje erbij en neem deze tips met je mee tijdens de volgende stedentrip richting deze gezellige, sfeervolle stad!

Dineren bij Amadeus in Gent

De sfeer in deze tent is grandioos. Van buitenaf keek ik nieuwsgierig door het raampje, het was vol.. voller dan vol, maar vriendlief wilde toch proberen een tafeltje te bemachtigen. Werd het nog in twijfel getrokken toen we binnenkwamen, nog geen 5 minuten later zaten we al ons eerste drankje. Amadeus heeft meerdere vestigingen in Gent, maar make sure dat je bij Amadeus nummer 1 terecht komt (werd ons aangeraden door het personeel). Ik grinnik wat als ik zie hoe de wijn wordt geschonken, of eigenlijk hoe je dat zelf doet. Hier gaat de wijn niet per glas, maar krijg je een mega fles op tafel en wordt er daarna per cm afgerekend. We bestellen een entrecote en spareribs, elk gerecht wordt hier met gepofte aardappel met pittige kruidenboter geserveerd. Nog honger? Ze lopen hier regelmatig langs en vullen je bord graag nog eens aan met een sparerib of gepofte aardappel. En alleen al voor de aankleding van het restaurant moet je hier eens een kijkje nemen…

Je vindt Amadeus 1 hier: Plotersgracht 8-10, 9000 Gent Patershol.

restaurant Gent, Amadeus, Dineren gent

restaurant Gent, Amadeus, Dineren gent

Cocktails drinken bij Zoo

Onze eigenlijke bestemming voor een drankje op de vrijdagavond was Jigger’s, een cocktailbar ingericht in de jaren twintig stijl. Laat de serie Boardwalk Empire ons daar de laatste maanden nou juist heel nieuwsgierig naar hebben gemaakt. Helaas zit de deur op slot omdat het té vol zit. Bummer, maar nog geen 5 meter verder zit de volgende cocktailbar. Zoo. Relaxt muziekje op de achtergrond, goed vol, maar nog een plekje voor ons en cocktails die tussen de €5 en €7 kosten. Daar is niets van te zeggen en op kop naar huis kun je dan zeker ;-)!

Je vindt cocktailbar Zoo hier: Oudburg 2, 9000 Gent.

Lunchen in Gent bij Club Reserva

Lunchen bij Club Reserva

Gent is de stad van de Jazz. Loop een verdwaalt cafeetje of restaurant binnen en de Jazz klanken doen hun intrede. Club Reserva is daarin geen uitzondering. De aankleding en sfeer zijn belangrijk in deze stad. Dat merk je, dat zie je en dat voel je. Ik voel me er thuis, op mijn gemak, prettig. De tosti bij smaakte prima bij Reserva, maar stiekem had ik wel spijt dat ik niet voor de Italiaanse borrelhapjes ben gegaan (verklaar me maar voor gek..wie laat die kans nou schieten?).

Je vindt Club Reserva hier: Jan Breydelstraat 32, 9000 Gent.

club-reserva1

club-reserva2

cour-st-georges2

Warme en koude drankjes bij Cour St. Georges

In het hartje van het historische centrum van Gent, tegenover het prachtige stadhuis en het beroemde St. Jorishof, vind je Cour St. Georges. Het is de koude, gure wind die ons doet besluiten het dichts bijzijnde tentje naar binnen te gaan. Ik nip het eerste uur aan kopjes thee want ik ben bevroren, daarna is het tijd voor wijntjes. Die verwarmen immers ook heb ik ooit geleerd. Het begint te schemeren (we zijn ook al 3 wijn verder) en eigenlijk willen we nog een ronde door Gent heen dwarrelen. We besluiten eerst een hamburger te gaan happen dan daarna Gent by Night te bewandelen.

Je vindt St Georges hier: Botermarkt 2, 9000 Gent.

Burgers eten in Gent bij Jack, Jack's Burgers Gent

Burgers happen bij Jack

Zin om fijne burgers te happen, maar niet bij een fastfoodketen? Is ook helemaal niet nodig! Sinds kort heeft ook Gent zijn eigen Burgerbar waar burgers worden gebakken met ingrediënten uit eigen omgeving. Minimalistische inrichting, doch sfeervol en gezellig. Je hapt hier met zijn tweeën ‘snel’ een burger weg als je daarna nog meer wilt doen, maar met een vriendenclub kun je hier gerust een avond vullen.

Je vindt Jack’s Burgerbar hier: Hoek Vlasmarkt & Oude Schaapmarkt, 9000 Gent.

Burgers eten en drinken in Gent bij Jack, Jack's Burgers Gent

Burgers eten in Gent bij Jack, Jack's Burgers Gent