Wachten op het vliegveld

Komt bovenstaande afbeelding jullie bekend voor? Tegenwoordig is het al ideaal dat je online in kunt checken, scheelt enorm veel tijd op het vliegveld, maar de rijen voor het wegbrengen van je koffer, het laten checken van visa of visum en het wachten voor je mag boarden… dat wil nog wel eens een tijdje duren. Ook de uren die je moet doden tijdens een overstap, oh boy, soms vliegen ze om, soms wist ik gewoon echt niet hoe ik de tijd moest vullen. Ik bedacht me dat het wachten vele malen handiger, leuker en efficiënter zou kunnen zijn. Hoe? Mijn tips lees je hier!

1. Praat met vreemden
Ben je alleen of met je partner op reis? Dan is aanspraak met anderen vaak niet zo heel erg moeilijk. Je ziet veel van dezelfde gezichten in de rij. Zuchtend, moe en ze willen maar een ding, het vliegveld af en aan hun reis beginnen of hun bed induiken. Door oogcontact en de vraag ‘pfff, duurt toch wel lang he?’ (of misschien in het Engels;-)), heb ik al zóó ontzettend vaak een gesprek op gang weten te brengen. Men vraagt waar je heen gaat, of het je eindbestemming is, wat je zoal gaat doen. De tijd vliegt door deze gesprekken voorbij, voor je het weet sta je buiten of heb je misschien wel een gezellig stel of persoon gevonden om die avond een drankje mee te drinken. Jep, ik vind dit persoonlijk ontzettend leuk!

2. Neem je tablet mee
Ik denk dat er maar weinig huishoudens zijn waar geen tablet meer te vinden is. Voor jezelf, maar ook vooral als je met kids op pad bent is het een uitkomst! Wil je even door foldertjes bladeren, een boek lezen of rustig een kop koffie drinken, dan zijn filmpjes op de tablet voor je kids ideaal. Wil je nog wat informatie opzoeken of zelf een filmpje kijken? Niets idealer dan een tablet op zak te hebben! Weegt niets, past altijd nog wel in je bagage en het is een prima stuk vermaak. Tegenwoordig is er overigens op veel vliegvelden wel een plekje met Wifi-spots te vinden. Filmpjes download je natuurlijk voor je reis ;-).

3. Lees een boek
Ooh. Ik ben een boekenworm eerste klas. De laatste jaren is mijn leeshonger toegenomen, maar de tijd daarin tegen krap. De momenten waarop ik nog lees zijn op een hand te tellen, helaas… op een regenachtige zondagochtend, op het strand en daar kon ik naar mijn reis richting NYC afgelopen zomer nog een plek aan toevoegen, het vliegveld/vliegtuig. Deze tijd waarin ik vrijwel niets kan doen grijp ik met beide handen aan om mijn geliefde boeken te lezen. E-reader? Nee… makkelijk om mee te nemen dat absoluut! Maar ik neem liever echte boeken mee.. dan maar een paar schoenen minder.

4. Schrijven (het bijhouden van een dagboek)
Met schrijven bedoel ik echt op papier. Want wanneer neem je daar nou nog de tijd voor? Ik denk dat we zo gewend zijn aan het digitale tijdperk en de snelheid waarmee we dingen op papier kunnen zetten door te tikken… Neem een schrift, boekje, lege vellen papier of een dagboek mee en schrijf hier alles in op. Alles dat je wilt onthouden, wilt koesteren, wat je maar kwijt wilt. Hoe voel je je? Wanneer had je de mooiste dag? Waar heb je het meest van genoten? Wat was het meest intens? Heb je ergens tranen gelaten? Dit soort vragen beantwoord ik voor mezelf als ik mijn papieren dagboekje bijhoud. Echt fantastisch om jaren later terug te lezen.

5. Kijk eens naar de mensen om je heen
In december (2014) was ik in Londen. Niet met het vliegtuig, maar wachten in de stationshal moest ik wel. Daar ben ik korte filmpjes gaan maken en nam foto’s van de mensen die voorbij kwamen. Niet om rare of gekke dingen mee te doen hoor… maar het is zo ongelofelijk bijzonder wat voor mensen er allemaal voorbij komen binnen een paar uur. Nu ben ik zelf behoorlijk geïnteresseerd in cultuur en levensstijlen en spring ik het liefst op om duizend dingen aan deze mensen te vragen. ‘Goh u kijkt verdrietig, is er wat gebeurd?’, ‘Wat heeft u veel bagage mee mevrouw, waar bent u allemaal geweest?’, maar gelukkig kan ik me inhouden ;-). Kijken naar alles rondom je heen is echt prima vermaak en is wellicht nog leuker als je een kop koffie of een wijntje naast je hebt staan.

Wat zijn jullie tips, hoe komen jullie de uren op een vliegveld door?