Londen, Travel, NS internationaal, UK, Engeland, Citytrip, Park Plaza County Hall Hotel Londen

Mijn geheugen even opgefrist, want man wat ben ik in een achtbaan van mooie, leuke en vooral intensieve dingen beland. December was druk en januari ging daar gewoon even mee door. Al bladerend door de vele gezellige foto’s met vrienden en heerlijke hapjes en drankjes kwam ik ook de Big Ben weer tegen. Londen. Is dat alweer 1 maand geleden? 12 december stapte ik op de trein naar Londen met NS Internationaal. Mijn vorige bezoekjes aan deze stad met zijn kosmopolitische sfeer waren met het vliegtuig, maar ik besloot dit keer met de trein te gaan.

Ik stap in de trein in mijn hometown, heb een tas vol met lekkers, boekjes over Londen en mijn laptop bij me, dus ik vermaak me prima. Eenmaal in Brussel loop ik rustig naar de business lounge, waar ik mezelf voorzie van een heerlijk kopje koffie en wat tijdschriften. Als het omroepsignaal door de speakers galmt sta ik rustig op en slenter met mijn koffer richting de trein die me naar Londen brengt. Mijn telefoon plug ik (ideaal!) in een van de stopcontacten en ik schuif heerlijk achterover. Starend naar buiten en stiekem al plannen aan het maken voor de middag in Londen. Binnen no-time ben ik er.. gaat het zo snel? Lees hier mijn 5 keer doen in Londen lijst:

Londen, Travel, NS internationaal, UK, Engeland, Citytrip, Park Plaza County Hall Hotel Londe

Wandel door de wijken Westminster en South Bank

Ik slaap in het prachtige Park Plaza County Hall Hotel. Dit hotel ligt bijna aan de Thames en geeft je een geweldig uitzicht op The Londen Eye. Binnen 7 minuutjes lopen sta je recht onder de Londen Eye en schittert de ‘s avonds verlichte Big Ben in je ogen. In de wintermaanden vind je hier een schaatsbaan en afgelopen jaar vond hier ook voor het eerst de Kerstmarkt plaats. Met een goddelijke brownie en een chinees kopje thee dwaal ik langs de kraampjes. Ik eet nog een Zweeds broodje hamburger en dan zit mijn buikje wel vol. Tijd om richting de Big Ben en Westminster Abbey te wandelen. Je kunt hier blijven klikken met je camera, want op elk punt in deze wijk krijg je een nieuw pleziertje te zien van deze stad.

Londen, Travel, NS internationaal, UK, Engeland, Citytrip

Londen, Travel, NS internationaal, UK, Engeland, Citytrip

Ontbijt (een keer of 6) bij de Borough Market

Oke. Foodie alert. Heaven on earth. Waarom is dit er niet in Nederland? Verschillende Britse maar ook internationale keukens vind je op deze plek. Een kop koffie of glühwein, een broodje kaas of een bakje paella en ach, de bewoners van deze geweldige stad doen er gewoon hun wekelijkse boodschappen hoor. Want je vindt hier 1000 soorten groente, fruit, vlees en vis. Het is een fantastische plek. Bomvol lekkers en fijne mensen.

Londen, Travel, NS internationaal, UK, Engeland, Citytrip

Londen, Travel, NS internationaal, UK, Engeland, Citytrip

Londen, Travel, NS internationaal, UK, Engeland, Citytrip

Notting Hill en de Portobello Road Market

Zeg je Londen dan denken mensen meestal ook aan Notting Hill. Dankzij de gelijknamige film werd de markt aan Portobello Road in Notting Hill in één klap wereldberoemd. Het gevolg was dat toeristen deze plek overspoelden. En eerlijk is eerlijk… ik begrijp wel een beetje waarom. Lampen, koffers, banken, kopjes, potjes, sieraden.. alles vanaf de jaren 20 tot aan met nu vind je hier. Het is echt een soort droom waar je levend doorheen wandelt. Ik heb er 3 uur gedwaald en kreeg er geen genoeg van. De wijk zit daarnaast ook vol met lekkere bakkertjes, cafés, inspirerende straatmuzikanten en boekwinkeltjes. Niet alleen de beroemde Notting Hill Bookstore ook winkels waar ze enkel en alleen kookboeken verkopen, what about that ha ;-)!

Notting Hill, Portobello Road Market, UK, Londen

Notting Hill, Londen, UK

Columbia Road Market

Op een doordeweekse dag zou je niet geloven dat Columbia Road op zondag het toneel is voor een van de drukst bezochte lokale markten van East Londen. Iedere zondagmorgen wordt de vredige straat omgetoverd tot een uiterst levendige bloemen en plantenmarkt. Ook grijpen locals de markt aan om lekkernijen te verkopen of hun muzikaal talent te ontplooien. Dit is een markt waar je in tegenstelling tot veel andere markten nog een echte lokale sfeer kunt proeven. Duik je één van de zijstraatjes, lijkt het wel alsof je allemaal geheime plekjes ontdekt waar men tweedehands waar verkoopt. Ik keek mijn ogen uit. Moe van de wandeling richting de Columbia Road Market? Plof dan neer bij het winkeltje en tevens cafeetje, Vintage Heaven. man, wat at ik daar een verrukkelijke scone!

Londen, Columbia road market, niet toeristisch, Zondag, UK

columbia-road2

columbia-road3

Columbia-road4

Winter Wonderland in Hyde Park

De schitterende kerstverlichting in de beroemde Londense winkelstraten is elk jaar weer een lust voor het oog. In Oxford Street, Bond Street en vooral Regent Street winkel je onder een dak van twinkellichtjes. In het Londens Hyde Park vind je vanaf half november tot aan met begin januari een hele grote Kerstmarkt. Slenter hier langs de kerstkraampjes, waag een paar rondjes op de schaatsbaan en geniet van een lekker hapje en drankje. Genoeg van de Kertmarkt? Binnen een straal van 2km vanaf het Hyde Park vind je verschillende grote bezienswaardigheden. Denk aan het Buckingham Palace, St. James Parks, Regent Street, Harrods, Selfridges en Greenwich Park.

hyde park kerstmarkt londen

hyde park kerstmarkt londen

PS: Tijdens mijn weekend Londen kwam ik verschillende koffietentjes tegen, zijn jullie nieuwsgierig ;-)?
PPS: Vanaf 6 februari heeft de NS extra beschikbaarheid voor tickets vanaf €59,00 enkele reis vanaf elk station in NL!