Uitgaan in New York, Tips voor uitgaan in NYC

Uitgaan in New York

Uitgaan in New York. Het kan enorm leuk zijn, het kan ook een dingetje zijn. Als je er voor een kort verblijf naar toe vliegt en je wilt graag op stap, dan is het raadzaam om van te voren te kijken waar je naar toe zou kunnen gaan. Is het een open feest? Betaal je geen 300 dollar voor een tafel en een fles champagne bij binnenkomst? Wat is de dresscode? Kun je met sneakers en een spijkerbroek naar binnen, of moet je hakken en een cocktailjurk aan?

Tijdens mijn studietijd in New York kwam ik regelmatig voor verrassingen te staan. Uren in de rij voor een feestje, waarna er doodleuk wordt gezegd, ‘prima, 500 dollar voor de tafel en een fles drank’ en dan ging ik bijna van mijn stokje. Of een spijkerbroek met blouse dat niet netjes genoeg is, met 20 man op stap waar er maar 5 van binnen komen omdat de rest te casual gekleed is. Uitgaan in New York is leuk! Maar wel met de nodige voorbereidingen.

1. 230 Fifth

230 Fifth is THE Rooftop bar met misschien wel het beste uitzicht van New York. Je voelt je hier letterlijk on top of the world en met een drankje in je hand wil dat gevoel nog wel eens versterken. Schuif rond 17:00 aan voor wat drankjes, neem een hapje en blijf hier lekker hangen tot in de late uurtjes. Vergeet ook niet om genoeg plaatjes te klikken van de zonsondergang en New York by night!

2. Flatiron lounge

Ben je dol op cocktails, live bands en Jazz Muziek? Dan is The Flatiron Lounge echt een plek voor jou! Per toeval zijn we hier gestrand, maar pas uren later weer terug naar huis gegaan. Fijne sfeer en de voetjes gaan hier gegarandeerd van de vloer!

Uitgaan in New York, Tips voor uitgaan in NYC

3. Skylark

De Skylark kreeg ik als geheime tip door van mijn studiegenoten. In het Skylark gebouw kun je namelijk gratis omhoog met de lift om te genieten van een prachtig uitzicht over New York. Dat is één van de redenen dat wij hier zijn beland. Daarnaast zijn er in Skylark vele feestjes en worden en diverse muziekstijlen gedraaid op de verschillende vloeren. Als je een avondje op stap wilt, maar niet te wild, te druk of te laat, drink hier dan een paar cocktails op The Rooftop!

4. Turtle Bay

Irritante Amerikanen, goedkoop bier, plakkende vloeren, wijntjes waar je tanden van uit je mond vallen. Ik zou me ook afvragen waarom deze kroeg dan in het rijtje staat, maar Turtle Bay is de moeite waard! Ik geloof dat je op woensdagavond 1 dollar!! betaalt voor een grote pot bier (een aantal soorten). En gezien New York al een duur uitje op zich is, zijn ook dit soort kroegjes meer dan welkom. Menig van mijn klasgenoten kwamen hier elke woensdag rond een uurtje of 06:00 van thuis;-)!

Uitgaan in New York, Tips voor uitgaan in NYC

5. Lavo

Sunday brunch is een ding in New York. Op zondag gaan New Yorkers naar een hippe tent om er te brunchen en een cocktail (of 5) te drinken. Goedkoop is het niet, maar wel gaaf om mee te maken. Lavo is een aanrader! Na de brunch gaan de voeten van de vloer..het feestje kan daarna tot in de late uurtjes duren.

Wat zijn jullie tips&tops op uitgaansgebied in New York? En waar zouden jullie voor kiezen – chic of juist lekker casual? Laat het ons weten in de comments of via Instagram!