New York City

Er zijn altijd een miljoen dingen te doen in New York en de meeste mensen die naar New York gaan hebben daar géén tijd voor. Maar wat doe je dan wél in die week dat je in de Big Apple bent? Wij geven je in deze blogpost 25 tips! Van fietsen door de stad tot eten bij de Chelsea Market en yoga in Bryant Park. Ga je mee naar New York?

1. Huur een fiets. Dit kan op verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan Central Park of een tour door Brooklyn.
2. Bezoek rommelmarkten. New York zit bomvol geheime plekken waar door de weeks of in het weekend rommelmarkten worden gehouden. Een van onze favoriete is de Hells Kitchen Flea Market. Maar ook de rommelmarkten in Williamsburg zijn zeker de moeite waard.
3. Dobber op een bootje. In Central Park is het mogelijk om bootjes te huren bij Loeb Boathouse. Zoek je verkoeling of wil je het park vanaf het water zien? Aanrader!

New York, Travel, NYC

4. Kajakken op de Hudson River. De New York City Downtown Boathouse heeft drie locaties waar je vanaf half mei tijdens het weekend en op feestdagen een kajak kunt lenen.
5. Bezoek één of meerdere museums. New York barst van de fijne museums. Wat dacht je van het MoMA, MET of Guggenheimmuseum? Lees je van te voren even in, want het MoMA heeft bijvoorbeeld gratis toegang op vrijdagavond van 16:00 tot 20:00!
6. Bezoek de Public Library. Dit statige gebouw in New York staat vooral bekend om zijn prachtige interieur. Het gebouw op zich is al een bezoek waard, maar mocht je in NY zijn voor werk, dan kun je hier gebruik maken van gratis wifi!

Kajakken in New York City

7. Gratis Yoga in Bryant Park. Bezoek je New York in de zomermaanden? Sluit dan zeker eens aan bij de gratis yoga in Bryant Park. Samen met honderden anderen doe je de downward dog of de child pose. Midden het het centrum van deze mega stad vind je een oase van rust.
8. Zie de zonsondergang bij het High Line Park. Het High Line Park was vroeger een spoorlijn brug waar ze een langwerpig wandelpark van hebben gemaakt. Onderweg kom je talloze graffitikunst op gebouwen tegen en je hebt de mogelijkheid om uit te rusten en je voeten in stromend koud water af te laten koelen. Maar vooral de zonsondergang vanaf deze plek is magisch.
9. Ga shoppen in SoHo. Omdat elke vrouw op elke vakantie even een paar uur voor zichzelf nodig heeft. Van bekende winkelketen tot schattige boetiekjes. Een must visit voor de shopliefhebbers!

Sunset High Line Park New York

10. Eet een cupcake bij de Magnolia Bakery. Omdat Carrie van SATC dat ook deed.
11. Zie de stad vanaf Top of The Rock. Waarom Top of The Rock en niet het Empire State Building? Omdat je laatstgenoemde vanaf Top of The Rock juist kunt zien! Ook de view over Central Park is vanaf hier prachtig.
12. Eet Sushi bij The Lobster Place. Verse sushi die voor je neus klaar wordt gemaakt en heerlijk smaakt? The Lobster Place is waar je naartoe moet! Dat dit restaurant in the Chelsea Market zit maakt het extra leuk.

New York Top of the Rock, Rockefeller center

New York Top of the Rock, Rockefeller center

14. Ga hardlopen in Central Park. No words needed.
15. Ga hardlopen langs de Hudson River. Omdat niet alleen Central park, maar ook deze plek geweldig is om te rennen. Groet in het vroege ochtendgloren de New Yorkers.
16. Zie een wedstrijd van de Yankees. Om het ultieme sportgevoel (vooral gejuich) van de Amerikanen mee te maken. Een wedstrijd van de Mets doet daar ook niet aan onder.

Sushi eten in New York City bij Lobster Palaca Chelsea MArket

17. Bezoek Grand Central Station. Dit is het grootste treinstation ter wereld. Het Grand Central Station telt maar liefst 44 perrons en 67 sporen.
18. Zie en voel het 9/11 memorial. Kippenvel. Dat krijg je als je op deze plek bent. Het besef, het gevoel, de herinnering aan waar je zelf was op het moment dat… pijnlijk, maar het monument hebben ze ontzettend mooi bedacht en gemaakt. Het museum is ook de moeite waard, al moet je daar wél voor betalen.
19. Vaar richting Staten Island. Omdat je het meest bekende (samen met Time Square) iconische beeld van New York moet hebben gezien; Statue of Liberty. Je kunt met een gratis Ferry of boekt een ticket om ook aan te meren op Staten Island.

New York Statue of Liberty, Vrijdheidsbeeld

20. Wandel over Wall Street. En vergeet dan niet de ballen van het Stier aan te raken! Brengt geluk zeggen ze…
21. Ervaar Time Square. Beleef eindelijk de momenten uit je favoriete films. Zet je voetstappen op ‘s werelds meest bekende plein en kijk je ogen uit.
22. Loop over de Brooklyn Bridge naar Brooklyn. Het is een aardige wandeling waar je uit moet kijken voor voorbij racende fietsen, maar het uitzicht en de wandeling naar Brooklyn zijn de moeite waard.

Time Square, New York City

23. Zing mee met een musical op Broadway.
24. Eet een hapje in Little Italy. Ze verkopen hier de beste Cannoli van de wereld… zelfs mijn Italiaanse kamergenoot was onder de indruk!
25. Neem een duik bij Coney Island Beach en wacht op het vuurwerk. Om in het weekend te ontspannen met een strandwandeling of een duik in het water ga je naar Coney Island. Op vrijdag en zaterdag is er vuurwerk!

New York, Brooklyn Bridge, Brooklyn

Ben jij al eens in New York geweest of ga je er binnenkort naartoe? Wij zijn altijd op zoek naar leuke tips voor een volgend bezoek, dus laat het ons vooral weten in de comments of via Instagram.