15 handige reisapps die altijd van pas komen!

Eerlijk is eerlijk, vrijwel iedereen gebruikt tegenwoordig zijn telefoon, óók op reis. Ik probeer hem tijdens het reizen zoveel mogelijk achterwege te laten, maar vind het wel erg handig. Als ik mijn telefoon gebruik op reis is dat niet om online ‘te willen zijn’, maar vooral voor het gemak en het gebruik van ‘reisapps’. Ik/we gebruiken onze telefoon vaak voor Google Maps, de weerapp, apps die alle reisgegevens bundelen, maar ook voor een boardingpass bijvoorbeeld. Steeds meer apps (download een kaart via Google Maps) zijn offline te gebruiken, wel zo handig! Vandaag delen wij onze 13 favoriete reisapps.

13 handige reisapps

Google Maps
Met stip op nummer één; Google Maps. Duidelijk de meest gebruikte app tijdens onze reizen. Zowel in Nederland om van plek naar plek te komen, maar ook gemakkelijk in gebruik tijdens een Europese stedentrip of tour door de Afrikaanse natuurparken. Meest ideale? Als je de map van de omgeving waar je bent download, zijn ze (zolang GPS signaal) ook bruikbaar als je offline bent.

Booking.com
Booking.com staat toch wel op plek twee als we het over reisapps hebben. Na Google Maps is dit de meest gebruikte app voor ons. Een overzicht waar je ook alweer hebt geboekt die nacht? Dat is snel terug te vinden in het overzicht! Maar ook wanneer je nog een nacht moet boeken als je ergens bent, gaat dit snel en gemakkelijk. In Afrika hadden wij nog ‘twee lege nachten’ en daar hebben we vrij last-minute besloten wat we moesten doen. De Booking.com app was echt een uitkomst.

Duolingo
Een taalapp. Eentje die ik, maar ook een aantal collega’s in het dagelijks leven altijd gebruiken. De een wil beter Engels leren spreken, de ander oefent midden-niveau Spaans en weer een ander (hoi!) probeert basis Italiaans. De duolingo app kun je het beste downloaden (ruim) voor je op reis gaat. Kun je even oefenen met spreken, schrijven en lezen ;-).

Google Translate
Weer één app van Google. Wanneer je iets wilt vertalen denkt deze app direct met je mee. Ideaal wanneer je iets simpels in de taal van het land waar je te gast bent wilt vertalen. Al is het maar een simpele ‘goedemorgen’ of ‘hoe gaat het’?

15 handige reisapps die altijd van pas komen!

XE currency app
Ha, dé app die ik al járen gebruik. Tijdens mijn zomer in New York heb ik zo vaak om willen rekenen wat, wat nou precies was, dat deze app echt als geroepen kwam! Hoewel ik het soms best een (leuke) uitdaging vind het zelf uit te rekenen, komt deze app tijdens het winkelen of in een restaurant vaak goed van pas.

Spotted by locals
Een favoriet van veel reizigers. Een app die je persoonlijke tips van de lokalen bevolking geeft. Is dat niet cool? Spotted By Locals is een verzameling van aanbevlingen die de locals over hotspots in eigen regio doen. Minder toeristisch, en gave dingen die je anders wellicht was misgelopen.

Lonely Planet Guides
Lonely Planet (paper) guides zijn leuk om te hebben, maar vaak handig om jezelf voor te bereiden op een reis en niet om mee te nemen in je backpack of koffer (hallo 5kg extra). Daarom is de Lonely Planet app ideaal! De reisapp biedt meer dan 175 steden aan wereldwijd. Download je bestemming thuis of in je hotel met WiFi, zodat je de guide offline kunt gebruiken!

15 handige reisapps die altijd van pas komen!

GoEuro
Reis je veel en vaak met het OV in Europa? Dan is GoEuro jouw app! In deze app heb je een handig overzicht en kun je snel zien hoe je van A naar B komt. Dit kunnen ook twee steden zijn die niet in hetzelfde land liggen (Dusseldorf – Pisa). De app geeft aan of je het beste kunt vliegen, met de trein of bus kunt gaan.

Skype
Deze app heeft mij al véél belkosten bespaart. Er zijn een aantal jaren geweest dat ik óók veel alleen op pad was. Dan is het ‘s avonds of ‘s ochtend toch wel erg fijn om even contact te hebben met het thuisfront (zusjes) of mijn vriend. Ook als we een lange reis maken is het fijn dat deze app er is. Hoewel beeldbellen met Skype niet altijd vlekkeloos gaat, is het dan toch fijn je familie even te zien.

Instagram
Instagram is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het dagelijks leven wordt veelal vastgelegd, maar ook zeker op reis is het tof om verhalen in beeld te delen via deze app. Ook is dit een perfecte manier om vrienden en familie met mooie kiekjes op de hoogte te houden van de reis. Een voornemen voor het nieuwe jaar is om vaker papieren fotoboeken te maken, of onze lievelingsfoto’s in een kalender terug te laten komen, zoals je dat bijvoorbeeld hier kunt doen. Op die manier zie je je reisfoto elke dag. Foto’s laten printen voor in een fotolijstje is ook al een stap vooruit ;-).

In beeld: Berlijn, Citytrip Berlijn

Kayak
Kayak is een van de meest bekende apps onder reizigers. Deze handige tool biedt je de mogelijkheid de beste deals voor vluchten, hotels en huurauto’s met elkaar te vergelijken, bagagekosten te berekenen en je vluchtstatus te checken. Daarnaast biedt de app een vrij compleet overzicht van infonummers voor vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen.

Wifi-Finder
Even volledig offline zijn op reis is soms heerlijk. Maar voor wie een appje naar het thuisfront wil sturen of het niet kan laten om Facebook & Insta even te checken is er Wifi-Finder. Deze gratis app geeft toegang tot duizenden wifi-hotspots over de wereld en werkt zelfs offline, als je de database van tevoren downloadt.

Untappd & Vivino
Een must voor bier & wijnliefhebbers. Met Untappd onthoud je precies welk biertje je gedronken hebt en hoe deze smaakte. Voeg een foto toe van het glas om het plaatje compleet te maken. Via Untappd kun je de favorietenlijstjes van je vrienden bekijken en kom je te weten welk (speciaal)bier populair is in de omgeving waar je bent. Hetzelfde geldt voor wijn met de Vivino app. Na de reis gemakkelijk terugzien welke wijntjes goed zijn bevallen (of welke minder), dan is dit de ideale app! Kun je meteen je favoriet op internet of wie weet wel bij de slijter halen.

12 handige reisapps die altijd van pas komen!

Wat zijn jullie favoriete reisapps? En wat doen jullie met het beeldmateriaal dat je tijdens de reis maakt?