Nooit meer té veel betalen voor je vliegticket? Zo doe je dat!
m

Hmmm, dat is balen! Je kijkt sinds vorige week een aantal keer voor vliegtickets en ziet de prijs alleen maar stijgen. Maar andersom kan het óók het geval zijn; je denkt goedkoop uit te zijn en één week later gaan die tickets voor een aantal tientjes minder i.p.v. meer weg. Zonde! En als we naar de Jaarlijkse Vluchtstudie van momondo kijken, is het ook onnodig!

Het blijkt dat we met zijn alle wel goed zijn in het té veel betalen aan vliegtickets! Jammer, want je begrijpt dat iedereen die extra euro’s liever op zijn bestemming uitgeeft! Wist je dat we maar liefst 38% van de ticketprijs op Europese bestemmingen en 37% op vluchten wereldwijd kunnen besparen? Deze informatie komt voort uit de studie die vliegticket- en hotelzoekmachine momondo jaarlijks publiceert voor het scoren van goedkope vliegtickets. De ideale informatie voor ons reisliefhebbers. Een souvenirtje extra mee naar huis is natuurlijk veel leuker ;-).

Nooit meer té veel betalen voor je vliegticket?

momondo onderzocht uit hun zoekopdrachten miljarden datagegevens en stelde zo een systeem samen waarmee je precies kunt opzoeken hoe je per bestemming de goedkoopste vliegtickets vindt. Het juiste (slimste) moment om een vliegticket naar Rome of Helsinki te boeken kan totaal anders zijn dan een vliegticket naar Zuid-Afrika. Op momondo.nl voer je je bestemming in en krijg je automatisch een overzicht van de informatie waarmee goedkoop vliegen het makkelijkst wordt!

Grappig weetje; vele van ons hebben vast met regelmaat staan vloeken als we op onmenselijke tijden op moesten staan en voor dag en dauw op Schiphol moesten zijn. Uit dit onderzoek blijkt toch dat de ochtendvluchten helemaal niet altijd de goedkoopste zijn ;-). Zondag blijkt dan voor Europese bestemmingen vaak wél de duurste dag om te vliegen, dus is het slim om bijvoorbeeld een extra dagje te pakken en de maandag terug naar huis te vliegen.

Nooit meer té veel betalen voor je vliegticket? Zo doe je dat!

Goedkoop vliegen binnen Europa

♥ Last-minute is het voordeligst; 32 dagen voor vertrek vind je de goedkoopste tarieven en bespaar je tot 38%
♥ Boek nooit één dag voor vertrek – je bent dan het duurste uit.
♥ Vrijdag is gemiddeld de goedkoopste dag om te vliegen, zondag de duurste dag. Pak dus lekker een vrijdag en maandag vrij voor een lang weekend genieten!
♥ Vlieg aan het begin van de middag: tussen 12:00 en 14:00 uur vlieg je vaak het goedkoopst. De ochtend is vaak het duurste.

Goedkoop vliegen buiten Europa

♥ Boek zo’n 5 maanden voor vertrek: 149
dagen van te voren bespaar je tot wel 37%
♥ Boek nóóit één dag van te voren, dan zijn de tickets vaak het duurst!
♥ Zondag is gemiddeld de goedkoopste dag
om te vliegen naar bestemmingen buiten Europa!
♥ Vlieg tussen 12.00 en 14.00, daarmee
bespaar je gemiddeld 29% ten opzichte van een avondvlucht. Hoewel een
nachtvlucht fijn is omdat je zo toch kunt slapen, het scheelt je best wat geld
;-).

Nooit meer té veel betalen voor je vliegticket? Zo doe je dat!

Zoals je kunt lezen scheelt het dus enorm per bestemming, per dag, per tijdstip wat je betaalt voor vliegtickets. Het geen wat ook enorm helpt: Flexibiliteit. Soms kan het enorm veel schelen als je een maandje eerder of later vertrekt dan je eigenlijk wilt. We snappen dat je graag rekening houdt met seizoenen, of dat je vastzit aan de zomer/kerstvakantie. Maar met een beetje creativiteit en het niet helemaal vastbinden aan een hele specifieke datum of tijdstip helpt enorm!

Wat doen jullie om zo goedkoop mogelijk vliegtickets te scoren? Laat het ons in de reactie of via Instagram weten!