New York CityPASS

Ga je voor de eerste keer naar New York? Lucky you! Bereid je voor op veel indrukken, herkenbare momenten en gebouwen uit films en wie weet loop je wel een wereldster tegen het lijf ;-). Wanneer je voor het eerst naar New York gaat, heb je waarschijnlijk een hele waslijst van dingen die je wilt zien of bezoeken. Wegdromen in Central Park? Wandelen over The High Line in het meatpack district? Een boottocht naar het Vrijheidsbeeld? De beste burgers in town ontdekken? Of één van de vele musea induiken? Er is in elk geval genoeg te doen als je voor het eerst in New York bent.

New York kan zeker de eerste keer overweldigend zijn. Een citytrip naar deze stad voor een dag of 6 is heel normaal, maar keuzes maken wat te doen en te zien kan dan wel lastig zijn. Gelukkig zijn er in elk geval verschillende kortingspassen die je kunt gebruiken en die meteen een leidraad kunnen geven als je niet weet waar te beginnen. Een van die kortingspassen is de New York CityPASS. Tijdens onze trip afgelopen december, ook al was het niet de éérste keer New York voor ons, hebben we gebruik gemaakt van deze pas! Waarom ik fan ben van deze pas en wat je er allemaal mee kunt doen lees je in deze blogpost!

NYC, Liberty Statue, Staten Island, New York CityPASS

Met de New York CityPASS met korting naar 6 highlights

Met de New York CityPASS kun je 6 highlights bezoeken. Drie van deze bezoeken ‘staan vast’. Bij de overige drie kun je kiezen uit één van de twee opties. Met de pas kun je onder andere naar:

♥ The Empire State Building
♥ American Museum of Natural History
♥ The Metropolitan Museum of Art
♥ Top of the Rock Observation Deck OF ♥ Guggenheim Museum
♥ Statue of Liberty & Ellis Island OF ♥ Circle Line Sightseeing Cruises
♥ 9/11 Memorial & Museum OF ♥ Intrepid Sea, Air & Space Museum

Handig om te weten is dat de New York CityPASS 9 dagen geldig is vanaf het eerste gebruik. Ga je bijvoorbeeld op je eerste dag in New York naar één van deze highlights en maak je gebruik van de pas, dan kun je deze tot 9 dagen daarna gebruiken om de andere highlights te bezoeken.

Het is handig om van te voren uit te zoeken wat je wanneer wilt doen. Het uitzicht vanaf het Empire State Building en Top of The Rock zijn bijvoorbeeld gaaf net voor – tijdens en na de zonsondergang. Slecht weer in het vooruitzicht? Kijk dan of je deze dagen één of meerdere museums kunt bezoeken. Mooi weer met zonnetje voorspeld? Maak dan een flinke wandeling door de stad en Central Park en ga rond de middag met de boot naar Statue of Liberty of pak de circle line sightseeing cruise.

nyc-pass

Veel korting en skip wachtrijen met de New York CitPASS

Of het nou écht zoveel goedkoper is om deze highlighst met de New York CityPASS te bezoeken? JA! Je bespaart namelijk zo’n 80 dollar. Je betaalt 116 dollar voor de pas en daarmee mag je dus 6 attracties bezoeken. Ben je sowieso al van plan 6 van deze highlights te bezoeken en ‘losse’ tickets te kopen? Dan betaal je ongeveer 194 dollar. Let op: de pas is het alleen waard als je ook écht van plan bent 6 highlights te bezoeken. Wanneer je twijfelt of twee dingen ‘los’ wilt bezoeken, dan kun je de pas beter niet aanschaffen.

Nog een voordeel aan deze pas is het ‘skip the line’ principe. Je mag gebruik maken van de ‘skip the line’ rijen, waardoor je veel minder lang hoeft te wachten. Bij Top of The Rock hadden wij ons kaartje bijvoorbeeld binnen 3 minuten, terwijl de andere rij om losse tickets te kopen 4 rijen dik was.

Éen van de redenen waarom ik fan ben van de pas heeft zeker te maken met het ‘skip the line’ principe. Daarnaast is het in een stad als New York gewoon méga fijn als je een leidraad hebt. New York is niet de goedkoopste stad van de wereld, hhuhhum, verre van. En daarom is de korting ook wel heel erg fijn. De eerste keer New York betekent veel highlights bekijken en deze 6 (of eigenlijk 9) staan vaak wel op het lijstje van de meeste die hier naartoe komen.

Central Park Ice-Skating

Tot slot: waar kan ik de New Yok CityPASS kopen en wat kosten de attracties los van elkaar?

Je kunt de CityPASS in New York zelf kopen of online op www.citypass.com/new-york. Zoals je óók ziet op de website betaal je 116 dollar en bespaar je, wanneer je 6 attracties bezoekt zo’n 40%. De prijzen wanneer je de attracties los zou willen bezoeken:

♥ The Empire State Building → 42/47 dollar
♥ American Museum of Natural History → 22/27dollar
♥ The Metropolitan Museum of Art → 24 dollar (prijs bij online boeken van te voren)
♥ Top of the Rock Observation Deck → 34 dollar OF ♥ Guggenheim Museum → 25 dollar
♥ Statue of Liberty & Ellis Island → 18 dollar OF ♥ Circle Line Sightseeing Cruises → 37 dollar
♥ 9/11 Memorial & Museum → 26 dollar OF ♥ Intrepid Sea, Air & Space Museum → 26 dollar

Meer lezen over New York?

1. Top 10 toeristische hotspots.
2. 25 keer doen in New York.
3. 5x kerstbomen spotten in Manhattan, New York.

PS: Ben jij komende maand in New York? Dan moet je wat ons betreft minimaal één dag uittrekken om te gaan shoppen, want januari is dé shopmaand. Veel hoge kortingen op de meest waanzinnige producten. Voor de foodies onder ons: van 23 januari tot en met 10 februari is het restaurantweek in NYC! Vertel, waar schuif jij aan tafel?

New York View

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Ga jij binnenkort naar New York en maak je gebruik van deze pas? Dat vind ik leuk om te zien! Tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSREIZEN.