New York City

Hoewel we met zijn alle steeds meer op zoek zijn naar de onontdekte parels, de nieuwe hotspots en onbekende parkjes van een stad, kom je er in New York echt niet onderuit om de toeristische trekpleisters te bezoeken. Wanneer je naar de city that never sleeps gaat, dan mag je absoluut op zoek naar de unieke corners die we nog niet kennen, maar kun je ook de toeristische hotspots niet overslaan! Welke toeristische hotspots je zeker moet zien en bezoeken wanneer je voor de eerste voet aan wal zet in de Big Apple? Here we go:

New York: top 10 toeristische hotspots

1. Times Square
Times Square. Ook wel de grote binnenstad van New York genoemd. Midden Manhattan. Een cultureel vol met billboards, neon verlichting, reclameborden en natuurlijk Broadway met zijn theaters. Wanneer er iets te vieren is, dan wordt dat hier gedaan. Prachtig stuk om te zien wanneer de zon ondergaat. Dan sparkelen de reclameborden uit alle richtingen en weet je even niet waar je kijken moet. Pas op dat je niet wordt overlopen door hordes toeristen, maar JA, hier moet je echt geweest zijn.

2. Fifth Avenue
Shopaholic alert! Wanneer je wilt shoppen dan moet je op 5th Avenue zijn. De meest waanzinnige etalages proberen de aandacht te trekken. Bekende exclusieve zaken als Tiffany, Fendi en Cartier zijn hier te vinden, maar ook boekenliefhebbers halen hier hun hart op bij Barnes en Nobles. Niet alleen om te shoppen is 5th een must see. Hier vind je ook het Empire State Building en de St. Patrick’s Cathedral.

New York toeristische hotspots, central park

new york toeristische hotspots, central park

3. Central Park
Het (enorme) groene hart van New York. Te vinden op het schiereiland Manhattan. Dit park wordt (ja, echt!) per jaar door ongeveer 25 miljoen toeristen bezocht is daarmee direct het meest bezochte park van de VS. Wat je er zoal kunt doen? Picknicken in het park, hardlopen, fietsen, luisteren naar sprookjes, varen in een boot en heerlijk luieren op een handdoek met een boek in je hand.

4. Bezoek een Yankee game
Is het spannend? Nee… Is de sport een spektakel? Nee.. lopen er knappe mannen? Nee.. Waarom je dan toch een Yankee game moet bezoeken? Een meer Amerikaans gevoel hebben we tijdens ons verblijf niet gekregen. De vibe, de enorme bekers cola, de bakken popcorn en friet, het juichen.. het is iets wat je for sure mee moet maken als je in the big city bent! Wordt de game echt te saai? Dan kun je nog altijd kiekjes maken zoals wij deden (oeps):

Yanke Stadium New York

Yankee stadium New York

5. Empire State Building, Top of the Rock,
Voor een fenomenaal uitzicht over New York ga je naar de top van één van deze gebouwen. Onze voorkeur? Top of the Rock (Rockefeller center). Vanaf deze top heb je namelijk uitzicht op het Empire State Building én over Central Park. Een uitzicht dat je niet snel zal vergeten. Het is aan te raden van te voren kaarten te kopen, omdat je wordt ingedeeld op diverse tijden. Je moet naar boven op het tijdstip dat op je kaartje staat. Boven blijven mag zolang als je wilt.

Empire state building, on top of the rock new york city

6. Het Vrijheidsbeeld
het Vrijheidsbeeld is een geschenk van Frankrijk als teken van vriendschap, welke dateert uit 1886. Deze “Statue of Liberty” ofwel het Vrijheidsbeeld is onder andere te bezoeken met een veerboot vanaf Battery Park, waarvoor je vooraf een ticket moet bestellen.
De toegang tot het Vrijheidsbeeld en Ellis Island Immigration Museum zijn inbegrepen bij het ticket. Deze twee niet bezoeken, maar is van buitenaf fotografen genoeg voor jou? Neem dan de veerpont tussen Staten Island en Manhattan. Geeft je de kans foto’s te schieten van het Vrijheidsbeeld en brengt je daarna weer terug aan wal.

7. High Line Park
In 2009 is er in New York een vrij uniek park ontstaan. Welke het Hign Line Park (ook wel High Line) wordt genoemd. Dit park vind je in de Lower West Side in Manhattan en is aangelegd op een oude bovengrondse spoorlijn die buiten gebruik is. Je wandelt tussen het groen, laat je voeten afkoelen in het water en hebt een geweldig uitzicht over de straten van New York.

new york city high line park

8. Chinatown & Little Italy
Wist je dat de grootste Chinese wijk ter wereld buiten China in New York ligt? Met 300.000 Chinezen is Chinatown in NY enorm. Een bezoek aan deze plek betekent tyisch Chinese winkeltjes, Chinese massages en Chinese restaurants.

Little Italy zit bomvol ‘Italiaanse’ restaurantjes en ze verkopen er (volgens mijn kamergenootje destijds ook goedgekeurd) de beste Cannoli ter wereld. Fijne wijk wanneer je een avondje gaat eten met een groep vrienden.

9. 9/11 memorial
Een treurige, maar oh zo mooie, respectvolle, bijzondere plek. Waar ooit de Twin Towers stonden is nu een memorial geplaatst van twee enorme watervallen, waarin de namen gegraveerd staan van alle overleden personen. toeristisch, maar niet op een vervelende manier. Een moment van stilte en rust.. het overvalt je.

brooklyne bridge new york city

brooklyne bridge new york city

10. Brooklyn Bridge
Last but not least, de Brooklyn Bridge. Wanneer je vanaf Brooklyn richting Manhataan loopt over deze brug, heb je een geweldig uitzicht over de skyline van New York! De afgelopen jaren is de Brooklyn Bridge echt een trekpleister van NYC geworden. De beste manier om de brug en het uitzicht te bewonderen is door de brug lopend over te gaan. Neem Metrolijn A of C naar High St. in Brooklyn, vanaf hier kun je de bordjes Brooklyn Bridge makkelijk volgen.

Hebben jullie New York wel eens bezocht?