Travel, New York, NYC,

Mijn 10 favoriete plekken in New York? Dat is lastiger dan ik dacht.. Niet omdat 10 dingen opsommen moeite kost, maar omdat mijn lijst met honderdduizend must-see things in new York in te korten naar een top 10 zo lastig is.
Ik kon, eerlijk is eerlijk, niet helemaal aan een top 10 komen. Vandaar dat ik hier en daar wat leuke plekken heb gesjoemeld en bij elkaar heb gezet.

Laten we ook afspreken, dat dit een lijstje is met must-see things en dat al die leuke cafeetjes, restaurantjes, supermarkten, winkels en beeldblogs over NYC nog in een andere top-5 of top-10-15-20 komen. Fair enough? Let’s go! Hier is mijn 10 x doen in New York City guide:

New York, Travel, NYC

New York, Travel, NYC

1. Central Park, Bryant Park, Washington Square

Zoals jullie zien… begint het sjoemelen al bij punt 1! Als ik deze parken apart had moeten noemen was mijn lijst al voor de helft vol geweest namelijk. Maar goed, parken in NYC. Een verademing, rust, cultuur, genieten en bijkomen van de drukke stad.

In Central Park is het heerlijk om rond te slenteren, zorg dat je een kleedje of een handdoek en een boek in je tas stopt, want je bent er uren zoet. Ook een roeibootje huren en samen met je geliefde of date een uur dobberen op het water is een aanrader.

Bryant Park staat bekend om zijn gratis activiteiten. Een film op maandag, Yoga op dinsdag, woensdag is voor Tai Chi en eigenlijk op elke dag van de week is hier wel een activiteit gepland. Zo niet? Dan plof je neer op het gras of op een van de vele zitjes en eet je een heerlijke salade die je op de hoek bij Pret a Manger koopt.

Washington Square is het park van de vele verschillende culturen. Dans, muziek en kunst. Jong en oud genieten hier in het zonnetje en worden vermaakt door hun medemens. De fontein waar je voeten even af kunnen koelen zorgen ervoor dat je even bij kunt komen en daarna klaar bent om richting Bleeckerstreet (Greenwich Village) te lopen!

NYC, Travel, New York

NYC, Travel, New York

2. Top of the Rock (Rockefeller Center)

New York City wil je op zijn minst van boven gezien hebben, de meest logische keuze is The Empire State Building, maar vanaf daar zie je het imposante gebouw zelf niet! Ook de mega groene vlakte in het midden van de stad, genaamd Central Park, is niet te zien vanaf deze top. Ik kreeg van New Yorkers de tip om de stad te bekijken vanaf het Rockefeller Center, ook wel Top of The Rock genoemd. Deze tip wil ik jullie absoluut meegeven, want oh boy, wat is het uitzicht hier prachtig!

Een ticket voor Top of The Rock is 30 dollar. Het bedrag is het meer dan waard, maar ik kan me voorstellen dat je het een smak geld vindt. Andere tip? Bezoek rooftopbars! Met een cocktail in je hand en een muziekje op de achtergrond is het zeker genieten. Let wel op, nette kleding in veel rooftopbars is een vereiste.

NYC, Top of the rock, Rockefeller center

NYC, Chinatown, Little Italy

3. Chinatown en Little Italy

Leuke sfeervolle wijkjes die je in Azië of Italië wanen, leuk om sfeer te proeven. Veel vis en ander eten op straat in Chinatown, de rommel en de geur doen je vergeten dat je in New York loopt. In Little Italy kan je lekker op terrasjes eten, of op straat Cannoli proeven.

NYC, Times Square, New York

4. Times square

Drukker en toeristischer kan het bijna niet worden, maar Times Square is een absolute must-visit. Al is het alleen al om de set die in honderden films wordt gebruikt in het echt te zien. By far een favorietje voor in het donker en niet om overdag naar toe te gaan. De straat verlicht zijn mega schermen en lampen en de ‘drop the ball’ is natuurlijk ook verlicht. Loop in de avond via 54th street naar Times Square, indrukwekkend is deze straat vanaf hier zeker.

Shoppen kan op Times Square ook, maar reken dan wel uren voor het passen en betalen van de kleding. No-go, om echt te shoppen, maar de sfeer is erg leuk. Denk aan winkels als de Sepora, de M&M store, Levi’s en een Christmas shop!

NYC, Times Square, New York

NYC, Greenwich Village

5. Greenwich Village

De meest rustige en schoonste wijk van Manhattan, niet voor niets het decor van talloze bekende films en series. Het kost heel wat dollars om er te wonen, maar dan heb je ook wat. De luxe paradepaardjes van modeland vind je hier. Burberry, Marc Jacobs en Ted Baker, maar ook de eerste en bekendste Magnolia Bakery Shop. Tevens een tip, eet, smikkel en smul hier van een cupcake met een kop koffie.

NYC, Greenwich Village, The Magnolia Bakery

NYC, Chelsea Market

6. Highline park en Chelsea Market

Highline park is een oude spoorlijn brug (Highline) waar ze een langwerpig wandelpark van hebben gemaakt. Onderweg kom je talloze graffitikunst op gebouwen tegen en je hebt de mogelijkheid om uit te rusten en je voeten in stromend koud water af te laten koelen. Ook de sunset vanaf deze plek is prachtig. De zon die langzaam onder zakt in de Hudson river en grote groepen die al dansend op de muziek genieten van de ondergaande zon.
Als je dit park bezoekt, neem dan ook een kijkje bij de Chelsea Market. Dit is een indoor markt met lekkere bakkertjes, leuke kledingwinkels, verse sushibarretjes en taartwinkels.

NYC, High Line Park

NYC, 09-11 monument

7. 9/11 Memorial Monument

Het nieuwe World Trade Center piekt alweer boven de skyline uit, terwijl de beelden nog vers op het netvlies staan, toch is het alweer 13 jaar geleden. Op de plek waar de twintowers stonden, zijn nu watervallen geplaatst. Precies de plek en afmeting waar de torens stonden, met namen van slachtoffers in een metalen omranding. Daartussen staat het museum, waar je een indrukwekkende verzameling van voorwerpen uit de tragedie. Waaronder staalconstructies uit het gebouw, trappenhuizen, een compleet vernielde brandweerwagen, vliegtuigonderdelen en persoonlijke items. Zelfs een hele winkel etalage, compleet nog onder het stof.

Het museum is ook zeker de moeite waard. Maar wel op zijn Amerikaans gedramatiseerd en helaas naar mijn mening uitgebuit (commercie).

NYC, New Tower, WTC

NYC, Liberty Statue, Staten Island

8. Staten Island Ferry, Ellis Island en Statue of Liberty

8. Ellis Island en Statue of Liberty is samen te boeken als trip, waar je beide eilanden aan kunt doen met de boot. Heb je weinig tijd en/of weinig geld, neem dan de gratis Staten Island Ferry, deze vaart van lower Manhattan, naar Staten Island waarbij je langs Ellis Island en Statue of liberty komt, ook een mooie gelegenheid om de skyline te bekijken. Het beste kan je op de Ferry, boven aan de achterkant gaan staan, daar heb je het beste zicht.

NYC, Liberty Statue, Staten Island

NYC, Brooklyn Bridge

9. Brooklyn Bridge

Loop vanaf Manhattan over de iconische Brooklyn Bridge, daarna naar links waar je in het parkje tussen de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge een schitterend uitzicht hebt op de stad. Ook staat daar een schitterende Carrousel. Loop tegen schemering de brug over, dan heb je het uitzicht bij dag en nacht gezien.

NYC

10. SoHo

Shop till you drop babes! Drop de planning ergens achter in je tas, laat de reisapps en boekjes even varen en focus op full-time shopping in dit gebied!

Wat zijn jullie tips als MUST-SEE in NYC? Laat het ons weten in de comments of via een berichtje op Instagram!