Kia Ora to Nieuw Zeeland Noordereiland

In het land van de lange witte wolk is zo ontzettend veel te doen en zien. Als je in Nieuw Zeeland bent moet je deze tips vooral niet overslaan!

1. Rangitoto

rangitoto01

rangitoto02

rangitoto03

rangitoto06

Rangitoto is een vulkanisch eiland net buiten de havens van Auckland. Het eiland is per ferry bereikbaar en als je geluk hebt kom je onderweg dolfijnen of orka’s tegen.

Op Rangitoto is niks te koop, er zijn geen winkels of restaurantjes, dus neem je eigen lunchpakketje mee. Het unieke aan de wandeling op Rangitoto is het sfeertje wat er heerst. Het doet allemaal wat “Lost” achtig aan. Verlaten betonnen bunkers, verlaten vissershuisjes. Doordat je niet of nauwelijks andere mensen tegen komt, is het een bizarre wandeling en waan je je eventjes op het eiland van Lost!

rangitoto04

rangitoto05

rangitoto07

2. All Blacks Rugby game

allblacks

allblacks2
Bijna iedereen heeft wel eens een filmpje van de All Blacks Haka gezien. Indrukwekkende traditionele Maori oorlogsdans maar dan op het veld. En een Rugby game is alles behalve saai! Bekijk wel even vooraf of er wedstrijden zijn, anders zijn wedstrijden van de Blues een goed alternatief.

3. Coromandel roadtrip

coromandelroute01

coromandelroute03

coromandelroute04

coromandelroute05

De schitterende roadtrip vanuit Auckland langs de kust naar Coromandel, moet je ooit gemaakt hebben. De mooiste uitzichten die je nergens ter wereld ziet. Als je een beetje opschiet haal je het al in twee en een half uur, maar dat zou zonde zijn. Stop en geniet van het uitzicht, lekker relaxed en zorg dat je de kustroute neemt! Coromandel zelf is zeker de moeite waard, maar de route er naar toe wordt vaak vergeten!

4. Waitomo Caves – Black Water Rafting

waitomocaves01

waitomocaves02

waitomocaves03
Tijd om zelf een beetje in actie te komen! De Waitomoi Caves zijn een bekende trekpleister in de buurt van Hamilton. Het is mogelijk om per bootje of te voet de Waitomo grotten te bekijken. Deze grotten hebben een “sterrenhemel” van glimwormen (Glowworms), welke een schitterend tafereel zijn. Maar we zijn jong en gewoon grotten bezichtigen is voor kinderen en oude mensen!

Black Water Rafting in Waitomo, zorgen voor een unieke ervaring. Er zijn verschillende tochten waarvoor je kunt kiezen, met verschillende zwaarte levels. Tip: Kies de “Black Abyss” tour, dit is de zwaarste en duurt ongeveer 5 uur, maar het is een ervaring om nooit te vergeten. Verwacht niet te gaan raften, de naam schept wat verwarring, het is een caving tocht, waarbij je gaat abseilen, zwemmen, klimmen, springen en dat alles ook nog onder de “sterrenhemel” van glimwormen!

5. Skiën op Mt Ruapehu

tongariro

mtruapehu01

mtruapehu02

Skiën op een vulkaan, dat klinkt toch gaaf? Op anderhalf uur van Taupo ligt Mt Ruapehu, wat lawaaierige kuil betekend. Mt Ruapehu ligt in het bekende Tongariro National Park en is het hoogste punt van het Noordereiland.

Niet dat het anders skiën is dan in de Alpen, maar toch heeft het uitzicht wat unieks. Rondom je heen is het bizarre landschap te zien met andere vulkanen. Bekijk het weer (en het seizoen) goed, want er ligt niet altijd sneeuw. Vanuit het zonnige Taupo vertrek je in korte broek naar Mt Ruapehu, om na twee uur in skibroek in de sneeuw te staan!

Bonus: Burger Fuel

Vergeet alle fastfood ketens waar je ooit was! Burger Fuel heeft de lekkerste Burgers die je ooit at! Naast een mega burger, met dito calorieën, ook frietjes van zoete aardappelen die het speciaal maken.