In eigen land: varen op de Mookerplas

In de zomer ben ik graag thuis. Thuis hier in Nederland. Ik pak liever het vliegtuig richting warme oorden wanneer we dat hier goed kunnen gebruiken. Wat extra vitamine-d in de herfst of winter bijvoorbeeld. Eerlijk is eerlijk; gefascineerd door Nederland ben ik niet direct. Ik ben dol op hele vriendelijke, warme culturen. Culturen waar je gewoon aanschuift voor het diner zonder dat mensen drie keer moeten nadenken ‘of er wel genoeg aardappels zijn’. Maar Nederland is absoluut mooi. En wanneer juli en augustus aanbreken, dan blijf ik het liefste hier. Varen met ons bootje op de Mookerplas, bosbessen en bramen plukken in het bos, wandelen over de hei, een wijntje in de tuin van mijn ouders, een terrasje in Nijmegen of rond het water. Ja, ik vermaak mij hier zeker. En wanneer we dan kunnen vieren dat het daadwerkelijk zomer is, moeten we daar toch met volle teugen van genieten?

Varen op de Mookerplas

De Mookerplas is één en al rust. Al geloof ik dat varen dat sowieso wel is? Met de zon op je snoet, magazine in je ene hand, verse aardbeitjes in je andere hand en vogels die rondom de boot vliegen en fluiten ben je echt in een klein paradijs.

Wanneer je rond de Mookerplas vaart en je wil richting Cuijk, Grave of Nijmegen dan wacht je een flinke stroomversnelling op de Maas. Langs de mooiste boerderijtjes, weilanden, koeien, paarden en ander moois vaar je richting de plek van bestemming. Wij vinden het zelf leuk om richting Cuijk te varen en daar op de plassen stil te gaan liggen, een duik te nemen en te dutten in de zon.

Dit is thuiskomen

Wat een fijne dagen zijn het toch. Die dagen wanneer je met je toet in de zon kunt zitten, kunt genieten op (en in) het water en gewoon even niets hoeft en kunt doen. Niet alleen overdag is varen fijn. Ik denk zelfs dat de zomeravonden met een fris briesje en tijdens ‘golden hour’ mijn favoriet zijn.

Met een tas vol vers fruit, een salade met heerlijke fetakaas, Spaanze gazpacho en een gekoeld wijntje ben ik (en mijn gezelschap ook) op ons opperbest. De uren zo net voor en net na ‘golden hour’ zijn fantastisch mooi op het water. Het water wordt kalmer, de zon zakt en de mooiste zonsondergang, die zie je vanaf het water. Als je de vrijheid hebt om het hele jaar te reizen, kies er dan zeker voor om de zomermaanden in ons kikkerlandje te verblijven. Niets is fijner <3. PS: ook in september tijdens de bijzondere Indian Summer weekenddagen is varen nog heerlijk. Vestje aan, fijne sjaal om en varen maar!

In eigen land: varen op de Mookerplas

In eigen land: varen op de Mookerplas

In eigen land: varen op de Mookerplas

In eigen land: varen op de Mookerplas

In eigen land: varen op de Mookerplas

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Op dit moment bevinden wij ons in Zuid-Afrika. Wil je kiekjes uit het Krugerpark of meegenieten van de wijnproeverijen in Stellenbosch? Dan zien we je graag terug op INSTA!