Bijzonder overnachten in Amsterdam: The Hoxton Hotel

Overnachten in Amsterdam

Overnachten in Amsterdam aan een van de grachten heeft iets magisch. Zeker wanneer die kamer uitzicht biedt op de grachten, zou je enkel door met een kop thee voor het raam te gaan zitten al voldoende zien en meemaken.

Bootjes die vastliggen aan de kade deinen heen en weer, een flinke windhoos zorgt voor wapperende vlaggen en uithangborden aan de grachtenpanden, kibbelende stelletjes, tevreden gezichten nadat mensen een lunchcafé uitlopen en nog nooit zag je zoveel mensen per fiets voorbijschieten. Wij bleven logeren in The Hoxton, onze uitvalsbasis voor een weekendje Amsterdam. Een kamer met uitzicht op de grachten biedt je deze taferelen en daardoor zou je bijna niet meer van je kamer af willen komen.

Bijzonder overnachten in Amsterdam: The Hoxton Hotel

The Hoxton, Amsterdam

The Hoxton in Amsterdam is een parel. Gelegen aan de Herengracht in Amsterdam, te midden van het shopwalhalla de 9 Straatjes, vind je dit héérlijke, cozy, homy-feeling hotel. Het eerste dat opvalt wanneer je de lobby binnenstapt is het knusse gevoel. Door het verlaagd plafond, grote lounge chairs, gezellige hoekjes en de juist gekozen kleuren voor het meubilair doet het heel huiselijk aan.

Via de entree aan de Herengracht loop je deze vintage stijl lobby binnen. De kleden op de houten vloer en het design met klapstukken uit de jaren vijftig en zestig maken de lobby sfeervol. Achter de lobby bevindt zich Lotti’s. Lotti’s is een gezellig restaurant met een cocktailbar waar toeristen- maar ook Amsterdammers zelf de deur voor platlopen. Je ploft hier neer voor een koffietje, luncht of dineert bij Lotti’s of je bestelt een speciaalbiertje of cocktail met schaaltje nootjes en blijft tot in de late uurtjes hangen. Zoals je leest en proeft van de sfeer: overnachten in Amsterdam is zeker geen straf in The Hoxton.

Bijzonder overnachten in Amsterdam: The Hoxton Hotel

Bijzonder overnachten in Amsterdam: The Hoxton Hotel

De kamer

De 111 kamers die The Hoxton in Amsterdam rijk is omarmen de eigenaardigheden en historie van de oude kanaalhuizen. Van monumentale plafonds, tot dubbele douches, views op het kanaal en het behoud van houten balken. Wij verblijven in de Cosy kamer op de tweede verdieping met uitzicht op de gracht.

De kamer heeft (net als de andere kamers) een donkere vloer, accentkleuren en natuurlijke materialen zoals leer. Ik ben onder de indruk hoe de kamer geschilderd is. Daar is over nagedacht. Ook de kamer is knus, maar niet propperig klein en van alle gemakken voorzien. Door het hoge plafond oogt de kamer zeer ruimtelijk. De verschillende details en structuren maken het dat je een paar keer rond moet kijken voor je alles ziet en doorhebt. En hangen fotolijstjes, er staan oude boeken, grappige wekkertjes en een gezellig vloerkleed.

Ook aan de kleine details is gedacht: het is mogelijk om hier koffie en thee te zetten en dat laten ze je niet drinken uit saaie mokken. Ook wanneer je een wijntje of gin tonic voor jezelf inschenkt kan dat in chique glazen.

Dikke plus is hoe er is nagedacht over de stopcontacten naast het bed. Heel fijn voor het opladen van je telefoon of horloge. De douche is klein, maar heeft alles. Lekkere bodyzeep, shampoo, conditioner, een föhn en een industriële verwarmingsbuis die het geheel opleukt. Je kunt zowel gebruik maken van een regendouche als handdouche.

Grappig detail: iedere kamer heeft zijn eigen ‘buitenlamp’, van die kleine dingen die de plek uniek en grappig maken. Ja, qua design, luxe, gezelligheid en huiselijkheid zit je bij The Hoxton in Amsterdam goed.

Restaurant Lotti's Amsterdam

Restaurant Lotti's

Ontbijten bij Lotti’s

Voor het ontbijt zou je de deur niet eens uit hoeven gaan. S’ochtends ontvang je een ontbijtje in de Breakfast Bag gewoon aan de deur, daar zit een banaan, verse jus en wat granola in. Dat ontbijt bij restaurant Lotti’s raden we overigens wel enorm aan… dus na het uitslapen hup naar beneden (reserveer in het weekend voor de zekerheid een tafeltje) en bestel de eggs met avocado of de fluffy American pancakes, JUM!

Lotti’s zit beneden in- naast de lobby van het hotel. Hier schuif je aan voor het ontbijt, de lunch of het diner. Wanneer je gaat ontbijten en je bent in de mood voor zoetigheid, dan zijn de pannenkoeken zeker iets voor jou. Beetje energie nodig? Kies dan voor een vers sapje met groene groentes of een gembershotje. Van die laatste knap ik altijd enorm op – powerboost voor een dagje in Amsterdam.

Overnachten in Amsterdam

Faciliteiten in The Hoxton

In The Hoxton kun je niet alleen terecht wanneer je wilt overnachten in Amsterdam, het is ook de perfecte plek om een hapje te eten, een paar uurtjes te werken (yes, dat kan en mag hier!) of om je evenement te organiseren. Achterin in het hotel zit nog een aparte ruimte ‘The Apartment’. Hier kun je terecht voor werkvergaderingen, evenementen of een private dinner. De plek is prachtig, dus de inspiratie zal vloeien ;-). ‘S avonds een drankje doen met vrienden kan hier ook prima: elke zondagmiddag (tijdens de wintermaanden) zit hier een bandje en op vrijdagavond is er een DJ om je te voorzien van vrolijke deuntjes.

The Hoxton - The Apartment

Conclusie

The Hoxton is ontzettend comfortabel. Je bent hier van alle gemakken voorzien en aan vele details hebben ze gedacht. Van chille lounge chairs, tot ouderwetse schilderijen, bewaard gebleven houten balken en fancy kopjes en servies om drankjes uit te drinken op je hotelkamer. Ben je zoiets als tandpasta vergeten, dan meld je dat bij de receptie en organiseren zij het voor je. Ik kom hier absoluut nog eens terug wanneer we in Amsterdam willen verblijven, maar óók zeker voor een drankje in de lobby of om een middagje te werken.

Praktische informatie

De prijs voor een tweepersoonskamer begint bij €169,00 per nacht inclusief klein ontbijt in een tasje aan de deur. Een extra comfort ontbijt met kopje koffie? Dan schuif je beneden aan bij Lotti’s.

Hotel The Hoxton
Herengracht 255
1016 BJ Amsterdam
Nederland
Bekijk tarieven van The Hoxton.