8x kerstactiviteiten in Nijmegen

Kerstactiviteiten in Nijmegen

Een aantal weken geleden tipten we al 20 activiteiten om te doen in- en rondom Nijmegen. Nu de decembermaand zich weer heeft gemeld, is het de hoogste tijd om daar óók kerstactiviteiten in Nijmegen aan toe te voegen! Gezellig borrelen met collega’s, de mooiste kerstversiering spotten of een kerstmarkt bezoeken? Het kan allemaal!

1. Vier kerst in LUX
De dagen worden korter en de sfeerverlichting alsmaar uitbundiger. Dat betekent maar één ding: de feestdagen zijn just around the corner. Zin in een verwenmoment voor jezelf tijdens kerst? Vier je kerst dan in LUX. Voor een vast bedrag kijk jij drie films en eet je een heerlijk ontbijt of juist je diner bij LUX. Klinkt dit als kerstmuziek in je oren? Reserveren kan tot en met 16 december en dat doe je hier.

Google Maps brengt je naar het juiste adres: Mariënburg 38-39, Nijmegen.

2. Culinaire winterwandeling Nijmegen
Een winteruitje in Nijmegen om van te smullen: bij de Culinaire Winter Wandeling word je ontvangen met warme chocolademelk en een stuk Marikenbrood. Met een gids dwaal je door Nijmegen en neem je zo nu en dan plaats in een restaurant of café voor een bierproeverij en een glas wijn. Deze tour is extra gezellig in de decembermaand met al zijn versiering en duizenden lampjes in de stad. De tour is te boeken op elke gewenste dag en tijdstip.

Hier vind je meer informatie.

8x kerstactiviteiten in Nijmegen

3. Derde kerstdag snackfestijn Brebl
Vorig jaar kwamen er meer dan 25.000 reacties op dit feest en dat was ietsie té véél. Ben er dus op tijd bij dit jaar! Waar ik het precies over heb? Het derde kerstdag snackfestijn bij Brebl! Na 2 dagen vol familiaire verplichtingen is het derde kerstdag tijd om met de voetjes van de vloer te gaan en te genieten van onbeperkt friet, frikandellen en kroketten. En oh ja; do not forget your friends! Want dat is waar het allemaal om draait.

Diner + Silent Disco > €20,-
Diner + Silent Disco 6 pers. groepsticket > €17,50 p.p.
(+ Gratis fles prosecco bij groepsticket!)

Je vindt alle info op de Facebookpagina en tickets bestel je hier.

4. Winterwalk Nijmegen
Een rondleiding als winteruitje in Nijmegen? De gids van Nijmegen Evenementen neemt je in de Winter Walk mee naar bezienswaardigheden, inclusief lekkere warme choco of koffie. Éven opwarmen tijdens een wandeling door de oudste stad van Nederland is géén straf. De excursie is per groep te boeken op elk gewenste dag en tijdstip. Dit programma is inclusief: een wandeling met gids door Nijmegen en een warme drank tijdens de pauze!

Meer informatie vind je hier

5. Borrelen met wijn bij wijnbar van het jaar; Wijn bij Arentz
Ze zijn pas amper een jaar open (oktober 2018) en nu al uitgeroepen tot wijnbar van het jaar 2020. Dat is een hele knappe prestatie! Echte wijnliefhebbers halen hun hart hier op. Veel verschillende soorten wijn voor aantrekkelijke prijzen. De service is goed, prettig en zeer kundig. Bij elke wijn hoort een verhaal. Als je al nieuwsgierig was naar deze wijnbar, dan is dit wel het moment om te gaan proeven en proberen ;-). Kun je daarna nog beslissen welke wijn het wel of niet haalt voor het kerstdiner of de nieuwjaarsborrel.

Je vindt Wijn Bij Arentz hier: Hertogstraat 86, Nijmegen.

8x kerstactiviteiten in Nijmegen

6. Een wandelronde kerstversiering spotten in het donker
Ja, dit is een must in de binnenstad van Nijmegen! Want er zijn een aantal hotels en cafés die mega hun best doen om de stad op zijn meest florissant te laten zijn tijdens de feestmaand. Met alle ballen, lichtjes en sfeervolle deuntjes is het heerlijk om hier na het shoppen of na het eten een rondje langs te lopen. Deze plekken sla je zeker niet over: Manna, Hotel Blue, Toon, Fresca, Het Arsenaal en de Hezelstraat.

Route door Nijmegen
Blue, Toon, Fresca, Arsenaal, Hezelstraat (Lange en Stikke), MANNA en terug naar Blue.

7. Schaatsen Triavium:
Het Triavium ligt niet in de binnenstad van Nijmegen maar met de auto, bus of trein kun je er heel makkelijk komen. Schaatsen is toch wel het ultieme winteruitje, nietwaar? Kijk vooraf op de website om te zien of er extra (of juist niet) activiteiten zijn in verband met de kerstvakantie bijvoorbeeld. Het Triavium is leuk voor een kinderfeestje, maar óók om je date eventueel mee naartoe te nemen;-).

8. Winterfair bij de Smeltkroes 14 dec
Op 14 december opent iedereen zijn deuren bij De Smeltkroes. Net vóór de kerstvakantie pakken ze hier nog eens goed uit. En dat is een ideaal moment voor last minute kerstcadeautjes. Bekijk werkplaatsen van een ontwerper, meubelmaker, instrumentenbouwer of smid offf sluit aan bij een van de vele workshops (ook leuk voor kids!). Uiteraard is deze fair niet zonder muziek, borrels en veel gezelligheid. 14 december van 14.00 – 19.00.

Je vindt de Winterfair hier: De Smeltkroes
Waalbandijk 16, Nijmegen.

20x leuke dingen doen in Nijmegen