Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, de stad die onlosmakelijk verbonden is met het drama van Romeo en Julia. De stad die staat voor de liefde. De stad waar ik al jaren van droom, de stad die ik moest bezoeken. Ik kende Verona (het verhaal van Romeo en Julia) van mijn geschiedenislessen. Wie heeft daar niet over ze gehoord? Maar ik heb de stad laten varen, hem gelaten voor wat het was. Totdat Verona terug kwam tijdens mijn stage in Italië. Vol lof was iedereen over deze kleine, maar mooie en authentieke stad. Zijn balkonnetjes vol bloemen, zijn historische binnenstad, zijn ijsjes, zijn wijn en zijn romantisch voorkomen. De stad liet me niet meer los. Ik zag foto’s, ik las verhalen, maar Verona werd nog lange tijd niet tastbaar.

Ik moest het zien, ik moest het voelen, proeven, er zijn, het meemaken. Verona voelde als een onbekende liefde die ik zo graag wilde ontmoeten. Ik wilde hem kunnen koesteren, vangen, in mijn hart stoppen en niet meer loslaten. Verona was als een echte droom. Het is niet op een hand te tellen hoe vaak ik ‘bijna’ een ticket in mijn hand had om erheen te vliegen. Maar iets hield me tegen. Nu ik Verona heb mogen ontmoeten kan ik plaatsen wat het was. Je moet deze stad niet alleen bezoeken als je een liefde hebt om het leven mee te delen en vieren. Deze stad behoor je samen binnen te treden. Het gevoel moet je delen.

Onze dag begint fijn. We lopen richting het Piazza Bra en vallen daar letterlijk met onze neus in de vers gemaakte boter. Dit weekend viert Verona het Food Festival. Kraampjes met verkopers uit heel Italië staan op deze markt om met trots hun streekproducten te verkopen. Van chocolade tot risotto en van aardbeien tot chocolade tot crostini’s, pizza’s en kazen. We kijken onze ogen uit, ruiken alle heerlijkheden en proeven van alles wat. Zoveel als we op kunnen.

Met ronde buikjes vervolgen we onze route door de stad. Verbazen ons over de vele balkonnetjes met bloemen, zien Casa di Giulietta, eten nog een ijsje, drinken wijntjes op het terras en genieten van elke minuut dat we door deze stad van de liefde lopen. We eindigen in de stromende regen midden op een brug en worden nog net niet meegesleurd door de wind de rivier in. We mopperen wat, maar moeten ergens ook wel weer lachen. Hoe cliché en hoe romantisch is dansen en zoenen in de regen ;-)?

Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen als je een dag in Verona bent? Lees hieronder dan verder voor mijn tips.

Food Market in Verona, Le Piazze Dei Sapori, Italie, Food, Reizen

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Bezoek:
Piazza delle Erbe. Dit is een van de mooiste pleinen van Verona. Vroeger lag hier het Romeinse forum, tegenwoordig is dit een levendig marktplein waar je kunt struinen over de wekelijkse versmarkt, souvenirs koopt en wijntjes (of een koffie) drinkt op de terrassen er rondom heen. Piazza delle Erbe heeft aan alle kanten prachtige gebouwen staan, die het bewonderen op zich al waard zijn.

Piazza Bra. Dit plein is het groene hart van de stad met daarom heen indrukwekkende gebouwen, veel terrasjes en restaurants en het tweeduizend jaar oude amfitheater. De combinatie zorgt voor een prachtige sfeer op deze plek. Wie geluk heeft geniet mee van een van de vele opera’s die vanuit de arena klinken. Een kaartje bestellen voor de avondvoorstelling kan ook. Helaas zelf geen tijd voor gehad, maar iedereen uit mijn omgeving die er is geweest, was vol lof.

Het Amfitheater/ de Arena. Ongeveer tweeduizend oude amfitheater is het bekendste bouwwerk van Verona. Jaarlijks komen duizenden toeristen speciaal vanwege de arena naar Verona. Niet alleen om het amfitheater te zien, maar vooral van de opera-uitvoeringen te genieten (let op, in de zomermaanden).

Via Mazzini Als je gaat winkelen dan is dit je straat. Het begint aan het Piazza Bra en loopt via Via Capello naar het huis van Juliet. Veel modeketens als de Zara en de Mango, maar ook Louis Vuitton en Gucci hebben hier hun deuren voor je geopend.

Torre dei Lamberti Op diverse plekken in de stad heb je een prachtig uitzicht over Verona. Een van de beste plekken is echter de Torre dei Lamberti. Deze toren die stamt uit de twaalfde eeuw biedt vanaf twee verschillende hoogtes een panoramisch uitzicht over de stad.

Casa Di Giulietta Met stipt op nummer een (voor mij persoonlijk dan). Door zijn rijke geschiedenis, zijn vele verhalen. Het huis van Julia stond al jaren op mijn lijst en een glimlach toen ik er éindelijk was kon ik niet onderdrukken. Julia is van de hoofdpersonages uit de romantische liefdestragedie Romeo en Julia van William Shakespeare. Juli is de enige dochter van Capulet, de nestor van de familie capulet.Van haar ouders moet ze met Graaf Paris trouwen, maar haar hart ligt bij Romeo.

Ponte Pietra. De Ponte Pietra is de oudste en bekendste brug van Verona. Deze brug biedt je een fantastisch uitzicht over de stad, maar dat is niet het enige. Deze brug wordt gebruikt door stelletjes om hun eeuwige liefde te symboliseren.

Door de Food Market hebben wij (helaas) geen leuke restaurantjes ontdekt in deze korte tijd. De Food Market bood ons alle liefde aan op het gebied van eten en drinken. Mijn tip? Wil je Verona graag zien, maar kun je nog even wachten? Dan is het een echte aanrader om te boeken in april wanneer het Food Festival plaatsvindt.

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona Italie

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, Italie, Romantisch weekend weg

Verona, Italie, Romantisch weekend weg