Een week in de Dolomieten, Italie, Dolomieten, Wandelen, Hiken, Vakantie, Sportieve vakantie Italie

Een week in de Dolomieten

Afgelopen week was ik samen met mijn schoonfamilie op vakantie in de Dolomieten. Écht vakantie was het deze week en wat hebben we daarvan genoten! Van (te) veel glazen Aperol Spritz tot kaiserschmarrn, veel kopjes cappuccino, pasta’s en een toetjesbuffet om het af te sluiten. Gelukkig was er elke dag een wandeling door de bergen om de kilo’s op de weegschaal nog iets te verminderen, maar op de gezonde tour moeten we aankomende week zeker. Het hoogte punt was toch wel de Panascharte (steile berg inclusief klimmen met behulp van staalkabels om jezelf aan vast te houden) waar ik (we?) met knikkende knieën omhoog zijn gelopen, dat was een overwinning! Nieuwsgierig naar wat beelden van deze week? Lees dan gauw verder.

Een week in de Dolomieten, Italie, Dolomieten, Wandelen, Hiken, Vakantie, Sportieve vakantie Italie

Wat een schattige kamer hebben we he? Het hotel waar mijn schoonouders al 13 jaar komen heeft flink zijn best gedaan en alle kamers vernieuwd. Heel modern door al het hout in de kamer, maar toch met een touch Sud-Tirol erdoorheen, dat vinden we leuk! In de schattige mand zitten onze badjassen en badslippers die bedoeld zijn om aan te trekken voor je richting het zwembad en de saunaruimte gaat.

Vorige week zondag na een autorit van 11 uur waren we maar wat blij om het bed in te duiken. Gelukkig voor mij lag het bed heerlijk, want de maandag heb ik een dag in de bergen over moeten slaan. Van zondag- op maandagnacht werd ik geveld met een hevige buikgriep en sliep ik helemaal niet. Dat heb ik die middag ingehaald en gelukkig voelde ik mijzelf ‘s avonds weer een stuk beter. Er werd trouwens goed voor mij gezorgd, een ontbijtje die mijn schoonmoeder en vriend kwamen brengen en tussentijds berichtjes of het al beter ging. Dat is fijn!

Dinsdagochtend vertrekken we met zijn alle richting Sellajoch. Daar beginnen we met een pittig stuk stijl omhoog en rusten we daarna meteen met een kopje cappuccino. Onderweg genieten we van de geweldig mooie bergtoppen waar nog sneeuw op ligt, pakken we de drone er regelmatig bij en klikken we véél te veel foto’s. Voor de lunch eet ik een soepje en tussendoor wat zoute dropjes. Ik merk dat mijn lichaam best wat moeite heeft met deze tocht en dat mijn vocht-en zoutgehalte door de buikgriep niet erg hoog zijn. Een mooie, maar ook zeker pittige dag!

Woensdag vertrekken we samen naar Santa Christina. Samen met mijn vriend loop ik een iets minder pittige route dan de rest, ik merk dat ik nog iets rustiger aan moet doen. Vinden we niet zo erg, want nu pakken we extra vaak de drone erbij om mooie beelden te maken. We zijn op tijd terug. We drinken nog wat bij het hotel en gaan dan richting Sauna wanneer iedereen terug is. We overnachten trouwens in Hotel Genziana waar we ook elke avond genieten van een (5) gangen diner. We slaan regelmatig een gang over, want het is toch wel wat veel om dat elke avond allemaal te eten. Het eten is overigens altijd goed! Zowel het eten als de overnachting hier zijn een aanrader.

Een week in de Dolomieten, Italie, Dolomieten, Wandelen, Hiken, Vakantie, Sportieve vakantie Italie

Een week in de Dolomieten, Italie, Dolomieten, Wandelen, Hiken, Vakantie, Sportieve vakantie Italie

Donderdag gaan wij met zijn vieren (zie hierboven) op pad. Het plan was de stad Merano te bezoeken, maar uiteindelijk zijn we alle tijd kwijt aan het kasteel en de tuinen van Sisi in Merano. Een geslaagd en leuk uitstapje als je daar in de omgeving verblijft tijdens je vakantie.

Vrijdag maken we de klim op de Panascharte. Een ontzettend mooie, maar voor mij ook enge ervaring, haha. Toch is het echt de moeite waard deze klim/hike te maken als je naar deze regio komt om te wandelen. Om onze overwinning te vieren (eet ik) een flink bord kaiserschmarrn en drink ik een flink glas Veneziano (lijkt op een Aperol Spritz). Ook de rest geniet van een goede lunch met spek, ham en veel kazen of een bord friet met schnitzel.

Het is overigens niet altijd zo mooi blauw hier in de Dolomieten hoor! Vooral in de ochtend is er regelmatig dichte mist en regen is ook heel gewoon. Wij hebben geluk, want we hebben maar een dag een half uurtje last van dikke druppels op onze blote armen en benen. Er wordt altijd aangeraden een jasje, vest of regenjas mee te nemen naar boven, dus ik had mijn mooie mooie regenjas van hip in de regen niet voor niets mee in mijn rugzak elke dag! Hier kon ik hem mooi tevoorschijn halen… ben ik niet de mooiste bloem van het hele bos? Ik ben helemaal verliefd op mijn regenjas! Precies lang genoeg, niet zo een ouderwetse jas die je vroeger naar school niet aan wilde, maar wel een beetje dat meisjesachtige waar ik dol op ben! Yes, Im one happy girl, zelfs in de regen.

Bij terugkomst van deze wandeling nemen we nog een duik in het zwembad, een rustmomentje in het stoombad en sluiten we af met een mintdouche.. je voelt je daarna als herboren, maar je huid tintelt ook een beetje alsof je Dampo hebt opgesmeerd. Bijzonder, maar lekker.

hip in de regen

Een week in de Dolomieten, Italie, Dolomieten, Wandelen, Hiken, Vakantie, Sportieve vakantie Italie

Zaterdag is mijn lief jarig en dat wordt gevierd met een kroegentocht! We wandelen zo’n 8km (wat weinig is vergeleken met andere dagen) en we genieten vooral van biertjes, cappuccino’s en glazen Aperol Spritz. Het cadeau dat ik mijn vriend gaf is afgelopen week al volop in gebruik geweest en we hopen dat er mooie beelden mee gemaakt zijn (de GoPro Hero). We eten weer kaiserschmarrn en wandelen na de lunch richting de skilift om de dag op het terras van het hotel af te sluiten. Tijdens deze vakantie was trouwens mijn nieuwe rugzak voor het eerst mee. Het is een gewaagde kleur, maar hij is enorm handig! Twee zijvakken voor o.a. flesjes water, een voorvak, een kleine vakje met rits aan de bovenkant en een groot vak waar precies spullen voor een dag hiken of wandelen inpassen (boek, regenjas, hamamdoek, eten). Hier vind je meer Rugzakken voor op reis.

De zondagmorgen (gister) zijn we om 06:00 opgestaan om de laatste spullen in te pakken en vroeg te ontbijten. De autorit duurt zo’n 11 uur en rond 19:30 zijn we thuis. We sluiten de dag met zijn alle én een portie frietjes af. Mijn goede bedoelingen om deze post daarna nog te schrijven zijn mislukt… want bij thuiskomst ben ik in een héééle diepe slaap gevallen.

Deze week ga ik het huis een flinke opruimbeurt geven, heb ik heel wat blogjes die ik moet en wil schrijven, is mijn diploma-uitreiking, ga ik op kraambezoek en pak ik aan het eind van de week onze koffer weer in om naar Brugge te gaan.

Vandaag is mijn lieve mama jarig en daarom proosten we een keer extra richting daarboven, op onze allermooiste engel en brengen we een bezoek aan het kerkhof.

Wat zijn jullie plannen?

Een week in de Dolomieten, Italie, Dolomieten, Wandelen, Hiken, Vakantie, Sportieve vakantie Italie
 

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.