met de boot naar Engeland Foto DFDSseaways.nl

Met de boot naar Engeland

Heb je er wel eens aan gedacht om met de boot naar Engeland te varen en daar te genieten van een autovakantie? Wanneer wij denken aan een vakantie naar Engeland, dan gaan we er al snel vanuit dat we het vliegtuig pakken naar Londen. Toch is en heeft Engeland zoveel meer dan alleen Londen en zijn er tal van mogelijkheden jezelf vanuit Nederland te verplaatsen naar Engeland; zo ook met de boot!

Vanuit Nederland is het ongeveer 3 tot 4 uur rijden naar Duinkerken of Calais. Hier zet je de auto op de boot en ben je binnen maximaal 2 uur in Dover. Je hebt heel wat mogelijkheden om dagelijks naar de overkant te gaan, want er zijn maar liefst 54 overtochten per dag naar het Zuiden van Engeland! Bezoek je het Noorden dan vertrek je vanaf IJmuiden richting Newcastle en overnacht je aan boord terwijl het schip je naar de plek van bestemming brengt.

Op zoek naar een fijne overnachting in Newcastle? Wij zijn fan van het Sleeperz Hotel!

Roadtrippen met de auto

Zin in een autovakantie in het Zuiden van Engeland? Wat dacht je van Cornwall? De zee is er helder blauw. Tel daar palmbomen en brede zandstranden bij op en je waant jezelf in tropical paradise! Iets wat niet veel mensen verwachten of weten van Engeland.

Zin om iets Noordelijker te rijden en op citytrip te gaan? Geen probleem. Van Dover ben je met de auto binnen 2 uur in Londen! Zoek een hotel of appartement net buiten de stad met parkeerplek en dwaal een aantal dagen in- en rondom Londen.

Op zoek naar een meer romantische en idyllische plek? Dan is Costwolds echt wat voor jou! Costwolds lijkt wel een kneuterig prentenboek of een ouderwetse postzegel. Op elke hoek van de straat vind je er een schattig huisje, ouderwets bakkertje of een op-en-top English Tea Room.

met de boot naar Engeland Foto DFDSseaways.nl

Met de boot naar Engeland Foto DFDSseaways.nl

Waarom met de auto naar Engeland?

Zodra je de spullen hebt ingepakt in de auto begint je reis. Geniet van de autotocht naar Calais of Duinkerken en vaar dan lekker ontspannen richting het Zuiden van Engeland. Hoe fijn is het om de vrijheid te hebben je eigen auto mee aan boord te nemen? Met de boot naar Engeland is voor zowel jong- als oud ideaal en perfect wanneer er iemand in de familie is die niet graag of helemaal niet wil vliegen. Engeland is een héérlijke en een toffe bestemming om in de vakantie drie weken roadtrippend door heen te reizen.

Zijn jullie wel eens met de auto op de boot naar Engeland gevaren?