Antwerpen Foodguide

Wij vinden Antwerpen een heerlijke stad! Toch was het voor ons laatste bezoek al ruim 1,5 jaar geleden dat we er heen zijn gegaan voor een citytrip. Toen er voor een nieuw concept een mogelijkheid ontstond om samen te werken met Toerisme Vlaanderen hebben we onze spullen gepakt en zijn we richting Antwerpen gereden! De reden waarom we er niet zo vaak komen als (ik voornamelijk) zou willen, is door de vele mooie reizen die we de afgelopen jaren hebben mogen maken. Op dit moment zijn we juist wat meer rondom onze eigen omgeving en is een weekendje weg naar onze zuiderburen precies wat we zo nu en dan nodig hebben. Ga je binnenkort naar Antwerpen en wil je bij de leukste foodspots wat eten? Ben je op zoek naar een tof tentje voor het ontbijt, de lunch of het diner? Wij tippen graag 10 leuke hotspots voor je!

Antwerpen Foodguide

Antwerpen Foodguide

1. Ontbijten en overnachten bij Hotel Les Nuits

Hotel Les Nuits is een uniek boetiekhotel, gelegen in het hartje van Antwerpen. Door de centrale ligging is het de ideale uitvalsbasis voor zowel citytrippers als zakenmensen. De bedden liggen héérlijk en de kamers zijn klassiek/modern ingericht. Je hoeft hier niet persé te overnachten om te kunnen genieten van het uitgebreide ontbijt. Het is mogelijk om hier ‘los’ een (champagne) ontbijt te boeken en te genieten van verse eitjes, broodjes, yoghurt met noten, een verse jus en smoothies.

Adresgegevens:

Hotel Les Nuits
Lange Gasthuisstraat 12
2000 Antwerp

2. Ontbijten bij Tinsel

Een van de leukste ontbijttentjes in ‘T Zuid is zonder twijfel Tinsel! Ze gaan om 08:30 open, dus wanneer je vroeg op bent in het weekend en graag buiten de deur wilt ontbijten ben je hier aan het goede adres. Een klein tentje waar je als je een goede plek weet te veroveren heerlijk zit met een heerlijk broodje en goede kop koffie!

Adresgegevens:
Tinsel
Vlaamse Kaai 40
2000 Antwerpen

Antwerpen Foodguide

Antwerpen Foodguide

3. Ontbijten of lunchen bij Barnini

Barnini is wellicht wat gehyped door de trend die in de crisis enorm is gegroeid. Goedkoop eten, interieur uit de kringloop en goede koffie. Hoewel ik blij ben dat deze trend langzaamaan weer plaats maakt voor nieuwe ideeen, is dit wel een gezellig en knus tentje om plaats te nemen voor een simpel broodje en een goede kop koffie.

Adresgegevens:

Barnini
Oudevaartplaats 10
2000 Antwerpen

4. Broodjes van Van Opstal & Van Boxel

Een luxe bakkerij die je door heel België vindt. Verse broodjes, lekkere chocolaatjes of nog beter: de goddelijke taartjes. Zin om een broodje op de hand te eten? Of heb je een appartement gehuurd voor het weekend? Dan zou ik die taartje niet laten staan…

Adresgegevens:
Van Opstal & Van Boxel
De Keyserlei 49
2018 Antwerpen

Antwerpen Foodguide

Antwerpen Foodguide

5. Chocolaatjes bij DelReY

Voor taartjes waar je je vingers bij af kunt likken of voor héérlijke chocolaatjes die je als traktatie weer meeneemt de koffer in en uitdeelt aan de familie thuis. DelReY kan je helpen aan luxe hapjes voor bij de thee.

Adresgegevens:
DelReY
Appelmansstraat 5
Antwerpen

6. Een kop thee of koffie bij Cuperus Koffie

Als je door de (winkel) hoofdstraat van Antwerpen dwaalt en je hebt vermoeide benen en voeten die echt even rust nodig hebben, dan ga je voor een kop thee of koffie naar Cuperus Koffie. Duik deze zijstraat in om even bij te komen van de drukte.

Adresgegevens:
Cuperus Koffie
Sint Katelijnevest 51,
2000 Antwerpen

7. Een warme wafel van Désiré de Lille

Er zijn tal van manieren om een dag bruisend in Antwerpen door te brengen. Zowel vroege vogels als nachtraven vinden er hun vertier. Een ding heeft een ieder die Antwerpen of België bezoekt gemeen: de geur van versgebakken wafels, pannenkoeken en Lacquemants kan niemand weerstaan! Bij Désiré De Lille geniet je van een wafel op de hand of neem je plaats in de tearoom.

Adresgegevens:
Schrijnwerkersstraat 14,
2000 Antwerpen

8. Gin & Tonics, wijn, bier en hapjes in de Super Mercado

In hartje Antwerpen, op het kruispunt van het historische stadscentrum, het modekwartier en de winkelstraten, vind je (Super-) Mercado. De eerste echte food market in België met daarnaast plaats voor evenementen en cultuur.

We brengen het concept van de overdekte food markets en hun feestelijke, zuiderse marktsfeer naar Antwerpen. Dit naar voorbeeld van de Torvehallerne in Kopenhagen, de London Food Hall en Mercado de San Miguel in Madrid. Van een ding ben je hier absoluut verzekerd: een middag of avond plezier!

Adresgegevens:

Super Mercado
Groenplaats 43
2000 Antwerpen

Antwerpen Foodguide

Antwerpen Foodguide

Antwerpen Foodguide

9. Biertjes drinken bij de Antwerpse Stadbrouwerij

Wil je jezelf trakteren op een unieke belevenis? Dan is stadsbrouwerij De Koninck echt een aanrader! De brouwerij is nog niet zo heel lang geleden vernieuwd. In 10 interactieve ruimtes ontdek je alles over De Koninck. Dit is een van de leukste plekken om meer te leren en ontdekken over eten/drinken waar wij zijn geweest. Het bier komt echt ‘tot leven’ en dat maakt het een tof uitje. De biertjes die je bij afsluiting mag proeven zijn alles behalve vervelend ;-).

Adresgegevens:

Stadsbrouwerij De Koninck
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen

10. Dineren bij Roest op ‘T Eilandje

Wanneer je bij Roest binnenloopt vind je het wellicht of héél tof of iets te veel van het goede. De inrichting is zoals we dat in hedendaagse termen noemen ‘Very instagrammable’. Wij hebben genoten van de inrichting, omdat het met zorg is gedaan en er toffe items te zien zijn in het restaurant. Het eten wordt mooi gepresenteerd en is prima van smaak.

Adresgegevens:

Op ‘t Eilandje @ MAS
Sint-Aldegondiskaai 64
2000 Antwerpen
&nbsp:

Wat zijn jullie tips om te ontbijten, lunchen of dineren in Antwerpen?