Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België Wanneer wij pizza’s of een pasta eten in het buitenland (Italië even daargelaten bij deze zin), dan doen we dit meestal omdat we snel wat willen eten en een pizza of pasta meestal ‘wel prima’ is. Geen culinaire hoogstandjes, maar een maaltijd die prima door kan gaan voor het diner. Zo ook in Brugge. Op afspraak lopen we rond 18:00 met zijn vieren binnen bij Amunì. Zin in een stuk pizza en een wijntje hebben we wel. Het is héét dit weekend in Brugge en een verkoelend drankje en een hapje na onze kilometers van vandaag zijn meer dan welkom.

We worden vriendelijk welkom geheten en eigenaresse Martina schenkt ons een aperitief in. Er volgt een uitleg over de starters, de pizza’s en pasta’s. Alle pasta’s worden handgemaakt en de pizza’s worden bereid met een bodem van zuurdesem. Dit zorgt ervoor dat je na het eten van de pizza ‘lekker vol’ zit, maar je niet het gevoel hebt dat het zwaar op je maag ligt. Dat klinkt goed en onze nieuwsgierigheid is gewekt. Bij Amuní komen de koks het eten brengen en zij spreken je aan in het Engels. Waarom? Omdat het echte Italianen zijn. Dat doet ons foodie hart deugd.

Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België

Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België

We bestellen een vlees-kaasplank als starter die goed smaakt. We delen de plank met zijn vieren en bestellen als hoofdgerecht drie pizza’s. Het zijn gróte pizza’s en er wordt al aangegeven dat ze in combinatie met een starter makkelijk gedeeld kunnen worden. De pizza’s op de menukaart zijn verdeeld in drie categorieën: Pizze Rosse (met tomaten), Pizze Bianche (Pizza zonder tomaten, met Fior di Latte (mozzarella)) en Pizze Gourmet (Voorgesneden gourmetpizza). Uit alle drie de categorieën bestellen we één pizza. We vragen om advies voor de wijn en drinken daarom verschillende wijntjes bij de verschillende pizza’s.

We zijn verrast wanneer we een hap namen van onze eerste pizza. Blij verrast. Want dit smaakt heerlijk. Dit is mogelijk de beste pizza die we (alle vier!) tot nu toe ooit hebben geproefd en gegeten. Het is als een pareltje voor de smaakpapillen. Het beleg van de pizza, maar ook het deeg. En eerlijk is eerlijk, na het eten van de pizza’s hebben we niet dat ‘zware baksteen’ gevoel in onze maag. We eten nog een dessert en sluiten af met een kop koffie. Het dessert valt wat tegen na de grandioze smaaksensatie van de pizza’s, maar dat nemen we voor lief omdat we verder echt fantastisch hebben gegeten.

+Punten:
– De sfeer,
– De menukaart,
– De innovatieve ideeen (zuurdesem + home-made),
– De smaak en structuur van de pizza’s,
– Zeer vriendelijke personeel,
– Italiaanse koks.

-Punten:
– Het dessert viel qua smaak wat tegen ten opzichte van het andere eten.

Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België

Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België

Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België

Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België

Eten in Brugge: Amuni, de beste Italiaan van België

 

Je vindt Amuni hier:

 

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram.