Travel, Bruges, Belgium, Tips

1. Romantisch weekend weg

Als je een romantisch weekend weg zou willen met je geliefde, maar een ticket naar Venetië is wel erg duur en Parijs vind je net wat ver, dan is Brugge de absolute must go.

Door de vele bruggetjes, reien, schattige huisjes, oude gevels, de geur van chocolade en de paardenkoetsen die hier door de stad rijden, voel, proef en ruik je de liefde al van ver.
De knusse terrasjes, warme cafeetjes en sfeervolle restaurantjes doen je smaakpapillen door hun fijne eten stillen. Een mosselpanneke om te delen met zijn twee zal de liefde alleen nog maar aanwakkeren.

Travel, Bruges, Belgium, Tips

Travel, Bruges, Belgium, Tips

2. Eten en drinken… en nog een glaasje

Dat je in België fijne frietekes en zeer verse mosselen kunt eten zal jullie wellicht bekend zijn. Dat men daar van een goed potje bier houdt en niet vies is van alcohol zal ook niet zo maar uit de lucht komen vallen nu je dit leest.

Toch wil ik benadrukken, dat je ook in een romantisch weekendje Brugge, niet alleen je hotelkamer moet bekijken, maar zeker op pad moet gaan en de tijd moet nemen voor een heerlijke lunch en uitgebreid diner.
Friet, vis, chocolade (als toetje dan he!), een Belgische wafel, gepofte aardappelkes met een bief en daarnaast een fijn glas wijn of een groot glas Brugse zot.

Travel, Bruges, Belgium, Tips

3. Voor zijn rijke, maar vooral mooie geschiedenis

Een bezoek aan dit Historische plaatsje laat niemand onberoerd. De trapgevels, leie straten en schilderachtige stadsgezichten, ja Brugge ademt cultuur en geschiedenis. Deze rijke geschiedenis maakt van Brugge een stad op mensenmaat.

Daarnaast heeft Brugge ook het label van werelderfgoedstad. Niet een of twee monumenten, nee de hele stad Brugge en daar zijn de Bruggenaren maar al te trots op. Wie een stap waagt door de poorten neemt een sprong in het verleden. Elk element verwijst naar de geschiedenis van deze Hanzestad.

Travel, Bruges, Belgium, Tips

4. Omdat shoppen ook heel fijn is

Je kunt genieten van heerlijk eten, een glaasje wijn en knusse straatjes, maar ook de leuke boetiekjes in Brugge zijn zeer de moeite waard. Ik kan je verklappen dat een goed gevulde portemonnee misschien een must is, maar alleen al om te kijken en de stoffen even aan te raken moet je even naar binnen. In de solden scoor je hier wellicht nog een item voor een aardig prijsje.

Daarnaast hebben ze ook gewoon een Mango en een Zara, woonwinkels, theewinkels, winkels met spulletjes voor in bad, de keuken etc. dus ook op shopgebied is er voor ieder wat wils!

Travel, Bruges, Belgium, Tips

Travel, Bruges, Belgium, Tips

5. Om ten huwelijk gevraagd te worden

NEE! Voor dat jullie denken dat ik een hopeloze romanticus op de bank heb zitten die me daar met een diamanten ring ten huwelijk heeft gevraagd (soms zou ik willen van wel;)).

Maar Brugge staat bekend omdat hij de oudste Diamanten handelsstad is van Europa. Op vele plekken verkopen ze de meest mooie sieraden. Waar wellicht een hele mooie verlovingsring bij zou kunnen zitten. Ook zijn er genoeg plekjes die je nooit meer zult vergeten als hij (of zij!) daar voor je op de knieën gaat.

Travel, Bruges, Belgium, Tips

Travel, Bruges, Belgium, Tips

Wat zijn jullie ervaringen met Brugge? En welke tips zouden jullie mee willen geven? Ik lees ze graag in de comments! Of laat een berichtje achter via Instagram!