Inpaklijst voor een weekend weg (met het vliegtuig)

inpaklijst voor een weekend weg

Een inpaklijst voor een weekend weg: dat is natuurlijk per bestemming een andere lijst. En hoewel de bestemming zeker invloed heeft op de items die je meeneemt tijdens het weekend, zijn er spullen die eigenlijk altijd wel terugkomen. Zo blijft het voor lastig om überhaupt te kiezen hoeveel setjes kleding er mee gaan – want wat is écht nodig? De één zegt dat twee setjes voldoende is ‘want je bent er maar zo kort’, de ander propt het liefst tien setjes kleding in de tas ‘omdat je nooit weet wat je allemaal gaat doen en wat je te wachten staat’ of ‘omdat je dan kunt kiezen waar je jezelf fijn bij voelt’. Ik ben absoluut van het laatste kaliber.

Ik heb van die dagen dat ik mezelf op en top voel in een mooie jurk, maar dat kan ‘s avonds of de ochtend erna weer totaal anders zijn. Het ligt aan mijn ‘mood’ – en ik kleed mij graag naar mijn ‘mood’. Ondanks dat ik graag (veel) te veel kleding meeneem, heb ik daar de afgelopen jaren wel mijn draai in gevonden. Zelfs op momenten dat er maar een mini-koffer a 10kg mee mag het vliegtuig in.

Inpaklijst tips

Inmiddels kan ik een stuk beter inpakken dan een aantal jaar geleden. Ik denk dat je óók hier leert door het vaker te doen ;-). Ik heb lijstjes voor warme bestemmingen, voor koude bestemmingen, voor natte bestemmingen en dat scheelt mij vaak heel wat stress. Die lijstjes zijn vrij volledig en zodra ik tijdens de reis merk dat ik iets mis, gaat het op de lijst voor een volgende keer. Het komt trouwens vaker voor dat ik alsnog iets té veel bij mij heb, dan dat we iets missen. Maar zoals hier te lezen is in de blog met onze inpaklijst voor IJsland, vergeten we ook wel eens hele essentiële dingen als regenkleding op een onvoorspelbare bestemming, waar regen aan de orde van de dag is…

De inpaklijsten bestaan uit verschillende ‘secties’. Een lijst met kleding, een lijst met geldzaken en reisdocumenten, verzorgingsproducten, de apothekerstas en zo nog een aantal meer. Je vindt in dit artikel een zo volledig mogelijke inpaklijst voor een weekend weg.

#1. Reisdocumenten en geldzaken

– Paspoort (+ kopieën, als hotels om een scan vragen, leveren we altijd een kopie in waar ook KOPIE doorheen staat geschreven)
– Creditcard
– Pinpas
– Random Reader
– Cash (zorg voor wat euro’s en eventueel al iets van de lokale valuta)

– Lijstje met noodnummers
– Rijbewijs (en internationaal rijbewijs)
– Verzekeringspapieren
– Vaccinatieboekje

Op de telefoon
Vliegtickets
– Reserveringen
Visum / ESTA/ ETA
– Offline download van stad/gebied op Google Maps

Paklijst

#2. De apothekerstas

Deze apothekerstas bevat producten die nodig kunnen zijn tijdens een weekendje weg. Ga je voor langere tijd op reis, de jungle in, naar de tropen of op safari, dan komen daar andere dingen bij natuurlijk!

Zonnebrand
– Paracetamol
– Diarreeremmers
– Pillen tegen reisziekte

– Anticonceptiepil
– Pleisters
Oordopjes
– Medicatie (als je die normaal ook gebruikt)

#3. Verzorgingsproducten

Toilettas
Tandenborstel
– Tandpasta
– Deodorant
– Gezichtscrème
– Kam/borstel/haarelastieken

– Make-up/make-up remover
– Gel
– Bril/lenzen
– Tampons/maandverband
– Douchegel/shampoo – meestal als je in een hotel verblijft is het daar aanwezig, als je het fijn vindt je eigen favorieten mee te nemen, dan pak je dat in natuurlijk.

#4. Kleding

Kleding is er afhankelijk van de bestemming en het seizoen. Ga je naar Italië in de zomer of naar Noorwegen in de herfst? Bezoek je Ibiza in november of in augustus? De temperatuur en het klimaat zijn bepalend. Maar dit zijn de basics die vrijwel altijd meegaan.

– Shirt met korte mouwen
– Shirt met lange mouwen
– Jurkjes/rokjes
– Hemdjes
– Één of twee lange broeken
– Een korte broek
– Riem
– Ondergoed
– Sjaal
 

– Sokken
– Pyjama
– Zonnebril
– Sneakers/wandelschoenen/nette schoenen
– Jas (afhankelijk van het seizoen en eventueel een regenjas)
Paraplu
– Een trui of een vest
– Badkleding

Inpaklijst voor een weekend weg

#5. Camera/telefoongear

Camera
– Batterij (+eventueel extra batterij)
– Oplader camera
Lege SD kaart
– Eventueel verschillende objectieven
E-reader

– Beschermhoes/regenhoes voor je camera
– Statief
GoPro
– Telefoon
– Telefoonoplader
Powerbank

#6. Extra’s

– Tijdschrift
– Boek
Reisgids

DOWNLOAD INPAKLIJST VOOR EEN WEEKEND WEG

 

Inpaklijst voor een weekend weg

Een inpaklijst maken? Zo doen we dat!

Voor we een weekend weg gaan stel ik mezelf een aantal vragen:

Hoe zien de weersvoorspellingen er op de plek van bestemming uit? Koelt het op die plek ‘s avonds snel af?
Zeker in september en oktober kan het vaak voorkomen dat je nog naar een warmere bestemming vliegt en alleen denkt aan korte broeken, maxi-dresses, slippers en gympen. mMar in deze maanden kan de temperatuur rond de avond verraderlijk zijn. Check goed of het afkoelt rond de avond/diner, want dan zal je jezelf dankbaar zijn voor een jasje – vest of blazer in de koffer. Ik ga overigens altijd van huis met een jas/jasje aan. Scheelt in de koffer en die kun je altijd maar mooi bij je hebben.

Welke activiteiten onderneem je komend weekend? (shoppen – cultuur – hiken – zwemmen – fietsen – relaxen)?
Niet zwemmen (ook niet in het hotel?), dan kan de bikini thuisblijven. Niet van plan om ‘s ochtends een rondje te gaan hardlopen, de gym van het hotel te betreden en geen hike of fiets avonturen op het programma? Dan kan het setje sportkleding/sportschoenen thuisblijven. Staan er meerdere van deze activiteiten op het programma, kijk dan welk setje eventueel geschikt is voor meerdere activiteiten. Zo heb ik bijvoorbeeld een sportbroek die echt fantastisch zit – en voor een weekend weg prima kan voor een hike, rondje op de fiets of om te gaan hardlopen. Als ik de activiteiten (globaal) weet, kan ik daar mijn schoenen ook op aanpassen. Zo neem ik áltijd een paar gympen mee, in alle jaargetijden behalve de zomer een paar laarsjes, badslippers (in de zomer/bestemming met warm weer ook gewone slippers) en eventueel hakken (zie ook punt hier beneden).

Welke verzorgingsproducten moeten er mee/passen er in het plastic zakje?
Ik heb graag mijn favorieten bij mij. Maar als je daar minder waarde aan hecht, en je checkt bij het hotel of er shampoo, douchegel en conditioner aanwezig zijn, dan kan je dat thuis laten. Ik probeer mini’s aan te schaffen van de producten die ik fijn vind (gebruik veel van Rituals) en anders vul ik hervulbare flesjes met de dagcrème o.a. die ik fijn vind. Denk bij mini’s ook aan een klein flesje parfum of zonnebrand (met SPF) bijvoorbeeld.

Wat voor diners of evenementen staan er op de planning?
Ik denk altijd dat mijn hoge hakken mee moeten ‘voor het geval dat’. Maar meestal weet ik van te voren echt wel of er een chique diner op de planning staat – of dat er een bezoek gepland staat aan een evenement waar dat nodig is. Ik denk dat ik 9 van de 10 keer mijn hakken de koffer niet eens uit heb gehad. Zonde van de ruimte… Voel je je overigens fijn en comfortabel om de hele dag hakken te dragen? Neem ze dan zeker mee!

Inpaklijst voor een weekend weg

Hoe kies ik de kledingsetjes?
Hoewel het weer uiteraard veel invloed heeft op de keuze, blijven er nog genoeg mogelijkheden over, wat echt niet in de koffer past ;-). TIP: Kies kleding die je kan matchen op meerdere manieren. Zo neem ik vaak een spijkerbroek, zwarte jeans en een rok mee. Als de bovenstukken (blouse, shirt, trui) matchen bij alle drie, scheelt dat een hoop ruimte. Er gaat altijd een jurk mee (just in case – of wanneer ik in de ‘mood’ ben voor). Afgaande op de temperatuur gaat er dan een trui/vest mee en eigenlijk heb ik altijd al een jas en sjaal aan/om (hoeft dus niet in de koffer) als ik van huis ga.

Wat is noodzakelijk/wat gaat altijd mee?
Noodzakelijk? Daar krijg ik wel eens vragen over. Maar als je goed nadenkt, zijn er een aantal dingen best prettig om (altijd) bij je te hebben: Ondergoed, sokken, panty’s, pyjama, haarborstel en tandpasta en een tandenborstel. (voor ons niet te vergeten, de camera).

Prettig om bij je te hebben in het vliegtuig (en daarna):
Antibacteriële handwas, noise cancelling headphone, kauwgom, reisziektepillen, paracetamol, immodium, labello, tijdschrift/boek. Check van te voren altijd of je een extra tas mee mag nemen. Bij sommige vliegtuigmaatschappijen mag dit namelijk. Dit is ideaal om bovengenoemde spullen in mee te nemen.

De kleding(setjes):
Ondanks alle genoemde tips hierboven, blijft dit lastig hoor. Hoewel het weer uiteraard veel invloed heeft op de keuze, blijven er dan waarschijnlijk nog genoeg mogelijkheden over, wat echt niet in de koffer past ;-). TIP: Kies kleding die je kan matchen op meerdere manieren. Zo neem ik vaak een spijkerbroek, zwarte jeans en een rok mee. Als de bovenstukken (blouse, shirt, trui) matchen bij alle drie, scheelt dat een hoop ruimte. Er gaat altijd een jurk mee (just in case – of wanneer ik in de ‘mood’ ben voor). Afgaande op de temperatuur gaat er dan een trui/vest mee en eigenlijk heb ik altijd al een jas en sjaal aan/om (hoeft dus niet in de koffer) als ik van huis ga.

Hoe bepalen jullie wat je wel/niet meeneemt? Heb je inpaktips? Of vind je bovenstaande lijst óók erg handig? laat het mij dan weten!

 
In deze blog staan affiliate links. Mocht je via één van deze links iets bestellen dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.