Een herfstige stedentrip naar foodiestad Dublin

herfstige stedentrip naar foodiestad Dublin

Al eerder schreef ik over Ierland en Dublin. Hoe fijn deze stad is voor foodies en hoe mooi hij is in de herfst. Hoe gemoedelijk, knus en hoe Dublin stiekem onverwacht een ‘lekkere’ bestemming is. Iets dat ik voor onze trip niet wist en niet had gedacht.

Struinen door de stad terwijl de straten bedolven zijn onder roodgekleurde blaadjes die heerlijk knisperen onder je voeten. De geur van home made scones die je neus tijdens koudere dagen nog veel makkelijker binnendringt. De zin om in een van de donkerhouten bars met ramen van Victoriaans glas in lood te genieten van een donkerbruine pint na een middag wandelen. Of wat dacht je na de maaltijd van een glaasje levenswater, aka Ierse whiskey (zoals whiskey daar geschreven wordt). Dublin staat al jarenlang bekend om een aantal van de beroemdste whiskeys van het eiland.

Goed, Dublin wordt niet voor niets een foodiestad genoemd en daarom tippen wij je graag een aantal fijne plekken om aan te schuiven voor het eten en laten we de Ierse whiskey en het bier niet achterwege! ga je mee op ehrfstige stedentrip naar foodiestad Dublin?

Smakelijk eten in Dublin 5x bier en whiskey in Dublin

Smakelijk eten in Dublin

5x bier en whiskey in Dublin

1. Porterhouse Brew
‘Wij brouwen naar smaak en bij het brouwen kijken we zorgvuldig hoe we dat doen’. Porterhouse staat erom bekend dat ze bierbrouwen zonder additieven. Simpele en pure ingrediënten is waar het hier om draait. Voorpret beleven? Dat doe je enkel al door naar de website te gaan en daar doorheen te scrollen. Daarna moet je deze plek wel bezoeken 😉.

Meer informatie vind je op de website.

2. 57 The Headline 57
The Headline is een van de weinige bars in Dublin die exclusief craft beer serveren. Met 13 van de beste Ierse bieren die altijd op de tap verkrijgbaar zijn en nog eens 11 andere die roteren, is het in ieder geval zeker dat er een biertje bijzit dat ook jou bevalt! Naast bier schenken ze hier ook een assortiment Irish gin en whiskey. Geen idee wat je moet kiezen? Ga dan voor de proefmenu’s die beschikbaar zijn!

Meer informatie vind je op de website.

3. Roe & Co Whiskey
Een plek waar whiskey als whiskey wordt geserveerd, maar waar ook aandacht wordt besteed aan het maken van cocktails met whiskey als basis.

Roe & Co is een nieuwe eigentijdse blend, die zo is genoemd ter nagedachtenis aan een van de whiskey-makers welke op dat moment de grootste in Ierland was. George Roe & Co hielp tijdens de Gouden Eeuw met de opzet van Ierse whiskey. De distilleerderij in Thomas Street in Dublin was meer dan 17 hectare groot!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website.

Een herfstige stedentrip

4. Guinness Storehouse
Je bezoek aan Dublin is niet compleet zonder een bezoek aan Guinness Storehouse zeggen ze wel eens. Hoewel het een van de meest toeristische trekpleisters van de stad is, is het een daarom niet minder leuk om binnen te gaan! Je leert hier over de rijke geschiedenis van Guinness, het typisch donkerbruine stout-biertje van Ierland. Terwijl je dwaalt door de verschillende verdiepingen, leer je wat het maken van een perfecte pint Guinness inhoudt.

Meer informatie of tickets boeken voor deze must-visit? Here you go.

5. Irish Whiskey Museum
Het Irish Whiskey Museum is de thuisbasis voor alles wat Ierse whiskey is! Je vindt in dit gebouw meer dan 100 verschillende Ierse whiskey’s! Tijdens de tour wordt er verteld over de meer dan 2000 jaar geschiedenis van dit drankje. Na de rondleiding is het leuk om de tour af te sluiten met een proeverij, deze keuze is aan jou om te gaan voor classics of premiums.

Meer weten of een tour boeken? Dat kan hier!

Een herfstige stedentrip naar foodiestad Dublin

Uitstapje maken vanaf Dublin? Ga een dag naar de Wicklow Mountains!

3x smakelijk eten in Dublin

1. Shelbourne Social
Heb je zin om tijdens je stedentrip één avond wat luxueuzer uit eten te gaan? Dan is de Shelbourne Social een aanrader! Het eten is lekker en het wordt erg mooi gepresenteerd! De cocktail- en wijnkaart zijn beiden uitgebreid en goed. Ook voor de chauffeur is er meer dan voldoende keus uit non-alcoholic cocktails. Veel locals schuiven hier ook aan.
De kaart vast bekijken?

2. Variety Jones
Iers eten, maar wel met een moderne twist? Probeer Variety Jones! Ontdek de Ierse keuken op een minder traditionele, maar wel lekkere manier. Kleine side note; je moet hier minimaal twee maanden van tevoren boeken. Locals weten hun weg hier ook te vinden. 😉

Reserveren kan hier.

3. Dublin ontdekken door foodtours
In Dublin zijn twee vrij bekende foodtours die je kan boeken. Één van de foodtours wordt georganiseerd en gegeven door culinaire journalisten. De andere foodtour wordt gegeven door een Franse foodie die jaren geleden in Dublin is komen wonen.

Wanneer de tours plaatsvinden en wat je ongeveer gaat doen dat vind je hier:
Delicious Dublin Tours
Fab Food Trails

Stedentrip Ierland

Food City Guide voor Dublin! Nog meer Foody tips.

Praktische informatie:

Hoe kom je er?
Je bent er het snelst met het vliegtuig. KLM vliegt 4x per dag vanaf Schiphol naar Dublin. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €97,00.

Waar verblijf je?
Er zijn talloze mogelijkheden om te verblijven in Dublin. Van hotel, tot AirBnb of appartement. Toffe locaties vind je onder andere bij De Jong Intra Vakanties.

Meer info over de stad
Wil je meer informatie over de bezienswaardigheden van Dublin of nog meer foodtips ontdekken? Neem dan vast een kijkje op Ierland.nl. Deze website is (handig!) ook beschikbaar in het Nederlands.
 


Vlieg je binnenkort naar Dublin of hebben we je aangestoken met het Dublin-reisvirus naar aanleiding van deze post? Dat vinden we leuk om te horen! Laat gerust een comment achter of stuur ons een berichtje via Instagram.

 

In samenwerking met Zapper PR.