Camper huren bij Goboony

Roadtrip met een camper via Goboony

Een roadtrip maken met een camper: dat stond al enige tijd op mijn bucketlist. Toch kwam het er steeds niet van. Hoewel we al vaker een roadtrip hebben gemaakt met onze auto- of met een huurauto, gebeurde dat met een camper nog niet eerder. Die bucketlistwens is vervuld: we zijn samen een weekend op pad geweest met een T5 bus die we huurde via Goboony. Met een zeer luxe Volkswagen T5 zijn we gaan kamperen in Avenhorn op een stukje land van een boer. Wat een vrijheid! Hoe onze trip verder is bevallen? In deze blogpost lees je meer over onze ervaringen om een camper te huren via Goboony!

Wat is Goboony?

Ik stel je graag voor aan Goboony: het deelplatform waar je uit meer dan 2000 campers kunt kiezen om mee op pad te gaan. Via Goboony huur je campers bij particulieren en maak je kennis met het kampeerleven. Veel eigenaren van campers gebruiken hun camper niet het hele jaar door. Vaak slechts een aantal weken per jaar. Door je camper via Goboony te verhuren, doet je camper veel vaker dienst! Mooie bijkomstigheid voor jou als huurder van een camper, bij Goboony is dit in de regel een stuk goedkoper dan wanneer je dat via een camperverhuurbedrijf doet bijvoorbeeld. Goboony heeft de afgelopen jaren een grote community opgebouwd. Deze community bestaat uit verhuurders door heel Nederland die staan te popelen om jou met hun camper op pad te laten gaan.

Camper huren bij Goboony

Waarom een camper huren bij Goboony?

Elk jaar komen er verhuursites bij. Verhuursites voor huisjes, verhuursites voor woningen en tal van verhuursites voor campers. Wij hebben deze trip gemaakt in samenwerking met Goboony. Maar na wat research kwam Goboony ook echt op veel punten als beste naar voren. Goboony heeft namelijk het grootste aanbod campers in Nederland, ze bieden persoonlijk support van maandag tot en met vrijdag als er iets niet lukt met het boeken/zoeken van een camper en als je een zorgeloos reisverzekering afsluit, dan is de borg voor een camper slechts €150,00. Ook is Goboony in veel gevallen tot 40% goedkoper dan andere verhuurbedrijven voor campers. De service is ons erg goed bevallen. Zowel de communicatie met Goboony als met de verhuurder van de T5 waar wij mee op pad zijn geweest verliepen erg prettig. Het besluit om vaker een camper te huren via Goboony staat in elk geval vast!

Hoe werkt het huren van een camper bij Goboony?

1.Vind jouw perfecte camper. Selecteer in welk land je de camper op wilt halen en op welke datums je de camper komt ophalen en weer terug wilt brengen. Als je dit hebt gedaan krijg een een aanbod te zien, dat nog verder gefilterd kan worden. Dat wijst zich voor zich.

2. Reserveer de camper en persoonlijk contact. Reserveren is nog helemaal vrijblijvend en gebeurt allemaal op de website van Goboony. Er is hier ruimte om een tekstvlak in te vullen. Hier kun je vragen stellen aan de verhuurder van de camper of jezelf even voorstellen. Na acceptatie van de verhuurder hoef je pas te beslissen of je camper wilt ja of nee.

3. Betaal veilig via Goboony. Je betaalt bij Goboony altijd vooraf. Je doet vaak een aantal aanbetalingen (ligt aan het totaalbedrag) drie weken voor vertrek maak je het laatste deel over plus de borg. Ook het afrekenen gaat via het platform van Goboony. Dit allemaal om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

4. Camper ophalen. Je spreekt via Goboony met de verhuurder af wanneer je de camper komt ophalen. Wanneer je de camper ophaalt krijg je een korte uitleg hoe alles werkt. Je vult een formulier in waarop alle informatie over- en rondom de camper staan. Denk hierbij aan kilometers, schade eventuele afspraken.

5. Camper terugbrengen. Ja, dit punt vindt niemand leuk (wij ook niet!), maar na een toffe reis is het de bedoeling dat de gehuurde camper weer teruggaat naar de eigenaar;-). Je zorgt ervoor dat de camper van binnen en buiten is schoongemaakt en is volgetankt. Als alles goed is, teken jij en tekent de verhuurder en krijg je na een aantal dagen de borg terug via Goboony.

Camper huren bij Goboony

Camper huren bij Goboony

De camper ophalen en door naar de bestemming

Op de vraag of ik wilde samenwerken met Goboony hoefde ik niet te twijfelen: yes! Ik, of eigenlijk we, waren direct enthousiast. Een bucketlistwens is om door Canada en Europa te reizen met een camper. Scandinavië, Slovenië, Italië… het lijkt ons perfect om dat met een camper te doen. Een lang weekend touren door Nederland hoefden we dus niet lang over na te denken. Daar gingen we dan: op pad met onze Volkswagen T5!

Het weekend dat gepland staat beloofd heet te worden. Het zonnetje is warm wanneer we in Cuijk uitstappen bij de verhuurder. Zoals verwacht krijgen we een tour door de T5, zodat we alle snappen. We checken waar de gasfles zit, de watertank, hoe het dak omhoog moet en hoe je de luifel uitschuift. Het duurde best wel even, maar niet verkeerd als je nooit met een camper op pad gaat. Handigheid en veiligheid voor alles! We vullen het formulier in, tekenen voor een aantal punten en kunnen dan op pad. We rijden eerst nog langs huis (dichtbij) om de camper in te laden en rijden dan naar onze bestemming: een stukje grond van een boer in Avenhoorn. Op fietsafstand van het mooie dorpje Hoorn en omringd door vele watertjes en natuurgebieden.

Camping-kamperen-Camper

Onze ervaring met het huren van een camper via Goboony

We rijden met de camper langs huis om alles in te laden. Dat is best handig. De auto staat nu gewoon thuis en we verhuizen alle spullen niet twéé keer. We vertrekken aan het eind van de middag. We doen er door wat files langer over dan gepland, maar ach; we hebben vakantie. Chillmodus aan en we zien wel hoe alles loopt. Na een uurtje of drie rijden zien we Avenhorn op de borden staan. Fijn! We rijden het erf van de boer op en worden enthousiast ontvangen. We zijn de eerste gasten, want dit verblijf heeft sinds zich kort pas aangemeld op Campspace, de plek waar ook wij deze plek hebben gehuurd.

We krijgen een korte rondleiding waar we de toilet en douche kunnen vinden (laatstgenoemde gebruiken we niet..) en parkeren de camper dan op een groot veld. Tijd om alles uit te pakken en het busje om te toveren tot waar verblijf. De deuren gaan open, spullen naar buiten en de luifel uit. Net als we gaan zitten en een wijntje inschenken zakt de zon achter de weilanden. Een mooie eerste avond.

We moeten nog avondeten en dat wordt op dit tijdstip niets bijzonders meer. De kaasjes worden op tafel gezet en we genieten vooral van ons uitzicht en het kikkergezang. Rond 00.00 is het tijd om naar bed te gaan. Het is wat krap, wat knus is, maar ook even wennen. Het duurt even voor ik mijn plek vind, maar ik slaap heerlijk door alle geluiden uit de natuur. We laten de gordijnen open en ik schrik wakker als ik de zon voel branden en zie dat het al zo licht is, we hebben toch niet tot zo laat geslapen? Een check op de klok vertelt mij dat het 06.00 is… ogen nog maar even dicht doen dus. Al snel is het half 9 en zetten we de koffie op het vuur. Als je kampeert ben je eigenlijk van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat buiten.. wat is dat toch fijn!

Ontbijt camping

Camper huren bij Goboony - Koffie op de camping

Ons weekendje weg met een Volkswagen T5

Het is de eerste keer dat we samen met een camper die zelfvoorzienend is op pad zijn. En de gemakken van een camper hebben mij enorm verrast. Nu hadden wij zeker een luxe camper, maar vrijwel alles was comfortabeler dan ik vooraf dacht. Er zijn een watertank- en gastank aanwezig die je met een lang weekend zeker niet hoeft bij te vullen. De camper is voorzien van een keukentje met gaspit en spoelbak en heeft alle keukenbenodigdheden als pannen, potten, schalen, bekers, borden en bestek. Het zal je aan weinig ontbreken. Door de daktent open te zetten creëer je meer ruimte en kun je prima staan in de camper. De daktent dient ook nog als extra slaapplek voor twee personen. De banken en stoelen in de camper zijn zo te schuiven dat je bij slecht weer ook een prima ruimte binnen kunt maken om gezellig spelletjes te spelen of gewoon knus te zitten.

Wij hebben een fantastisch weekend wat weer betreft, dus we spenderen alle tijd behalve de nachten buiten. Zodra we wakker worden zitten we onder de luifel, de tafel en stoelen voor buiten zitten ook bij de bus. Deze camper is ideaal om te gebruiken voor het wildkamperen. Je hebt stroom op een extra accu, dus je kunt je telefoon opladen en de koelkast kan daarmee altijd aan. Zelfs niet-kampeerders kunnen écht wel goed vooruit met een camper voor een lang weekend ;-).

Camper huren bij Goboony

Camper huren bij Goboony: is het een aanrader?

We slapen twee nachtjes op het land bij de boer. We boeken er eigenlijk drie, maar we besluiten eerder terug te rijden en een lange omweg te maken met veel extra stops. Dat touren met een camper is namelijk wel héél erg leuk. Ons camperavontuur had langer mogen duren, wat was het leuk! Comfort in een mix met simpel, niet te moeilijk doen en vooral veel buiten zijn. Als dat iets is wat bij je past, dan kan ik je een weekendje kamperen in een camper zeker aanraden.

Het huren van een camper via Goboony is heel simpel. Het proces is duidelijk. Ons contact met de verhuurder was ook erg prettig. De camper was volledig uitgerust met alle keukenbenodigdheden, de tafel en stoeltjes voor buiten. We hebben zelf handdoeken en beddengoed mee moeten nemen, maar dat is ook wel zo fijn en fris.

Of we vaker via Goboony gaan boeken? Ja zeker! De eerste ervaring was goed en absoluut voor herhaling vatbaar. Uiteraard zijn er wel een aantal dingen die goed zijn om te weten:

– Je betaalt een behoorlijke borgsom voor de camper. Naast de huur betaal je €1000,00 borg. Houd er rekening mee dat je dat geld ook opzij zet.
– De camper moet bij terugkomst schoon worden ingeleverd. Plan daarom ook wat tijd in om de camper van binnen- en buiten schoon te maken.
– Je huurt niet bij een bedrijf maar bij allemaal verschillende particulieren. Als je wilt weten hoe de ervaring is met de camper die wilt huren, dan is het handig om eerst wat reviews te lezen.

Camper Goboony

Onze tips om het kamperen extra gezellig te maken

Het is leuk om het kamperen zo knus mogelijk te maken. Wijntjes drinken terwijl het langzaamaan donker wordt is toch zeker gezelliger met kaarsen en lampjes. Ook kussens of extra dekens maken het knusser, en kunnen daarnaast goed van pas komen.

– Neem een dik dekbed/warme slaapzak mee. Veel avonden- en nachten kan het flink afkoelen buiten. Dit merk je in de camper. Een dik dekbed is dan een must.

– Neem één of twee dekentjes mee voor buiten. Wij hebben door het mooie weer niet binnen gezeten, maar ‘s avonds was het wel lekker om mezelf in een dekentje te wikkelen.

– Neem kussen(tjes) mee. Sowieso kussens om mee te slapen, maar ook kussens voor de aankleding zijn leuk. Zeker wanneer je langere tijd op pad gaat met de camper.

– Neem lampjes & kaarsen mee. Handig wanneer het donker wordt en vooral voor de gezelligheid. Lampjes op batterijen? Neem die dan ook een aantal extra mee!

– Check wat er bij de camper zit en wat niet: dan kun je dit nog zelf meenemen. Vaak zitten er bij een camper keukenbenodigdheden, maar check vooraf even wat erbij zit. Wij namen een wijnglas, wijnopener, koffie percolator en onze bbq met tools mee. Als je een vuurtje mag stoken (check vooraf even), neem dan stookhout mee.

Zelf een weekend weg met Goboony?

Ik krijg na het zien van onze foto’s alweer zin in een volgende trip! Heb jij nou óók zin gekregen om op pad te gaan met een camper? Check dan de website van Goboony voor het volledige aanbod.

Heb je nog géén account bij Goboony? Meld je dan via deze link aan en ontvang meteen €25,00 korting op je eerste camperboeking!

Lampjes ophangen met kamperen