Tunesie, Travel, Afrika, Woestijn

Soms hebben we het even nodig om de realiteit volledig achter ons te laten en te dromen over dingen die we graag nog zouden doen. Wie niet droomt, kan zijn droom ook niet leven.. en laat dat nou net mijn doel zijn in dit leven. Mijn droom verwezenlijken, genieten, men een duwtje in de goede richting geven, de positieve flow terugbrengen in het leven. Want het leven is mooi… open je ogen, zie het, voel het, proef het.

Ik neem jullie mee tijdens mijn eigen reizen, maar laat je ook graag mijn dromen zien. Een nacht in een boomhut terwijl je naar de sterrenhemel staart, een wandeling door de woestijn, op safari in Zuid-Afrika of wegdoezelen bij witte stranden en helder blauw water? Droom dan samen met me mee bij deze dream destinations.

Sipadan Island, Borneo

Sipadan Island, BorneoSource
Sipadan wordt in vele boekjes en op veel reisblogs genoemd als de nummer 1 duikspot van de wereld. Dankzij het fantastische zicht onder water omdat het water zo kraakhelder is. De enorme diversiteit aan onderwater flora en fauna is fenomenaal. Van gigantische diepzeevissen tot de kleinste en meest verfijnde felgekleurde tropische vissen en de aanwezigheid van zachte en harde koralen in talloze kleuren. Reis naar Borneo op de planning staan? Vergeet dan niet om je snorkelspullen in de koffer mee te nemen en hier een middag te spenderen.

Laughing Bird Caye, Belize

Laughing Bird Caye, BelizeSource
Wellicht aan de naam te zien verwacht je hier veel te kunnen lachen. Het schijnt namelijk dat je op dit eiland van Belize nog steeds de wat maffe duif kan vinden met een rare lach op zijn gezicht. Toch komt men hier niet voor de duiven, maar voor al het moois dat er onder water leeft.

Je vindt hier een ongerept ecosysteem met zachte en harde koralen. Het gebied wordt continue bewaakt door een ranger waardoor de eco-systemen blijven zoals ze zijn. Mocht je hier een rondje willen snorkelen, dan leggen zij je graag alles uit over het gebied rondom dit bijzondere eiland.

Raja Ampat, Indonesia

Snorkling, Raja Ampat, Indonesia
Source
Deze regio van de Indonesische archipel is wereldwijd bekend door haar ongelofelijke koraalrif. Knalroze, lavendelkleurig en vurig oranje zijn hier niet raar. Je vindt deze koraalriffen al op een paar meter van de oppervlakte. Tot voor kort kon je het gebied alleen ontdekken door een meerdaagse-reis te plannen op een boot en met de bewoners mee te varen. Tegenwoordig kun je ook gewoon een bungalow boeken en het water in wanneer je wilt.

Bonaire

Snorkling BonaireSource

Het Nederlandse duikeiland kent zeventien officiële snorkellocaties die direct vanaf de kust zijn te bereiken zonder eerst met een bootje mee te moeten. Sportduikers gebruiken hier graag het woord ‘kantduiken’ voor. Voor snorkelaars zou je in analogie hiermee ‘kantsnorkelen’ kunnen gebruiken.

Het Bonaire National Marine Park is uniek in de Caribische regio. Op Bonaire loop je namelijk zo met je snorkeluitrusting de oceaan in en bevind je jezelf vrijwel direct in het koraalrif met haar honderden betoverende bewoners. Al na 3 meter zwemmen uit de kust is al heel veel te zien.

Stingray City, Grand Cayman

Best Snorkling of the world, Stingray City, Grand CaymanSource
Evenals bovengenoemde snorkelplekken, kun je hier op de Grand Cayman ook een middag genieten van de wondere onder water wereld. Bijzondere vissen die men nergens anders ziet en kleurrijk koraal zorgen voor een dag die je nooit zal vergeten.

Wat is de mooiste plek waar jij ooit hebt gesnorkeld? Laat het ons weten in de comments of via een berichtje op Instagram!