Reizen op de wishlist - Zuid-AFrika

De afgelopen jaren heb ik veel mogen reizen. Vaak naar nieuwe bestemmingen, maar ook met regelmaat terug naar grote favorieten (Italië bijvoorbeeld). Onze laatste verre reis is naar Zuid-Afrika geweest in september 2016. Daarna begon onze ‘huizenjacht’ en door het feit ‘stel we vinden een huis’ en inmiddels ‘maar wat als we nodig zijn..’ zijn we iets dichterbij huis gebleven en vaker zelfs thuis. Ik dacht zelfs even dat ik de reiskriebels een beetje had verloren, maar het tegendeel is waar 😉. Hoewel we de komende maanden samen waarschijnlijk vooral aan de reis van ons huis bezig zijn, dromen we wel van een aantal bestemmingen die we in de nabije toekomst willen bezoeken. Sommige van deze landen zijn we al eens geweest, maar daar willen we bijvoorbeeld een ander deel zien of juist terug naar het vertrouwde omdat het zo gaaf was!

In deze blog deel ik (we) onze top 8 van landen die we heel graag willen bezoeken. Neemt niet weg dat er nog véél meer plekken zijn waar we heen willen. De wishlist groeit stiekem continue. Zeker door Instagram, het lezen van travelblogs en tijdschriften als Columbus Magazine of National Geographic ben ik niet bang dat de lijst korter zal worden.. ik denk enkel nog een beetje langer😉. Ga er goed voor zitten en haal wat inspiratie op uit onze reis wishlist!

Reizen op de wishlist - Canada

1. Canada

Canada staat eigenlijk al jaren bovenaan onze wishlist. In 2014 bezochten we Canada al, Toronto en de Niagara Falls. Ik woonde een zomer lang in New York dat jaar en nadat mijn Engelse ‘cursus’ erop zat vertrokken we op roadtrip van New York naar Canada. Het was een verademing qua drukte en wat natuur betreft nadat ik al heel wat weken in New York had gespendeerd. Toch is er nog véél mooiere natuur te zien in Canada en daar zouden we graag een aantal weken van genieten. Zelf denken we aan Banff National Park, Alberta, Jasper National Park, Alberta, en bijvoorbeeld Mt. Revelstoke & Glacier National Parks, British Columbia. Maar als jullie tips hebben om aan die kant van Canada te ontdekken dan horen we dat graag!

Wist je dat je voor Canada een eTA nodig hebt? Een eTA Canada is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Canada te mogen vliegen. Een eTA aanvragen duurt ongeveer 5 minuten en de kosten van de eTA bedragen €19,95 per persoon. De Nederlandse website van visumbuitenland is al even in de lucht, maar zoals je ziet als je op de links klikt, is daar sinds kort ook de .be versie van gekomen. De afkorting eTA staat voor: “electronic Travel Authorization”, waarmee wordt bedoeld: een elektronische reistoestemming om Canada per vliegtuig in te mogen reizen. Het aanvragen van een eTA gaat middels een online formulier, dat door de immigratiedienst wordt beoordeeld op mogelijke veiligheidsrisico’s. Indien niet wordt verwacht dat de reiziger een bedreiging vormt voor de veiligheid of rechtshandhaving, volgt de toekenning van het eTA. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een eTA.

Benieuwd naar Toronto? Lees hier 6 tips om te doen en te zien in Toronto.

Reizen op de wishlist - Canada
Foto Wolfgang Zenz via Pixabay – Jasper National Park

2. Australië

Hier moet ik eerlijk zijn. Deze staat vooral op mijn eigen wishlist. Al jaren. In eerste instantie omdat het mij ‘vet cool’ leek om de outback van dit land te ontdekken. Daarna door de vele films waarin ik het Australische landschap te zien kreeg, om maar te zwijgen over Masterchef in Australië.. I mean!? En daarna door Instagram, waar ik een stel dames volgde tijdens hun avontuur in Australië waar ze op een boerderij werkten voor 7 maanden. Waar ik precies heen zou willen? Dat vind ik een lastige vraag. Mochten we hier inderdaad op korte termijn naartoe gaan, dan is er nog flink wat onderzoek nodig😉. Als ik lezers heb die Australië hebben bezocht; wat mogen we niet missen en waarom?

Reizen op de wishlist - Australie
Foto van Walkerssk via Pixabay – Australië

Reizen op de wishlist - Nieuw-Zeeland
Foto van David Mark via Pixabay – Nieuw Zeeland

3. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Soms voelt het alsof ik de enige ben die daar nog niet is geweest en een fantastische roadtrip heeft gemaakt. Om mij heen zijn veel vrienden er al geweest, zelfs mijn vriend bezocht Nieuw-Zeeland toen zijn broertje er een jaar lang woonde. Waarom Nieuw-Zeeland? Door zijn variëteit aan natuur. Het land kent ontzettend veel natuurparken en onbewoonde eilanden. Of je nu houdt van stranden met ruige kustlijnen, vulkanen en spuitende geisers of ongerepte bossen, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Het is een land van grote contrasten, waar enorm veel mogelijkheden en bezienswaardigheden aanwezig zijn. En er is ook wel een stukje in mij dat een beetje jaloers is op het feit dat mijn partner wel is geweest 😉. Hij schreef er gelukkig wel een tof artikel over!

Nieuwsgierig naar Nieuw-Zeeland? In dit artikel delen we 5 tips om te doen op het Noordereiland.

Reizen naar Indonesie

4. Indonesië

Ik ben nog nooit in Azië geweest. En dat voelt best wel gek… niet omdat ik niet wil of niet kan. Omdat het er iedere keer niet van kwam. Omdat andere bestemmingen eerst kwamen. Denk ik. Maar door de verhalen van mijn schoonfamilie en een aantal vrienden ben ik wel enorm benieuwd geworden naar Indonesië. Eigenlijk naar nog veel meer landen in Azië, maar als ik er een moet kiezen denk ik Indonesië als eerste. Op een staat de cultuur, maar ook de natuur en het eten trekken mij enorm.

IJsland natuur

5. IJsland

IJsland heeft het moeilijk gemaakt om te kiezen voor één favoriet land. IJsland heeft namelijk ALLES in zijn mars om je een fantastische tijd te geven. IJsland heeft natuur die je nog nooit eerder zag. Heeft sneeuwstormen die je angst aanjagen, maar 3 kilometer verderop schijnt de zon. IJsland is ruw, rauw, mooi, adembenemend, groots, maar toch klein. IJsland laat je verliefd worden op alles wat hij heeft. IJsland.. daar waar we al eens een week waren en ABSOLUUT naar teruggaan.

Het is veel te weinig, maar een begin: 12 redenen waarom je IJsland moet bezoeken!

Reizen naar Zuid-Afrika

6. Zuid-Afrika

Waar moet ik beginnen? Zuid-Afrika staat net als bijvoorbeeld Australië al enorm lang op mijn wishlist. Ik kan je eigenlijk niet zo goed vertellen wat mij er sinds vroeger al aan triggerde. Ik zou en moest erheen. Het duurde best een tijdje voor ik mijn vriend kon overtuigen om hierheen te gaan. En gelukkig was er ook vriendin Laura die het nadat ze er al eens woonde alleen maar aanmoedigde om te gaan. En in september 2016 was het zover. Ik had het (WIJ!) hadden het voor geen GOUD willen missen. De natuur. De mensen. De cultuur. Wildlife. Het eten. Alles. Ik heb er geen negatief woord over te melden. Behalve het feit dat ik het enorm moeilijk vond om te zien dat het rassenonderscheid er echt nog wel is. Zuid-Afrika heeft een groot deel van ons hart gestolen. En ik denk. Ik weet. Ik voel. Dat het niet lang meer gaat duren voor we hier terug zijn.

Ook naar Zuid-Afrika? Start met het lezen van deel één van onze Zuid-Afrika reis.

Reizen naar de Cookeilanden
Foto van Tico Jang via Pixabay

7. Cookeilanden

Op drie uur vliegen van Nieuw-Zeeland liggen de Cookeilanden: niet alleen voor honeymooners een walhalla, maar ook voor snorkelaars, duikers, natuur en foodliefhebbers. Palmbomen, blauw water en zonnige stranden is wat hier de klok slaat. Om te relaxen. Geniet met een grote G en even bij te komen van het alledaagse leven. Waarom op de lijst? Omdat ik er graag een weekje met boeken en tijdschriften zou spenderen.

reizen naar de Seychellen
Foto van Simon Blüthenkranz via Pixabay

8. Seychellen

Het hele jaar mooi weer. Graniet of koraal en kilometers ongerepte stranden, Unieke flora en fauna, Duurzaam en milieubewust toerismebeleid, Geen visum vereist, enkel een geldige reispas en geen vaccinaties nodig. De Seychellen lijken als een droom. Parelwitte stranden, een blauwer dan blauwe zee. Wakker worden met je billen bloot en ontbijten met een verse kokosnoot? Mocht ik ooit ten huwelijk worden gevraagd… dan zou deze bestemming wel een parel zijn😉.

En nu… VERTEL! Wat zijn jullie favoriete landen en waarom? Heb je tips voor bovenstaande landen? En daarnaast: wat is jullie reis top 3 wishlist? Laat het ons weten in de comments of via een berichtje op Instagram!