Food Market in Verona, Le Piazze Dei Sapori, Italie, Food, Reizen

1. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?

Oké. Dit is moeilijk. Eerlijk? Ik kan het niet bij een gerecht houden. Afgelopen april bevond ik me in Verona waar ik de lekkerste Cannoli ooit at. In de zomer van 2014 at ik in New York de beste burger bij Five Guys en de lekkerste Cheesecake bij Pushcart Coffee. Voor wafels rijden we graag naar België en een goede lunch met falafel die krijg je in Israël! De beste Sushi die at ik definitely in Canada. Ooh… mag ik er nog een opnoemen? Truffelkaas bij de lunch in Urbino. Mag ik? Mag ik?

drankje
En het lekkerste drankje?
De citroenlimonade en grapefruitsap uit Israël! Wat een heerlijk frisse drankjes. Als ik voor een borrel kies dan ga ik voor een Witte Pinot Grigio uit Italië. In Frankrijk werd ik verliefd op de Cru Bourgeois (rode wijn). In New York moet je cocktails proberen op het dakterras van 230 fifth. Oef, daar smaakte ze wel heel erg goed.

Jeruzalem in beeld, Israel, Jerusalem

cocktails drinken new york 230 fifth

Hamburgers foodies

Sushi-@bent-Toronto

2. Wat is het gekste of bijzonderste (of het meest vieze) dat je ooit hebt gegeten op reis?

 

Harissa. Dat is niet per definitie gek, bijzonder of echt vies… maar door de pittigheid wist ik niet wat me overkwam. In Tunesië blijkt het heel normaal te zijn dat dit door/op (bijna) al het eten wordt gebruikt. Harissa is een mengsel van tomaat, komijn, koriander, knoflook en je raadt het al, peper, veel peper!

Ik ben aan het bedenken wat ik echt heel erg vies vond.. maar er komt niet direct iets in me op. Ik denk dat ik sommige dingen links laat liggen zonder ze te proeven, of gewoon te gek ben op eten en alles opeet. Dat herinnert me wel aan die keer dat ik in Tunesië bij een versmarkt fruit kocht en dit at zonder het schoon te spoelen. Honger, mooie kleuren en geuren zorgen voor een acute (vr)eetbui. Het rook lichtelijk naar uitwerpselen en smaakte daardoor nog erger. Oeps.

Tunesie8

3. Als je alleen voor het eten zou gaan, welk land zou je dan kiezen?

 

Jullie mogen 3 keer raden voor jullie verder lezen en het antwoord zien. Ja… echt geraden? Ik ga voor Italië. Is dat een verrassing? Ik ben verliefd, verloofd, getrouwd met dat land. Ik kan er never nooit geen genoeg van krijgen en een van de belangrijkste redenen, dat is het eten. Pizza, pasta, vino en gelato. Maar niet alleen deze populaire gerechten in Italië laten mijn hart smelten. De meest zoete en sappige tomaten eet je hier. De beste truffelkazen, truffelolie en truffelsauzen? Jep, ook Italië. Verse vis, citroenen, olijven. Ah, maak me gek.

Rome ijsjes bij Valentino

Pizza eten in Rome

4. Wat is het beste toetje dat je at op reis?

 

CHEESECAKE! En daar heb ik niet eens een foto van gemaakt.. hij zag er zo goddelijk uit dat het echt hap, slik, weg was. Ook ben ik dol op Italiaans ijs. Toen we in April in Cesena (Italië) verbleven liet onze gids (kamergenootje uit New York;-)) ons het beste Italiaanse ijs ever proeven. Daar werken ze niet met bolletjes. Daar wordt het romige ijs bijna kunstzinnig op het hoorntje gedraaid. In Israël proefde ik het meest goddelijke stuk chocolade ooit in een Spaanse Tapas bar. Ja, het was beter dan tony. Echt.

Restaurant Plaats 1 Nijmegen, Gelderland

Diner, Uit eten, Wolfsberg Groesbeek, eten en drinken, Groesbeek

5. Welk gerecht dat je zelf lekker maakt geeft je weer dat ultieme vakantiegevoel?

 

Mijn Marokkaanse kip met Sinaasappel en Tabouleh! Dat is echt een van onze favoriete gerechten geworden. Als we samen koken, voor een diner met vrienden, het kan echt altijd. Niet heel moeilijk, maar oh zo lekker.

Ook het maken van de perfecte bolognesesaus past in dit rijtje. Ik kan er uren voor in de keuken staan, met een glas wijn in mijn hand natuurlijk. Beetje meer van dit, beetje meer van dat en het lekkerst is deze saus als hij heel wat uurtjes pruttelt.

Als het eten betreft dan is mijn rijtje eindeloos. De Pasta vongole mag hier dus ook nog bij. Hij is nog nooit zo goed gelukt dat ik er echt tevreden mee was. Hebben jullie tips of weten jullie ‘het’ ingrediënt om deze pasta perfect te maken? Let me know!

Pasta, Eten op reis, Jamies Italian

Marokkaanse Kip met Sinaasappel en tabouleh

Amish-Country-perzikken

6. In welk restaurant in Nederland krijg je het beste dat ultieme holiday-food gevoel?

 

Gaan we weer… maar mijn favo restaurant om het vakantiegevoel te krijgen is Restaurant de Pizzabakkers. Italiaans dus. En omdat wij vlakbij de de Duitse grens wonen eten we daar ook regelmatig een hapje. Telt dat ook? Schnitzel met frietjes of broodjes uit een van de vele bakkerijen.

Ondertussen smikkel ik lekker van mijn (redelijk verantwoorde) crackers met zeezout en rozemarijn en een glas koude, droge witte wijn. Niet eten tijdens het schrijven van dit artikel was niet echt een optie ;-).

Ik vond het leuk jullie een kijkje te geven in mijn favo eten/keukens op reis en bedank Sheelagh voor de mention op Twitter dat ze het toch wel leuk vond als ik de Food & Travel tag ook invulde ;-)! Bianca, Michelle, Evey en Jolien doen jullie mee?

food from jeruzalem