overnachten in Trones Eye Dome

Bijzonder overnachten in Noorwegen

In de meeste regio’s van Noorwegen vind je verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels in steden, tot camping, glamping, historische fjordhotels en huisjes in de bossen en aan het water. Bijzonder overnachten in Noorwegen is mogelijk op véél verschillende manieren. Trones Eye Dome is er daar zeker één van!

Een sprookjesachtig verblijf in Trones Eye Dome

Trones Eye Dome is een van de gaafste plekken waar we ooit hebben geslapen! Je slaapt midden in de bossen, op rotsen, aan het water en in een glazen bol. Overal waar je kijkt zie je bos en water. Om op deze plek te verblijven met geel en oranje gekleurde bladeren aan de bomen was echt een sprookje. Bijzonder overnachten in Noorwegen? Dan moet je hier zeker zijn als je deze Noorse regio bezoekt.

Om bij Trones Eye dome te komen, moet je eerst zo’n 500 meter de bossen inlopen. Je haalt de sleutel op bij de Stiklestad Golfbaan. Hier is het mogelijk om de auto te laten staan en met een golfkarretje richting de dome te rijden. Een andere keuze is om met de auto zo’n 2 minuten verder te rijden, daar te parkeren en het bos in te lopen. Tijdens ons verblijf was het zeer regenachtig, dus wij besloten de auto te parkeren en lopend verder te gaan. Het is handig om te sorteren wat je mee wilt nemen de dome in. Pak een linnentas/rugzak met daarin je pyjama, een dikke trui, warme sokken en je toiletspullen (in de zomer een iets andere paklijst ;-)), maar laat je grote koffer of tas vooral in de auto liggen! Een schijnwerper, verrekijker en flesje voor water zijn ook handig! Foto’s maken? Dan neem je je camera uiteraard ook mee.

Bijzonder overnachten in Noorwegen: Trones Eye Dome

overnachten in Noorwegen, Trones Eye Dome

Een korte wandeling en genieten van de bosgeuren- en kleuren

Nadat je de auto hebt geparkeerd en hebt uitgezocht wat er mee gaat richting de dome, is het tijd om te gaan lopen. Je wandelt een lang, recht pad naar beneden en ruikt meteen de héérlijke bosgeuren. In deze periode is het ook extra genieten van alle kleuren. De Noorse bossen kleuren zoals je op menig Pinterest plaatje ziet. De herfst zoals een ieder hem wel zou willen! Na ongeveer 500 meter sla je linksaf en moet je een beetje op en af over stenen en stevige wortels van de bomen. Na een paar seconden zie je de dome. Als je van tevoren al dacht dat het gaaf zou zijn, dan besef je je nu nog beter wat voor een ongelooflijke gave plek het is! Doordat het helemaal van glas is, ben je één met de natuur.

YES! ‘Kijk noouu…jeetje wat coool!’

overnachten in Trones Eye Dome

Het is de eerste keer dat de dome wordt gebruikt tijdens een koudere nacht. Trones Eye bestaat sinds juni 2019 en heeft de hele zomer gasten mogen ontvangen. Wij zijn de eerste die in een stortbui aankomen en een hele frisse nacht tegemoet gaan. Dat was overigens geen enkel probleem. Bij binnenkomst trekken we meteen onze schoenen uit, zodat de rest droog blijft en we geen last krijgen van koude voeten. Naast de deur staat een gaskachel, welke we meteen aanzetten, het is fris in de dome! Alles wat je echt nodig zult hebben is aanwezig hier. Borden, bestek, water, een externe oplader, een tafel, stoelen en heerlijk warme dekens en kussens. De gaskachel mag namelijk alleen aan wanneer je wakker bent. De dikke dekens heb je dan ook zeker nodig om warm te blijven. Wij hebben de gaskachel op het laatste moment uitgezet en tijdens het wakker worden meteen weer aan. De kaarsen zorgen ook voor wat warmte en maken de ruimte (zoals ook te zien op de foto’s) enorm knus!

Bijzonder overnachten in Noorwegen

overnachten in Trones Noorwegen

overnachten in Trones Noorwegen

Knus aan tafel en een heerlijke nacht

We zijn rond 14.00 in de dome. We pakken onze spullen wat uit en kijken of we met de drone aan de slag kunnen. Mette (eigenaresse) komt een uurtje later binnen om te vragen hoe de reis is gegaan en wat we van de dome vinden. Een ontzettend leuke host! We geven aan dat we tips voor restaurants hebben gekregen, maar ze kijkt ons verbaasd aan, er staat toch een barbecue buiten gevuld met kooltjes? En dan lachen we. Wat kan ons de regen ook schelen. Met dikke sokken, warme schoenen en regenjas kunnen we prima barbecueën en dat doen we ook. We rijden naar de plaatselijke mall om ons avond eten te halen en bij terugkomst gaat de barbecue aan.

De gaskachel en de kaarsen gaan aan en ik dek de tafel (binnen!). Daarna staan we 1.5 uur in de regen bij de barbecue met een glas rode wijn in de hand. Wat maakt het ook uit! Het heeft wel wat. Na het eten kleden ons om en duiken we het bed in. Iets verderop staat een blauwe tent met een ‘soort van wc’. Het pad is echter erg glibberig en er is weinig licht. Als we moeten plassen worden dat dus gewoon de bosjes. Laarzen aan, schijnwerper mee en het komt wel goed ;-).

Het bed ligt héérlijk. Het matras, de dikke kussens, de WARME dekens. Oooh, ik voel mezelf net een prinses! We kletsen nog wat.. maar al snel zijn mijn ogen dicht en krijg ik ze niet meer open. Ik heb in tijden niet zo goed geslapen. Donker, Stil. Het is perfect.

overnachten in Trones Eye Dome

overnachten in Trones Eye Dome

overnachten in Trones Eye Dome

Wakker worden in de natuur en met een heerlijk ontbijt

Mette brengt ons ontbijt om 08.00, dus onze wekker gaat om 07.00. Puur met de intentie om nog even te genieten van het uitzicht en lekker te chillen op bed. Het is echt veel te lekker om meteen op te staan. We pakken onze planning en de boekjes erbij en genieten enorm van het feit dat ons IN het bos bevinden.

Wanneer Mette het ontbijt komt brengen ruiken we de warme broodjes al, hmmm. Ze vraagt naar onze nacht en biedt ons zelfs een gratis nacht in de dome aan omdat we zo’n slecht weer hebben gehad, ontzettend lief! ‘Helaas’ voor ons hebben we een vrij strak schema en kunnen we niet nog een nacht blijven. Maar we hadden het met liefde gedaan. We nemen de tijd voor het ontbijt en schenken wel 3 dampende koppen koffie in. Het theewater nemen we mee in onze thermosbeker voor de wandeling die we straks gaan maken.

Overnachten Trones Eye Dome

Trones Eye Dome

Na het ontbijt gaan we douchen. Dit kan bij de Stiklestad golfclub. Het is niet heel prettig. Maar na een regenachtige dag en tevens reisdag is het wel fijn om lekker fris gedoucht te zijn. We maken een wandeling van een uurtje of twee. Wandelen in het bos maar klimmen ook over de rotsen. Man, wat is Noorwegen (nu al) prachtig. Na deze ronde leveren we de sleutel in en rijden we naar de volgende bestemming. Bijzonder overnachten in Noorwegen? Trones Eye Dome is echt een aanrader!

Ga je naar Noorwegen en boek je Trones Eye Dome? Dat vinden we super leuk om te weten! Laat gerust een bericht achter in de comments of bericht ons op Instagram! Als je zelf tips hebt om bijzonder te overnachten in Noorwegen, dan horen we dat óók graag! Meer weten of Trones Eye zelf een nachtje boeken? Trones Eye boeken kan hier.

In deze blog staan affiliate links. Mocht je via één van deze links iets boeken dan ontvang ik zonder extra kosten voor jou een kleine commissie.