Bijzonder overnachten bij Schiphol: Hilton Hotel Schiphol

Schiphol is voor ons zo’n twee uur reizen. Allerliefste vliegen we eigenlijk via Eindhoven, Weeze of Dusseldorf, dat is allemaal dichterbij dan Schiphol! Maar soms ontkom je er natuurlijk niet aan. Daarom vind ik het heerlijk om bij Schiphol in de buurt te slapen als ik een vroege vlucht heb. Het liefste zelfs OP het vliegveld. Geen stress over treinen en bussen, niet midden-in-de-nacht opstaan en eigenlijk dus helemaal niet slapen, gemak en de vakantie een dag eerder beginnen! Yes, daar ben ik hélémaal voor! Al vaker sliep ik in het Hilton Hotel Schiphol vóór een vroege vlucht, maar de laatste keer hadden we er ook een diner en genoten we dus écht van wat uurtjes eerder vakantie. Onze vlucht naar Zuid-Tirol (Italië) vertrok om 06.30, dus het was een ideaal moment om te dineren en heerlijk te slapen bij Hilton Hotel Schiphol.

Een aantal jaar geleden verbleven we hier ook al eens voor een vroege vlucht naar Italië om daarna door te reizen naar Slovenië. De treinen lieten ons in de avond in de steek en zodoende waren we er pas erg laat. De boeking was misgegaan en daarom hadden we geen kamer en was alles vol. Uiteindelijk zijn we met twee stellen gaan slapen in de bruidssuite, want die was leeg. Doodmoe. Hilarisch. En best een beetje tipsy na een aantal Gin & Tonics, iets waar Hilton Schiphol bekend om staat! Maar daarover later meer.

Zie in deze blog wat we van ons verblijf vonden en of we het aanraden je vakantie hier een nachtje eerder te beginnen!

Bijzonder overnachten bij Schiphol: Hilton Hotel Schiphol

Bijzonder overnachten bij Schiphol: Hilton Hotel Schiphol

Gin&Tonics bij Hilton Schiphol

In het Hilton bij Schiphol zit een cocktailbar, en WAT voor een! De bar heet de ‘Axis Lobby & Cocktail Bar’ en schenkt fenomenale Gin & Tonics. Axis ligt te midden van het adembenemende 42-meter hoge Hilton hotel met glazen dak atrium en is het hart van het hotel. Axis is overdag een bruisend café en ‘s avonds een levendige bar. Laat je hier verrassen door de uitgebreide selectie gin en Nederlandse Jenever van de bar. Er is kennis van de dranken en de verhalen die met elke gin of Gin & Tonic gepaard gaan worden met liefde verteld. Zin in een koffie of cocktail, maar moet je eigenlijk nog even aan de slag? No worries. Het is ook een heerlijke plek om te werken en genieten tegelijkertijd!

Hilton Hotel Schiphol Gin & Tonic

Relaxen in de Spa

Beginnen met het ultieme vakantiegevoel? Het Hilton Schiphol is ook voorzien van een Spa! Wat dacht je van fijne massages, scrubs, sauna, whirlpool en verschillende gezichtsbehandelingen? Wij waren (helaas) beide keren dat we hier hebben overnacht ‘te laat’ om óók nog te genieten van de spa-ruimte, maar ik kan mij zo voorstellen dat wanneer je tegen het middaguur vertrekt, een uurtje of 3 in de spa-ruimte spendeert en dan gaat eten in het Bowery restaurant je vakantie wel héél relaxt begint!

Diner Hilton Schiphol - Bowery Restaurant

Diner Hilton Schiphol - Bowery Restaurant

Goed eten in Bowery Restaurant

Nog een hapje eten voor je vliegt (later op de avond?) of vooraf aan een overnachting genieten van goed eten? Het Bowery Restaurant is echt een enorme aanrader! Het restaurants is sfeervol ingericht, doet gezellig aan en heeft maar liefst drie open keukens. Wij begonnen de avond met een glas champagne, vakantie is feest en er is altijd iets te vieren;-). Het is lastig kiezen van het menu. Eigenlijk wil je het liefst alles proeven wat er op de kaart staat. Wat dacht je van grillgerechten die je zelf samen kunt stellen (vega of vegan te maken daardoor), verse vis (ook sashimi), en verschillende (goede) stukken vlees. We proeven daarom ook van alles wat en na een tweede glaasje champagne en wat rode wijn is het tijd om naar de hotelkamer te gaan! De wekker gaat over een uurtje of zes.

Diner Hilton Schiphol - Bowery Restaurant

Diner Hilton Schiphol - Bowery Restaurant

Diner Hilton Schiphol - Bowery Restaurant

De hotelkamers in Hilton Schiphol

Je loopt vanuit Schiphol door een lange, rechte gang naar het hotel toe. De wandeling is ongeveer een minuut of 10. Bij binnenkomst wordt je zeer hartelijk ontvangen en voel je direct een hele relaxte sfeer. Het is mogelijk eerst even bij Axis aan te schuiven voor een koffie of cocktail, maar je kunt ook meteen naar de kamer en genieten van het uitzicht. Als je aan de buitenring zit, kijk je uit over het gebied rondom het vliegveld en ziet daarom ontzettend veel vliegtuigen komen en gaan.

De kamers zijn fijn prettig ingericht. Een goed bed (belangrijk!), want de meeste mensen hebben hier maar een korte nacht voor vertrek ;-). Ruime badkamer, voorzien van badjassen, een föhn en daarnaast vind je op de kamer ook koffie/thee faciliteiten. Fijn als je vroeg moet vertrekken!

Ja. Het Hilton Hotel voor vertrek is een heel goed idee! Alles klopt. Dus vergeet de volgende keer niet een dagje eerder en extra vakantie te nemen!

Hilton Schiphol

Meer informatie?

Kijk hier voor meer informatie over het hotel. Vragen, tips of ideeen? Laat dan een comment achter of bericht ons via Instagram!
 
* Wij waren op uitnodiging bij het Hilton Schiphol en Bowery Restaurant.