overnachten in Alvados

De weg naar dit bijzondere hotel toe is al prachtig. Groene bergen glooien langs de wegen en in de verte zien we olijfbomen staan. Op de kaart lijkt het hotel enigszins in het niks te liggen, ver weg van alle drukte van het gewone leven. Daarvoor komt een oase van rust, mooie bergen en heerlijk eten in de plaats. Wil je nog even een nachtje ontspannen voordat je aan je terugreis begint? Dan is dit de ultieme plek om dat te doen, en al helemaal als je van lekker eten houdt, want dat kunnen ze wel in dit hotel. Het hotel ligt niet al te ver van de route van Porto naar Lissabon (of andersom natuurlijk) en biedt bijzondere ontmoetingen en activiteiten om te doen.

overnachten in Alvados

overnachten in Alvados

overnachten in Alvados

Het Cooking & Nature, Emotional hotel heeft twaalf verschillende kamers, ieder met een eigen thema. De thema’s zijn tot in de verste puntjes doorgevoerd en wanneer je je terugtrekt op je kamer lijkt er helemaal niks anders meet te bestaan. Wanneer je voor de kamer genaamd Shelter gaat, heb je een heerlijke stoel aan het plafond hangen waarin je relaxt een boekje kan lezen. Ben je met je familie? Ga dan voor de Safari thema kamer met stoere olijfgroene muren en extra stapelbed voor kinderen. Een ding is zeker; overnachten in Alvados kan prima op deze plek!

Zelf kies ik voor de Nostalgia kamer en ga terug in de tijd naar Charlie Chaplin. Zijn hoeden komen terug als de kappen van mijn nachtlampjes en mijn vloerbedekking heeft het oude patroon met pied de poule. Achter mijn bed is het een samenkomen van allerlei kleine en grote fotolijstjes bedrukt in het stof van mijn behang. Ik ben op slag verliefd en mijn buik begint nog harder te kriebelen bij het zien van mijn bad met uitzicht op het zwembad en de bergen.

overnachten in Alvados

Wanneer ik naar beneden loop, kom ik tientallen vuurvliegjes tegen die mij aanstaren vanaf de muren. Gemaakt van een theezeefje en een lampje zorgen de lampjes voor een vrolijke twist. Ik vind nissen vol met boeken in allerlei talen en beneden is er zelfs een geluiddichte ruimte waarin de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het hotel biedt een massage aan en voor nog meer ontspanning kun je zelfs gebruik maken van de spa die aan de achterkant is gelegen.

Dan komt de grote verassing, wat tevens hetgeen is waar het hotel bekend om staat, we mogen zelf gaan koken! Met twee echte chefs van het hotel zullen we ons eigen drie gangen menu op tafel toveren. Na het kiezen wie welke gang bereidt, stort ik me op het kloppen van het meel met ei en chocolade om een soort lavacake uit de oven te gaan maken. Het eten is heerlijk! Extra bijzonder: er wordt enkel gekookt met lokale gerechten en kruiden uit hun eigen tuin wat samen voor een traditionele maaltijd zorgt.

overnachten in Alvados

Helaas is het voor ons dan alweer tijd om te gaan, maar niet voordat wij lekker zijn gemaakt met een lijst vol activiteiten die het hotel ook aanbiedt. Van dagjes paardrijden tot mountainbiken, en van paddestoelen plukken in de winter (en leren welke eetbaar zijn om ze later zelf te bereiden) tot verdwalen in de orchideevelden in de zomer. Liever naar een olijven pers gaan of gewoon relaxen aan het zwembad? Ook dat is er allemaal mogelijk.

Ik vind het jammer om dit fijne hotel te verlaten en wanneer ik mijn reistas in de auto zet, kan ik alleen maar hopen dat ik hier nog een keer terug kom in de zomermaanden. Als de bomen in bloei staan en de orchideevelden voor kleur zorgen. Om nog een keer een heerlijke kookworkshop te krijgen en om nog een keer weg te dromen in een van de mooie themakamers…

https://www.cookinghotel.com