kerstbomen spotten in New York

Het is een droom die uitkwam toen ik half december 2016 het vliegtuig uitstapte in Newark. New York in de winter, New York tijdens the ‘Happy Holiday’ season. Ik weet niet hoe vaak ik films heb gezien en droomde van een winterse trip naar deze stad. Omdat ik New York al eerder bezocht en er even woonde, was er steeds een ander land of andere stad die voorrang kreeg. Tot deze herfst. Laura en ik kwamen tickets tegen voor bijná niks en konden het niet over ons hart verkrijgen de tickets niet te boeken. So we did. En de rest is geschiedenis.

Veel slapen, eten, wandelen, foto’s klikken en vooral genieten. Het was een korte, maar super gave citytrip. En wanneer je tijdens de decembermaand in New York bent, ben je bijna verplicht om een rondje door de stad te lopen op zoek naar de mooiste kerstbomen. Hoewel we ons ook kunnen voorstellen dat je met de koude temperaturen in New York óók graag aan de warme choco zit, mag je dit niet overslaan. Voor het gemak deel ik daarom 5 plekken, met 5 kerstbomen die in midtown Manhattan liggen en die je binnen een rondje van een half uur gezien kunt hebben. Het is de moeite waard!

Naast kerstbomen spotten óók een rondje schaatsen in the Big Apple tijdens de festive season? Lees dan hier op welke drie plekken je dat het beste kan doen.

kerstbomen spotten in New York

1.Rockefeller Center

Natuurlijk op nummer één. De boom die niémand links laat liggen als ze in de ‘Happy Holidays’ periode in New York zijn; De Rockefeller Center Christmas Tree. Deze boom is echt een attractie, wat ik eigenlijk minder leuk vind, maar wel begrijp. De boom moet minimaal 7,5 meter breed zijn en 20 meter hoog. De boom die zij zagen dit jaar was maar liefst 29 meter! Voor de Rockefeller boom wordt 8 kilomter aan lichtsnoeren gebruikt.. wauw. Wil je de lightning ceremony meemaken? Dan moet je er vroeg in het seizoen zijn, want dit gebeurt vaak eind november al en is een hele happening!

Eerlijk is eerlijk, de boom met zijn duizende, fonkelende lampjes en de schaatsbaan eronder waren magisch.

kerstbomen spotten in New York

2.Lotte New York Palace

Misschien ken je deze plek van Gossip Girl? Het is voor korte tijd de thuishaven geweest van de Familie Van der Woodsen. Ik bezocht deze plek al eerder in de zomer van 2014, omdat mijn kamergenootje uit Italië méér dan fan was van de serie.

Tijdens onze kerstbomentour was ik er weer! Het Lotte New York Palace heeft elk jaar een fantastisch mooie boom zowel buiten- als binnen in het hotel. Niet alleen hotelgasten vinden de boom mooi, veel voorbijgangers maken ook een kiekje samen met deze prachtige kerstboom!

kerstboom spotten in New York

3.Radio City Music Hall

Deze foto is gemaakt vanaf het rooftop terras van het CitizenM op 5th avenue. Radio City verlicht en versiert de binnen- en buitenkant van het pand elk jaar weer op- en top. Als je hier langs loopt zie je pas hoe groot deze ‘kerstboom’ is. Lukt het je om naar binnen te glippen en is het ‘even’ niet zo druk hier? Probeer dan de boom die ze binnen hebben staan ook te bewonderen. Want wanneer je twee bomen op één plek kunt spotten… laat je dat niet aan je voorbij gaan ;-).

ornamenten-6th-avenue

4. 6th Avenue Ornaments

Deze plek is niet helemaal eerlijk, want het gaat immers niet om een kerstboom. Maar deze reusachtige ornamenten en de bomen in deze straat die allemaal verlicht zijn met kerstlampjes zijn zeker de moeite waard. Het is maar een kleine zijwaartse stap die je maakt en daarna vervolg je de kerstbomenroute weer.

Deze ornamenten passen ook helemaal bij ‘The Chrismassy feeling’ en laten je tevens goed zien hoe enorm New York uitpakt voor de kerst.

kerstbomen spotten in New York

kerstbomen spotten in New York

5.Holiday Tree Bryant Park

Deze boom fonkelt fijn met al zijn lampjes langs de schaatsbaan in Bryant Park. Bezoek Bryant Park tijdens de feestmaand zeker voor een kerstbomenwandeling, maar ook voor de gezellige kerstmarkt en de schaatsbaan. Nog op zoek naar een leuk cadeautje? Zin in warme choco of in truffelfriet (die zijn hebben misgelopen…)? Dan ben je hier ook op de juiste plek! Het is een gezellige boel in Bryant Park en het is bijna jammer de plek weer te moeten verlaten. Sluit de kerstbomentocht ook zeker af hier in Bryant Park, dan kun je in elk geval lekker lang blijven hangen.

kerstbomen spotten in New York

Mocht je de kerstbomen route willen lopen, dan is het handig om de volgorde van bovenstaand kaartje aan te houden. Te beginnen bij Lotte Palace, de weg te vervolgen naar Rockefeller Center, Radio City Music Hall en daarna een klein uitstapje naar 6th avenue voor de ornamenten en je sluit af in Bryant Park!

Wil je ook weer eindigen bij Lotte Palace? Dan vervolg je de route richting 5th avenue om op te warmen bij Barnes & Noble met een koffie of hot choco en dwaal je daarna nog even door de ruime keuze aan boeken voor je de kou weer in gaat en terug loopt naar de begin/eindbestemming. Zie de makkelijkste route hieronder!

Kerstbomen spotten in New York

Wil je mij volgen tijdens mijn reizen? Extra tips voor fijne restaurantjes en cafeetjes zien? Mijn keukenavonturen bewonderen en een kijkje achter de schermen in ons every day life krijgen? Volg mij dan via Instagram. Ga jij een recept van My Delicious Journey maken? Ik ben heel benieuwd naar jullie kookkunsten! Dit kan via Facebook, tag My Delicious Journey op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #MYDELICIOUSFOOD.