Laat ik maar met de deur in huis vallen, voor degene die mij al langer volgen,  maar het misschien nog niet wisten: wij zijn ons eigen huis aan het bouwen. Onze zoektocht naar een droomhuis heeft lang geduurd en uiteindelijk vonden we een stuk grond om een huis op te bouwen. Een van de dingen waar we enórm naar uitkijken is een nieuwe badkamer.  Op dit moment hebben we 4m2 en dat is klein. Met twee man op de badkamer zijn past maar net. Ook hebben we hier géén ligbad en géén vloerverwarming op de badkamer. Twee dingen waar ik (we) echt naar smachten!

Pinspiratie – Badkamer

Pinterest is al jaren een van mijn online liefdes. Voor nieuwe inspiratie voor de huis- of slaapkamer spendeerde ik eerst heel wat uren daar. Jaloersmakend zijn sommige plaatjes die je er tegenkomt! Sinds we weten dat we gaan verhuizen ben ik niet de enige die een lichtelijke pinterest verslaving heeft. Beiden zijn we altijd op zoek naar nieuwe inspiratie!

Het prettige (gerust heel fijn te noemen!) is dat we over de grote, belangrijke elementen in ons huis redelijk hetzelfde denken.

Een spa-badkamer

We waren er al snel over uit dat onze badkamer een spa gevoel moet geven. De badkamer moet altijd een oase van rust zijn, een plek waar je je even terug kan trekken. Daarom was het besluit om voor een donkere look te gaan al snel gemaakt. Daarnaast willen we graag met natuurlijke elementen werken. Veel hout als materiaal gebruiken voor kastjes en de wastafel, voldoende planten neerzetten en een matzwarte spiegel om dat spa gevoel helemaal te creëren. Voor de verlichting werken we met spotjes, zodat we ook daar de sfeer kunnen creëren die past bij onze mood: voor rust kunnen we ze dempen, als we zin moeten maken in een feestje dan gaan ze feller en kan de muziek aan. Je snapt het idee ;-).

Pinspiratie - Badkamer

De praktische onderdelen van een badkamer

Als het gaat om een nieuw huis, vernieuwing van het interieur, dan ben ik eigenlijk degene die denkt aan de ‘gezelligheid’. Het verfraaien van een ruimte, het knus maken, comfortabel en mensen thuis laten voelen. De praktische en technische aspecten laat ik meestal aan de man over. Een heel gaaf ‘item’ is onze waskoker. Ja.. geloof je het? We krijgen een koker waar we de was naar beneden kunnen gooien en die komt dan in de garage uit naast de wasmachine.. hoe cool en handig!?

Maar aan overige dingen als bijvoorbeeld het sanitair in de hele ruimte of de vraag welke douchegoot nodig is in de inloopdouche? Dat zijn zaken waar ik mij iets minder mee bezig houd. Ik weet uit ervaring van andere inloopdouches dat een douchegoot (op juist formaat) wel enorm belangrijk is. Het scheelt namelijk ENORM in schoonmaaktijd. Want de badkamer kan zonder juiste goot flink nat worden.

Pinspiratie - Badkamer

Badkamer vol verrassingen!

Als je dacht dat de waskoker al een leuke verrassing is voor onze badkamer.. dat dacht ik ook! Toch hoorde ik de afgelopen maanden ook steeds meer ideeen als ‘een smart spiegel’, een ‘op spraakbestuurde spotify-list’ en dat is pas het begin. Hoewel ik mijzelf meer interesseer in het ‘een geheel maken van’ en daadwerkelijk zorgen dat de badkamer een oase van rust wordt, zijn dat wel gave ideeen, toch? Ik kan ook niet wachten om met jullie te delen wat we gaan doen en hoe het uiteindelijk wordt!

Food, Travel & Interieur

Ondanks dat deze blog vooral op Food & Travel gefocust is, zal ik jullie wel meenemen in de reis rondom ons nieuwe huis. Er ligt een plan om de website eind december helemaal te vernieuwen. Betere categorieën en daarmee makkelijker te filteren wat je leuk vindt en waar je hiervoor komt. Is dat alleen voor de reisblogs? Geen probleem. Dan blijf je mooi in die hoek! Andersom geldt dat ook voor Eten en Interieur (lifestyle).

Onlangs hield ik een pol op Instagram of ik een nieuw account voor dit soort activiteiten (interieur/verbouwing) aan moest maken, of het houden bij wat ik nu heb. Een klein percentage stemde voor nieuw account, maar bijna 90% vond het prettiger als het zelfde Instaccount en blog werden gebruikt.

Vind je het leuk om deze reis omtrent ons huis in de gaten te houden? Volg mij dan op Instagram en laat mij zeker weten wie je bent in de comments!